Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 559
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Така е, аз също ненавиждам непоискани мнения и съвети. Аз бях толкова доволна от себе си, че съм направила такъв преход бременна, чувствах се супер и накрая някой с едно изречение да ме накара да се съмнявам в себе си... Не само този конкретен случай, а попринцип - хората стават особено компетентни когато се отнася за бременност. Имам чувството, че всяка родила жена, отгледала поне 1 дете до 18 годишна възраст автоматично се превръща в гуру на тема раждане и отглеждане.

# 121
Те първа ще имаме много непоискани съвети и за бебетата...подминавайте с усмивка.Ние сме майките и знаем най добре кое е добре за нас и детето.

Една случка:
Сега се сещам каката беше към 6+м примерно лятото беше и седим на село до една чешма идва на баща ми-брат му,че жената му, изпотена,копала на вилата и ми вика дай да я подържа.🫥Директно казах,не може,тя плаче при други хора и си заминах ами сори.😁
Те първа ще има съвети,мнения,искания
Правете каквото мислите за добре❤️

# 122
Аз от такива съвети се наложи да мажа детето с корткостероиди на 2 месеца. Понеже майка ми е супер разумна поринцип, но с обличането нещо ѝ има и взех, че я послушах, претоплихме бебето и стана белята. Тоя обрив толкова упорит и гаден, бях бясна. Но поне и тя си получи урока. За да простудиш бебе, трябва доста да се постараеш. Претоплянето обаче става по-лесно. Особено русичките и белички дечица са много податливи.

# 123
Каката ми е такава светла не е претопляна,на парно сме и внимавам, е вече си е голяма вече казва си, преценя си кога й е студено.
Иначе дори  само леко да я хванеш/дигнеш вече е червена 😁

# 124
Момичета,взех да се обърквам с тези гестационни седмици.Аз днес влизам в уж в 29 гс,но това означава ли,че утре на 29+1 се води вече 30 гс.Нещо чета различно навсякъде,срамота да не си знам в коя седмица съм.Ама ми е объркващо.

# 125
И аз се обърквам +няколко дни и вече следващата .....

# 126
29+1 вече е 30-та. Тоест завършила си пълни 29 и започваш 30-та.
Аз от утре съм 28+1 - тоест започвам 29-та.

Да "влизаш в" някоя седмица, означава да я започваш. Приложенията Feia и Pregnancy+ вървят седмица назад поне при мен, казват ми, че съм в дадена седмица, когато вече я завършвам.

# 127
Значи съм си мислила грешно досега.Моето приложение така ми брои дните и седмиците и затова се бъркам.А термина ми го изчислява точно на 40 гс,както и лекарката де.Егати работа та

# 128
Термина трябва да ти се пада точно в края на 40г.с. (или иначе казано 39+7 😀)

# 129
Мале,станах за смях.Вече съм още по-бременна Grinning

# 130
Не си за смях, то е много объркващо откакто започнаха да пишат + дните 😂

# 131
Аз си го броя 30+нещо си съм в 30та седмица. В болницата го тълкуват по същия начин. Термин на 40 седмица, което е 40+0, ранен термин 37+0.

# 132
И аз като mat_hatter го броя и ми съвпада с брояча при АГ.

# 133
И на мен ми съвпада брояча с АГ и като цяло май навсякъде се тълкува различно. Май важното е да си знаем термините 😀

# 134
И аз се бъркам какво мислите 😁даже в различните сайтове ми изчислява различно термина,затова го написах в сайта- моето дете изчисляване термин там съвпадна с АГ 😁
И ми показа 45дн😁

Чакам си 18 всеки месец и си викам влизам в следващия месец 😁

Общи условия

Активация на акаунт