Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Супер снимайте да гледаме ♥️🙂
Аз съм на пауза 😁
В Кауфланд за бебето ли нещо

# 181
Аз също съм се настроила да пробвам за кърменето, но аз съм от хората, които като видят, че нещо не им се получава съм склонна да потърся помощ от професионалист. Ако ще да е консултант по кърмене, по сън. В която и тема да закъсам предпочитам да получа помощ по професионалист, защото често се оказва, че малките камъни обръщат каруцата и дребни промени внасят голямо подобрение.
Аз самата съм сертифициран консултант по детски сън ( не съм практикувала и само съм учила, на не очаквайте нещо кой знае колко умно да мога да ви споделя по темата😄), но от този курс видях с очите си как дребни неща могат да променят към добро съня, а от там и ежедневието ви.

# 182
На мен муза за пазар не ми идва и това е. Още влачиме ремонта на детската, остава да поръчаме ламината, да го наредим и да сложим контактите ама нещо нямам желанието да се занимавам. То аз само гледам де ама като нон стоп ме питат за нещо е досадно.

Днес ходихме да видим една кошарка next to me и някак си подминах всичко друго.
За дребните неща мисля да пусна една поръчка и да си спестя мъката с обикалянето.
От всичко на света най-много мразя да обикалям по магазини, никога не мине доставяло удоволствие и го правя с голяма мъка.

Споделям, че в Аико от днес има безплатно шиене на пердета при закупен плат от тях, та ако някой си го е сложил в списъка може да го провери. Ние със сигурност ще купуваме пердета и завеси от там та ни дойде добре тази промоция.

# 183
Здравейте, малко глупав въпрос, но за какво се използват бархетните и муселиновите пелени?

# 184
Здравейте момичета!
Тези, които ще взимате дървени легла ще купувате ли и обиколници? Необходими ли са според вас?
Май по-скоро в началото не, защото бебето няма да може да се върти, може би влизат в употреба по-натам, когато повече шава на сън?

# 185
Ох аз днес сгохвих една манджа,направих салата и каталясах.Моя мъж ми вика От какво пък се измори толкова.А за обикаляне за дрешки незнам кога ще имам сили.

# 186
Ние взехме дървено легло, в единия комплект чаршафи има обиколници, но не знам дали ще ги ползвам, срещам противоречиви мнения - от риск от задушаване според специалисти, до приятелки, които казват, че като пораснат децата се удрят и са си нужни.

# 187
И аз така се изморявам ...добре,че днес мм почива аз изкарах деня в лежане 😁
В началото не,но като вземе да се изправя ...става интересно моята се клатеше и все й беше синьо челото 😁даже веднъж на три места,свеки уши обиколник даже под него сложихме едни меки май се водят за плуване 😁

# 188
Тези от вас с по-големи дечица, могат ли да споделят какво им е било най-мн от полза при организирането на стаята и гардероба. Страшен фен съм на това вс в чекмеджетата да е в отделни разпределения, вс да си има кутийка и тн.
Напълнила съм си вече кошницата в Shein за да видя дали ще в голяма разликата спрямо икеа например. Мисля и разни неща за украса на стаята да взема, тип онези герляндчетя с триъгълници. Та вс съвет за организиране на гардероба и стаята ще ми е полезен

# 189
Най- удобно ми беше нещата да са на рафтове в гардероба около нивото на очите ми. Също, ако има опция, да са максимално близо до повивалника. Чекмеджетата не са моето нещо за дрехи специално- да повдигам горното, за да видя какво има отдолу ми е супер досадно. Но ако е нещо като чорапи, гащи и предмети, които не се трупат едно върху друго, са си екстра.

# 190
Аз в скрина ги редя ей така и за бебешки дрехи ми е по-удобно отколкото в големия гардероб:

# 191
Имах кутии на ИКЕА комплект различни размери,слагах чорапки,бельо,тениски и т.н.което успя да влезе в шкафа към кошарата и за нас останаха някои.
Имам и стикер на стена с мече и луна

# 192
Аз в скрина ги редя ей така и за бебешки дрехи ми е по-удобно отколкото в големия гардероб:

Никога не съм се сещала, много добре изглежда, не знам в бързината дали няма да го правя бъркотия до 2 дни след подредба. Малко съм небрежна и припряна.

# 193
  • Пловдив
С кърменето много се надявам да се получат нещата така, както и първия път. За мен лично беше улеснение, а не бреме. Много по-лесно ми беше да не мисля мл и часове, а да си е на поискване и само да следя пълни ли памперси и дали си се движи в персентилите на растеж. Сънят не беше песен, но там допускам, че си имах и други грешки, които на по-късен етап коригирахме с консултант. Но в крайна сметка - който както си го чувства, не всичко е на всяка цена и са напълно излишни коментари и в двете посоки - от “гледай я, тази неглижира детето и не кърми” до “тази до бала ли ще го кърми”.

За обиколниците - против съм, препоръките за безопасен сън са да няма нищо в кошарката.

С организацията - вариантът на the happy и на мен ми е най-удобен. Тотален фен съм на ИКЕА - Skubb използвам в скрина. Бяхме (и ще сме) с повивалник Gulliver, в една кошница си държах пелени, малки хавлийки, комплект дрешки. В друга памперси. В трета - козметиката и принадлежности.
В детската стая - почитател съм на Trofast, много бързо се организира хаоса с играчките.

Разпределям ги тематично и сина ми в голяма степен вече си знае кое къде седи и се учи като извади кутия после да събира вътре, така си и пренася играчки от неговата стая в хола и обратно. В хола на секцията имам и две такива кошници, в които пак има разни оборотни играчки или книжки.

В гардероба му пък в такива прибирам играчки, които не са в употреба в момента и подменям периодично.

Та като цяло фен съм на всякакви кутии и кошници, доста по-спретнат вид имат помещенията вкъщи така.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 22:36 от Karina*

# 194
Е не си представяй, че е под конец, но такава е идеята 😂 И важното е, че всичко се вижда. Чорапи и дребни неща са в кутиите от Икеа.

Общи условия

Активация на акаунт