Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 657
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Аз ще опитам да кърмя, но не смятам, че нещо такова трябва да е на всяка цена…още повече пък да съдиш други жени, само защото не са на твоето мнение.

# 166
С първото нямах никаква идея какво ще правя. Изобщо не съм се и замисляла дали ще кърмя или не, избягвах темата като цяло. Истината е, че главната акушерка на болницата, в която родих много подкрепя кърменето. Видя, че каналите са ми отпушени и има вече слязла кърма и просто ми показа как се прави. В последствие вкъщи съм била на ръба да се откажа стотици пъти, особено в началото с тези рагади по зърната, кърмачески стачки и т.н., но на инат устисках. Но и аз съм от тези, които не се умиляват, не ми е приятно и честно казано две годишния ми кърмачески стаж се дължи на много инат и нерви от моя страна и дете, което не искаше да се храни с нищо друго...
Та подкрепям с 2 ръце момичетата, които са решили да не кърмят. Аз също доста се замислям дали да си го причинявам отново, но ме е страх от собствените ми мисли и това да не се обвинявам, че едното съм кърмила, а другото не.

# 167
Готина тема сте хванали.. мен родата ме пита ще кърмя ли. Знам ли.. искам да кърмя, но ако нямам кърма - ще хвана адаптираното мляко. Уж сме 21век, пък тези стари разбирания “как няма да кърмиш” още се чуват. Всеки както си го почувства. Насила хубост не става!

# 168
Аз съм от тия дето "си ги изкарват" и кърмят където се наложи без да ми пука на кой му харесва и на кой не 😁 Детето като плаче и си търси своето, хорското одобрение е последното,което може да ме бутне.

Всяко нещо има добри и лоши страни. Не се омилявам, нищо че изкарах над 4г да кърмя двете една след друга. Не съм имала рагади, не са ме дъвкали, не съм имала мастит, децата си наддаваха, аз си спях и така. Беше ми лесно и мързеливо. Не знам какво е да ставаш нощем. То реве, аз да бъркам манджа, всички ще се събудят, звучи много тежко.

# 169
Относно кърменето съм съгласна, че е абсурдно една майка да съди друга за изборите ѝ, било то и да не кърми. И специално тук в тази тема никога не съм виждала упрек на тема кърмене. 😊
Аз искам, всъщност не искам, а държа да кърмя, колкото и фанатично да звучи ще пробвам на всяка цена. Така си ги разбирам аз нещата, никое АМ не може да даде на детето ми повече, отколкото аз. Що се отнася до кърменето на публично място - не съм фен, не би ми било комфортно и няма да го практикувам. По-скоро ще се цедя, за да имам подготвена храна ако съм навън, но не и да кърмя навън.
Плановете ми са да редувам гърда и цедена кърма. Надявам се да се получи.

# 170
Ако кърмя и ми се наложи да е навън, бих метнала едно одеало. Няма да се чувствам комфортно гърдата да ми е отвън. И пред приятелки не бих кърмила с открита гърда. Това е по-скоро от чувство на срам при показ на интимна част. Честно казано, другите жени не ме притесняват, ако го правят на обществено място. Изборът си е техен и на мен не ми пречи, ако ще и голи до кръста да се съблекат.

# 171
Много жени съм виждала да кърмят в парка, покрити с пелена или одеалце.

# 172
Сутиените за кърмене и правилно подбраните дрехи правят така, че нищо не се вижда при кърмене навън. Имайте предвид, че лятото под пелена това бебе ще се свари. Но аз и нямам срам да кърмя навън, съвсем естествено и човешко нещо е. Колко дами се разхождат по монокини на плажа 😂 За мен това с изцеждането е трудоемка задача, особено когато се регулира кърмата. Тогава почти нищо не може да се изцеди. Бебето стимулира по друг начин гърдата.

Но ако сте решили да кърмите и по една или друга причина не се получи, не се самобичувайте и не се самообвинявайте. Децата имат нужда от щастливи и спокойни майки.

# 173
И аз се надявам да кърмя, ако ми се получи бих си кърмила и на открито и на закрито, въобще не страдам от скрупули. Който му е интересно, да гледа 😀 гърдите ми със зор са чашка В, така че надали някой много ще оплакне око в тях 😀
Иска ми се да кърмя точно защото ми се струва най-здравословно за бебето. Сега съм на режим, в който се старая да ям само био неща (изключително скъпо и времеемко е), но виждам как се отразява на кожата и на тялото ми. На по тази логика бих избрала натуралното и за детето ми. То ще си покаже Simple Smile

# 174
И аз като вас подкрепям всяка жена да прави това, което сама прецени.
Ако бебето засуче и имам кърма ще кърмя, ако не ще е на АМ. Няма да се чувствам виновна и няма да позволя на някой да ме упреква, че не кърмя.
И аз като повечето дами бих се срамувала да кърмя на публично място, но не ми пречи друга жена да го прави. Това е въпрос на личен избор.

# 175
Аз също искам да кърмя,пък дано се  получи.Даже си взех вече 2 нощници за кърмачки.Разбира се,че всеки има право на избор и майките,които не кърмят не са по-малко майки от другите Heart

# 176
Ако не се получава, разбира се, ще караме на АМ, няма да се тръшкам и да го мисля и да се самобичувам.
И изобщо не разбирам защо някоя майка би я интересувало друга как храни детето си. Аз имам близка, която съвсем съзнателно е решила да не кърми и дори да не опитва и постоянно се намира някой да ѝ обяснява някаква неща и да я shame-ва, а тя бих казала, че е сред топ 3 на най-отдадените и адекватни майки, които познавам.
И наистина силно вярвам, че всяка майка може да си усети детето и да прецени то как се чувства добре.

# 177
Аз кърмих около месец, но бях толкова притеснена дали сина ми яде нужното количество, че бях влезнала в някакъв кръговрат - мерене на везна преди хранене, мерене след хранене, пресмятане дали качва нормално и беше много тежко за мен, понеже той въобще не ми помагаше. Заспиваше на гърда, хич не проявяваше интерес към яденето и продължава да си е злояд вече година и половина.
Спрях да го кърмя и се почна цеденето - по 40 минути преди или след хранене, това като имаш 3 часа преди следващото хранене особено в началото, цедях до 8ми месец, като накрая кърмата намаля драстично и си продължи на АМ .. абе мъка. Сега с второто се надявам да не съм толкова психясала и да дам шанс и на мен и на него за нормално кърмене.

Иначе сега се връщам от преглед, всичко е наред,  бебешорко е 2кг, върви 31 седмица, а аз съм в 29+3. Има предположение, че ще се роди по - голям от батко си, което за моето естествено раждане не ме кефи особено, но се надявам да излезне по - лесно 😀

# 178
Аз днес от 10 до 12 някъде бях като парцал само лежа, нямам сили за нищо сиг кръвното....

# 179
Момичета, аз днес съм настроена за пазар, освен че от скука прекарах над час и половина в Кауфланд, ама и от промоцията на Вис Виталис поръчах стерилизатор с обдухване на Авент  и хигиенен комплект с ножички и др. на Томи Типи. Дано съм направила правилен избор.

Общи условия

Активация на акаунт