Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за посещение на басейн по време на бременност?
Какви са препоръчителните упражнения по време на бременност?
Какви са препоръките за втората фетална морфология по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за посещение на басейн по време на бременност?
По време на бременност плуването може да бъде безопасно упражнение, особено ако водата е под 30 градуса. Въпреки това, спа процедури като сауна и парна баня трябва да се избягват. Важно е да се консултирате с вашия лекар, но плуването обикновено е добра форма на физическа активност по време на бременност.
-
Какви са препоръчителните упражнения по време на бременност?
-
Какви са препоръките за втората фетална морфология по време на бременност?
Втората фетална морфология обикновено се препоръчва да се извърши между 20-22 седмица от бременността. Това изследване е важно за оценка на развитието на бебето и откриване на възможни аномалии. Важно е да се консултирате с вашия лекар относно подходящия момент за извършване на втората фетална морфология.
-
Какви са препоръките за изследване на кръвната група и резус фактора по време на бременност?
-
Какви са препоръките за прием на лекарства по време на бременност?
Измих се, ядох бонбон, седях и след известно време започнах да се свястявам. Имам няколко припадъци заради ниското ми кръвно и многооо прилошавания, та според опита ми за малко ми се размина припадъка. Добре, че беше служителката, че само ми трябваше там да припадам, не че цирка и суматохата, която създадох в цялата банка беше малък. Светна ми, отидох обядвах, ядох сладко и от там газ да търся някакво АГ да ме прегледа. И без друго постоянно съм напрегната с това чакане, само съм във филма защо още не усещам бебето и след това, реших, че спокойствието ми е преди всичко. Намерих доктор, прегледаме и ме успокой, че всичко е наред. Пуска ми няколко пъти пулса, мери го, тегли го - пак седмица напред. Той не спираше да мърда. Та камък ми падна от сърцето. Обясних и за притесненията ми. Тя каза, че плацентата ми е на предната стена точно по корема и нещо за матката и каза, че заради това вероятно не усещам още, но че според нея до седмица това ще се промени (аз бях разбрала, че е задна плацента). Каза да избягвам затворени пространства, особено вече в тези жеги. Да пия вода и да хапвам на често. Като се върнах кръвното ми пак беше на долната граница, обичайно за мен, та явно малко ми е трябвало да колабирам като падне съвсем. Тя ме успокой де, че и да колабирам детето ще е добре ама айде дано не ми се случват такива работи. Слагам си бонбон и вода в чантата и така ще вървя вече.