Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 31 824
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
Предният път всеки месец ми пускаха. Сега ще видим, надявам се пак да е така.

# 481
Merry-Ann заповядай https://vm.tiktok.com/ZGea66w8q/
Не знам дали е безопасно и т.н. просто не мисля че е толкова различно от домашния доплер.

Totolitka, Merry-ann с какви слушалки го пробвахте при нас не се получи, че нашите не са apple, телефона е айфон 15...

Ние нямаме епълски, аз от скоро съм на iPhone. Щях да пробвам с на мъжа ми едни, ама беше им паднала батерията, пък после бързахме да се опрвяме за път... иии така си остана. Иначе и аз четох, че май само с на apple слушалки става, но ще се прабвам да видя.

Вчера си го усетихме и аз и ММ. Като вземах една торба с боклуци да я хвърля в коша, се убодох на една опаковка. Вървейки към банята, да взема тампон със спирт и нещо даго принисна да спре да кърви, така ме преряза корема. После намаля до пърхане точно, но и мъжо го усети.

Аз до сега на ЖК, съм ходила само веднъж. Следващия преглед е на 15 и ще видя, дали ще ми пусне пак кръвни. Определено ще питам, дали ми трябва нова микробиология, защото на предната излезе някаква бактерия.

# 482
Днес бях на преглед. Всичко е наред с нас, в рамките на бременност с хематом. Хематома още си е там и може и да си бременея с него до финал. Бебка си отговаря на термина + няколко дни напред. Изписаха ми магнезии 2х500мг .
Записахме час за втора фетална на 24.04. при док. Василев, в Щерев.
Другата седмица мисля да мина и през АГ по здравна каса, там съм ходила само веднъж до сега.

# 483
Браво, Джелато!
Аз на 22.04 съм на втора ФМ.
Моята малката от през нощта е с температура. Останах вкъщи, че вчера имахме инцидент и ни се счупи стъклото на секцията (чист късмет, че не падна върху нея, минута по - рано беше там) и ММ има обикаляне по стъклари днес (не че, свърши нещо де..). СЛедобяд ще я води до лекарката и дано не ме хване пак от нея, че вече АМАН.

# 484
Днес бях на преглед. Всичко е наред с нас, в рамките на бременност с хематом. Хематома още си е там и може и да си бременея с него до финал. Бебка си отговаря на термина + няколко дни напред. Изписаха ми магнезии 2х500мг .
Записахме час за втора фетална на 24.04. при док. Василев, в Щерев.
Другата седмица мисля да мина и през АГ по здравна каса, там съм ходила само веднъж до сега.

Имаш ли зацапване?
При първата ФМ пак ли при този доктор беше?

# 485
Имаш ли зацапване?
При първата ФМ пак ли при този доктор беше?

Имам си зацапване, да. Обясниха ми че няма да спре скоро, но също така и че няма смисъл да лежа. Няма наченки на отлепвания, а зацапването е много тъмно вече т.е. това си е изтичане на самия хематом, не нещо ново, което вече би било притеснително. Умерено движение, без претоварване. Ще следим CRP и как се чувствам за знаци на потенциална инфекция.
Първата ФМ ми беше при друга лекарка, но при нея много трудно се записва час. За този също четох добри отзиви.
Ти как си totolitka? Има ли все още зацапване при теб?

# 486
Джелато, браво за хубавите новини!
Марти, бързо да и минава на К и ти нищо да не хващаш, пу пу!
Аз днес изживях ужас! Бях в банката на обяд, седейки вече 30мин+ права докато ме обслужват. В един момент рязко ме обля гореща вълна и пот и ми прималя. Казах на момичето веднага, че ми е много лошо, тя реагира..скочи, донесе вода, предложи да седна, но аз вече изпаднах в безтегловност и не можех да мръдна, всичко ми беше черно. Предложи да ме вкара вътре в тоалетната да се измия и ми донесе бонбон, за капак и тя бременна и само ме моли да не припадна Laughing Измих се, ядох бонбон, седях и след известно време започнах да се свястявам. Имам няколко припадъци заради ниското ми кръвно и многооо прилошавания, та според опита ми за малко ми се размина припадъка. Добре, че беше служителката, че само ми трябваше там да припадам, не че цирка и суматохата, която създадох в цялата банка беше малък. Светна ми, отидох обядвах,  ядох сладко и от там газ да търся някакво АГ да ме прегледа. И без друго постоянно съм напрегната с това чакане, само съм във филма защо още не усещам бебето и след това, реших, че спокойствието ми е преди всичко. Намерих доктор, прегледаме и ме успокой, че всичко е наред. Пуска ми няколко пъти пулса, мери го, тегли го - пак седмица напред. Той не спираше да мърда. Та камък ми падна от сърцето. Обясних и за притесненията ми. Тя каза, че плацентата ми е на предната стена точно по корема и нещо за матката и каза, че заради това вероятно не усещам още, но че според нея до седмица това ще се промени (аз бях разбрала, че е задна плацента). Каза да избягвам затворени пространства, особено вече в тези жеги. Да пия вода и да хапвам на често. Като се върнах кръвното ми пак беше на долната граница, обичайно за мен, та явно малко ми е трябвало да колабирам като падне съвсем. Тя ме успокой де, че и да колабирам детето ще е добре ама айде дано не ми се случват такива работи. Слагам си бонбон и вода в чантата и така ще вървя вече.

# 487
Да, винаги си носи нещо сладко. Даже един бонбон не е достатъчен. По-добре някоя вафла/сникърс..нещо подобно.
Не знам коя седмица си, но аз някъде след месец чакам да усетя бебето така че има време за това. Дано повече да не ти се случва.

Джелато, браво за хубавите новини!
Марти, бързо да и минава на К и ти нищо да не хващаш, пу пу!
Аз днес изживях ужас! Бях в банката на обяд, седейки вече 30мин+ права докато ме обслужват. В един момент рязко ме обля гореща вълна и пот и ми прималя. Казах на момичето веднага, че ми е много лошо, тя реагира..скочи, донесе вода, предложи да седна, но аз вече изпаднах в безтегловност и не можех да мръдна, всичко ми беше черно. Предложи да ме вкара вътре в тоалетната да се измия и ми донесе бонбон, за капак и тя бременна и само ме моли да не припадна Laughing Измих се, ядох бонбон, седях и след известно време започнах да се свястявам. Имам няколко припадъци заради ниското ми кръвно и многооо прилошавания, та според опита ми за малко ми се размина припадъка. Добре, че беше служителката, че само ми трябваше там да припадам, не че цирка и суматохата, която създадох в цялата банка беше малък. Светна ми, отидох обядвах,  ядох сладко и от там газ да търся някакво АГ да ме прегледа. И без друго постоянно съм напрегната с това чакане, само съм във филма защо още не усещам бебето и след това, реших, че спокойствието ми е преди всичко. Намерих доктор, прегледаме и ме успокой, че всичко е наред. Пуска ми няколко пъти пулса, мери го, тегли го - пак седмица напред. Той не спираше да мърда. Та камък ми падна от сърцето. Обясних и за притесненията ми. Тя каза, че плацентата ми е на предната стена точно по корема и нещо за матката и каза, че заради това вероятно не усещам още, но че според нея до седмица това ще се промени (аз бях разбрала, че е задна плацента). Каза да избягвам затворени пространства, особено вече в тези жеги. Да пия вода и да хапвам на често. Като се върнах кръвното ми пак беше на долната граница, обичайно за мен, та явно малко ми е трябвало да колабирам като падне съвсем. Тя ме успокой де, че и да колабирам детето ще е добре ама айде дано не ми се случват такива работи. Слагам си бонбон и вода в чантата и така ще вървя вече.

# 488
Здравейте, някой с болки във венците или зъбите?

# 489
Еделвайс, леле! Радвам се, че в крайна сметка си добре! Ти в коя седмица си?

Джелато, кръвотечението ми спря още първите часове в болницата, а зацапването изчезна след седмица, тогава и ме изписаха, но при мен беше отлепване.

За съжаление венците са ми много зле, горния се е свлякъл надолу по зъба и кърви, а днес и долния започна, тъкмо идвам от зъболекар, сложи ми дренажи между зъбите и утре ме вика да направим същото. Явно в момента кръвоносната ми система много се бонтува, тясно ли ѝ е, не знам, но всеки ден нещо ново се появява…

# 490
На мен ми се е подул само около един зъб и много боли, мисля, че е венеца, а не зъба защото снощи ме заболя и отгоре..
Еделвайс, леле! Радвам се, че в крайна сметка си добре! Ти в коя седмица си?

Джелато, кръвотечението ми спря още първите часове в болницата, а зацапването изчезна след седмица, тогава и ме изписаха, но при мен беше отлепване.

За съжаление венците са ми много зле, горния се е свлякъл надолу по зъба и кърви, а днес и долния започна, тъкмо идвам от зъболекар, сложи ми дренажи между зъбите и утре ме вика да направим същото. Явно в момента кръвоносната ми система много се бонтува, тясно ли ѝ е, не знам, но всеки ден нещо ново се появява…

# 491
По Е, това е ужасно! На мен ми се случи същото, но вкъщи, Слава Богу. ММ от сега ме е предупредил, че я жегите лятото няма да излизам. Аз съм с много ниско кръвно, миналата година един месец кръвното ми беше 85/55 и ходех като пеперуда. Припадала съм и аз доста пъти. Слагай шоколад в чантата и вода задължително.

# 492
Момичета 17+ седмица съм + , започвам пети месец. Аз сравнявам с предната бременост, когато усетих в 15гс+, което е грешка явно и сега ми се струва цяла вечност...
Венците ми кървят понякога,но по-скоро мисля, че е заради по голям натиск като ги мия. Но при бременост знам,че е често срещано.

# 493
Грешка е, моята АГ ми се накара, заради това. И аз сравнявах с предишната, дето по това време правеше салта и ме скъсваше от ритници. Аг каза да не сравнявам.

# 494
edelvais0404, пу-пу, добре че ти се е разминало. На мен няколко пъти ми се е случвало преди години да ми пада кръвното до причерняване, но понеже баба ми беше мед. сестра ме е учила веднага да клекна и главата между колената. Та не ми се случвало да припадам. И според мен нещо шоколадово е по-добре от бонбон да имаш, но път те в тия жеги се разтичат. Хидратацията е на първо място.

Аз ту усещам някакви движения, ту нищо или за да усетя трябва да съм супер съсредоточена (бях казвала мисля, че медитирам вечер и тогава най-често го усещам).

Аз за сега нямам проблеми с венците, но превантивно веднъж два пъти седмично ползвам водата за уста на моя мъж. На профилактичния преглед при зъболекарката я питах, какво може и какво не и сме се уговорили лятото да направя още един преглед.

totolitka, Gelatto, радвам се, че сте по-добре! Пожелавам всичко да бъде наред до края.

Общи условия

Активация на акаунт