Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 615
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Аз уж гледам приложения, а пък АГ ме гледа на два апарата и всеки път съм в различна седмица и дни Joy
И ММ като ме пита в коя седмица “сме” му казвам около 28г.с.

Честит празник!!

# 136
Аз след 16-17та седмица вече спрях толкова стриктно да ги следя, че ми стана много сложно... важно ми е да знам в кой месец съм в момента и кога ще ми е секциото 😂

# 137
Аз след 16-17та седмица вече спрях толкова стриктно да ги следя, че ми стана много сложно... важно ми е да знам в кой месец съм в момента и кога ще ми е секциото 😂
Мхм точно така ❤️аз следя и 45дн да започна да се шашкам вече 😁

# 138
И аз така си викам,кото дойде края на 8ми месец,ще стане напечено

# 139
Ако разберем кога е краят му.л 😀😀😀 аз така не знаех кой месец съм и две седмици не можех да се оправя, защото по едния календар 7-ми започва от 27-ма, а по другия от 28-ма. Сега пък от вас разбирам, че като към била 28+1 ден, реално вече съм била 29-та. То че математиката не ми е сила, не ми е, ама тука вече ми стана много сложно. 😀

# 140
Ако разберем кога е краят му.л 😀😀😀 аз така не знаех кой месец съм и две седмици не можех да се оправя, защото по едния календар 7-ми започва от 27-ма, а по другия от 28-ма. Сега пък от вас разбирам, че като към била 28+1 ден, реално вече съм била 29-та. То че математиката не ми е сила, не ми е, ама тука вече ми стана много сложно. 😀
И аз незнаех.Като чета из другите теми попадам случайно и на други жени,които се чудят като мен.Та реших да попитам тук Grinning

# 141
Не си давах сметка колко неща са (нетипично за мен), но пия желязо, магнезий, б12, вит.Д, абофолик мета и от време на време билкова кръв. Доктора ми беше казал и омега 3 да пия, ама ми свърши и повече не купих... Май ще взема пак. Както и започвам як пробиотик до края да видим дали ще има ефект върху коликите.

Това с комбинираните витамини е много интересно, защото в тях са комбинирани такива, които по таблица не са съвместими.

Би ли могла да обясниш повече за връзката между пробиотика и коликите? И какъв пробиотик си избрала🧸

На няколко места вече чета, че приема на пробиотик може да повлияе благоприятно коликите. Освен това, имайки предвид, че те са типични само за развитите страни, вярвам че има нещо, което може да ги предотврати и съм решила да пробвам. Не твърдя на 100%, че е така, експеримент ще бъде. Има 2 пробиотика, които смятам за ефективни. Първия го пиех доскоро, спасявал ме е в много ситуации като рота вирус например. Втория само инфо имам за него, но бих се консултирала с доктор тъй като броя бактерии е много сериозен на фона на масово предлаганите- визирам вида с 225млрд., останалите два варианта са по-сериозни състояния като улцерозен колит и др.. Пускам линкове:

https://www.iherb.com/pr/dr-mercola-complete-probiotics-for-wome … -purchase-options

https://www.visbiome.com/collections/all/products/visbiome-capsules

Много благодаря за инфото, ще погледна тези пробиотици.

Тъй като споменаваш, че коликите са типични само за развитите страни, се сетих за една книга, която прочетох. Казва се “ в търсене на изгубеното щастие” и едва я намерих защото е старичка и вече е изчерпана, приятелка ми я даде за малко. Та там авторката сравнява децата от развите страни и тези в индиански племена. И смята, че разликите, вкл и липсата на колики, идват предимно от бебеносенето, в слинг, раница и тн.
Твърди че контакта с майката и това, че там майката остава активна социално и физически помага на детето да се адаптира добре към света, бъдейки по пасивен начин част от нейния ангажиран ден.

Далеч съм от мисълта, че е напълно правя просто се сетих от думите ти и тъй като я няма по книжарниците реших да споделя.

# 142
В един уебинар на Ася Демирева (мисля че тя беше, не помня) точно това каза. Реално колики няма/не съществуват. Бебетата просто не са свикнали с тези газове и къркорене на червата и се стряскат. Това, което ги успокоява, е гушкането коремче в коремче/бебеносенето и масажи. А капките против колики са повече маркетингов трик, отколкото наистина да помагат.

https://vm.tiktok.com/ZGeU5pKr8/

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 18:38 от the happy

# 143
Много интересно,Lina. Ще направя комбинация със сигурност и ще видя ефекта. Първото имаше такива колики, че и носенето често не помагаше. Масажа влошава положението, капки абсурд. После една шарлатанка (уж доцент, но това е друга тема) измисли, че имала АБКМ. Отидох при проф. Попов (алерголог- великолепен чивек и професионалист), пусна ѝ нвкакви кръвни изследвания и каза, че такова нещо няма. Просто чувствителност е било, но спирането на млечните от моя страна беше най-ефективната мярка от всичко пробвано.

Но наблюдавайки я сега и сравнявайки със сестра ѝ, мисля че самата ѝ натура е доста чувствителна и това също е изиграло роля.

# 144
Каката ми и имаше ужасни колики ...рев...носене....
Никакви капки не помогнаха.
Незнам някои бебета как нямат изобщо

# 145
Ох момичета, все пиша с питанки и оплаквания тук..
Днес сутринта видях, че  цялото ми лице (без челото) е с капиляри.  Поне така си мисля, че са капиляри. Предполагам, ако е алергия по-скоро ще са пъпчици, но не кожата си е гладка. Не мога да повярвам. Малки червени точици. Знаете ли за накякъв подобен случай? Какво ли може да е... Имам час за дерматолог чак за петък. Не приличам на себе си....................

# 146
На мен ми се е случвало, но по ръцете. Гледах после, че е характерно за естрогенова доминантност, но иначе не е притеснително. Междудругото не е невъзможно и да е алергична реакция към първото слънце, не ми звучи спешно, но ако много се притесняваш пиши със снимки на някой дерматолог в healee. Simple Smile

# 147
Victoria123456, аз имам такъв проблем, но на краката. Поради ред причини се наложи да посетя ангиолог преди две седмици и лекарката ми обясни, че до края на бременността може са се появят още такива спукани капиляри по краката. Спомена, че при повечето жени изчезват след раждането, но дори да не изчезнат, има естетически процедури, които повлияват на 100% тези капиляри. Не е уточнявала на кои части от тялото се появят, просто при мен са само на краката. Все пак консултацията с дерматолог е най-сигурното нещо, което може да направиш.

# 148
Добро утро,
Последните дни много се зачетох по темата вода и кърмене. Както може би сте забелязали мненията са абсолютно противоположни. Вие как мислите - дава ли се вода на бебче, ако е само на кърмене през пръвите 6 месеца? Колко вода се дава? Четох, че се дава лъжичка две след кърмене, за да се изплаква устата - предполагам това е отново преварена вода?
Също една приятелка ми препоръча чай от копър против колики - някоя от вас ползвала ли е с детенце?

# 149
Чай съм давала,но беше нещо ноче за лека нощ 😁да спи сладко и беше голяма сякаш към годинка.
Лл каза да давам малко водичка,кърмена беше.Давах от шише,цупеше се все едно й давам отрова,но пиеше малко.😁
От лъжичка приемаше всичко капки разни без проблем.
Преварявах после купувах директно розов етикет или бебелан

Общи условия

Активация на акаунт