Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 736
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм със скрин и съм си поръчала това, иначе кутиите за чекмеджета в Shein са значително по-евтини от Икейските.

Такива съм ползвала за един шкаф преди време и са доста лесно разместващи се. Ако някой иска да пробва бяха ми от джъмбо, но преди години.
Иначе тези на икеа органайзърите са съобразени с размера на техните си мебели. Моя скрин е техен и чекмеджето ми за бельо с него пасва перфектно и не остават дупки🤞🏼

# 211
  • Пловдив
Да, и ние сме с техни мебели и затова са ми екстра те.

pauly, за подуването - като цяло е нормално в известна степен. Ако белтък и албумин в урината са ОК, както и кръвното - най-вероятно няма за какво да се притесняваш. В противен случай обаче започва да се подозира развитие на прееклампсия. С първата ми бременност влизах в болница за наблюдение след едно прокървяване в 8 месец, тогава със "съквартирантката" ми бяхме с един и същ термин и тя беше със жестоки отоци. Мен ме изписаха, при нея пристъпиха към секцио няколко дни след това заради развита прееклампсия.

За багажа - мисля си скоро да го стегна и куфарчето да ме чака подготвено, така да ми е по-спокойно Grinning Днес осъзнах, че ми остават точно 2 месеца до термин, направо си не остана време.

# 212
pauly, за подуването - като цяло е нормално в известна степен. Ако белтък и албумин в урината са ОК, както и кръвното - най-вероятно няма за какво да се притесняваш. В противен случай обаче започва да се подозира развитие на прееклампсия. С първата ми бременност влизах в болница за наблюдение след едно прокървяване в 8 месец, тогава със "съквартирантката" ми бяхме с един и същ термин и тя беше със жестоки отоци. Мен ме изписаха, при нея пристъпиха към секцио няколко дни след това заради развита прееклампсия.
точно днес си пуснах изследвания, урината ми е супер, чакам си и кръвта.
Нямам апарат за кръвно Sad последно като го мерих беше около 100 на 70, ще търся апарат че се постреснах. Има ли някакви симптоми като се вдигне кръвно? аз цял живот съм си с ниско...

# 213
Чета ви аз с това чувство за опъване и болки в срамната кост, за момента (слава на Бога) нямам. Но.. ужасна болка в плешката минава през мишницата и стига под гърдата. Като дишам боли и каквато и поза да заема не минава (най-често вечер докато готвя). Според вас дали някой орган се бута там горе .. чудя се дали да занимавам АГ с такива въпроси.

# 214
Кръвното - ще се чувстваш замаяна или може да те боли глава. Но при всеки е различно. В някои аптеки има апарати за мерене на кръвно. Смисъл влизаш и си го мериш при тях безплатно. Аз съм виждала в нота бене.

За нерв - ако е ишиас то почти не ти дава да мръднеш, може със обезболяващ спирт да можеш горе кръста и с перскиндол синия да мажеш. На мен са ми ги предписвали докато пробвахме за бебче и ми казаха, че са безопасни. Но най-много ми помогна ето тази гимнастика. https://youtu.be/rRzBPkTg5N0?si=WHEqS4uWOGssYDy9

Искам да попитам и аз - имам сухота в устата и през нощта и сега. Мерих кръвната захар беше 7,8 (висока), но бях яла. Сега се ошашках за гестационен диабет. Не съм правила обременяване и вече съм 29-та г.с. Ще меря пак след 2-3 часа глад. Но се притесних. Нямам други симптоми. Дали да се шашкам?

# 215
Ем22, това по-скоро е от стойката ти. Особено, ако работиш на компютър. Не мисля, че там горе може да има нещо общо с бебето. По-скоро не стоиш и не спиш правилно. То едва ли има как да се спи удобно и правилно, де

# 216
Кръвното - ще се чувстваш замаяна или може да те боли глава. Но при всеки е различно. В някои аптеки има апарати за мерене на кръвно. Смисъл влизаш и си го мериш при тях безплатно. Аз съм виждала в нота бене.

За нерв - ако е ишиас то почти не ти дава да мръднеш, може със обезболяващ спирт да можеш горе кръста и с перскиндол синия да мажеш. На мен са ми ги предписвали докато пробвахме за бебче и ми казаха, че са безопасни. Но най-много ми помогна ето тази гимнастика. https://youtu.be/rRzBPkTg5N0?si=WHEqS4uWOGssYDy9

Искам да попитам и аз - имам сухота в устата и през нощта и сега. Мерих кръвната захар беше 7,8 (висока), но бях яла. Сега се ошашках за гестационен диабет. Не съм правила обременяване и вече съм 29-та г.с. Ще меря пак след 2-3 часа глад. Но се притесних. Нямам други симптоми. Дали да се шашкам?
Може да поискаш от АГ да ти пусне обременяване с глюкоза.То се поема от здравната каса.Просто за всеки случай ако се притесняваш.Но имаше някакъв срок до коя седмица се прави

# 217
pauly, ние си взехме някакъв евтин апарат от emag, колкото да си меря кръвното по време на бременността.  Върши добра работа засега.
Иначе и моето винаги е било ниско и в началото дори падна още повече, но след втория триместър се закрепи на 110/65, което за мен си е високо. Пробвай да го измерваш по няколко пъти на ден и да следиш дали има някаква разлика.
Сестра ми имаше ужасни подувания на краката и ръцете през последните месеци от браменността, но нито е вдигала кръвно, нито е имало риск от прееклампсия. Докторът й беше заявил, че си е просто от бременността. Бяха и казали да си прави студени бани на краката и да ги вдига на високо, вместо да седи. Така че дано и при теб да е безобидно. Simple Smile

Иначе и мен си ми боли срамната кост и то доста, но само след по-дълги разходка или изкачване на стълби. Вчера реших да се възползвам от хубавото време и после цяла вечер не можех да си намеря място от болка в таза. Така че колкото и да ми се иска да съм по-активна, ще гледам да го давам по-лежерно.

# 218
Чета ви аз с това чувство за опъване и болки в срамната кост, за момента (слава на Бога) нямам. Но.. ужасна болка в плешката минава през мишницата и стига под гърдата. Като дишам боли и каквато и поза да заема не минава (най-често вечер докато готвя). Според вас дали някой орган се бута там горе .. чудя се дали да занимавам АГ с такива въпроси.

Подобни болки имам от сколиоза ( леко изкривявяне). С редовни йога и упр за ръце и гръб отшумяват

# 219
И аз имам сколиоза и от ден-два не ми е добре в каквато и поза да съм задълго Sad Снощи само се въртях и сънувах глупости. Имам и още около 3 седмици да работя и заседяването пред компютъра ме съсипва.

За обиколниците майка ми каза, че не ги препоръчва и смятам да ѝ се доверя - жената има 30 години стаж в отглеждането на деца от 0 до 3 години, включително и такива с  увреждания. Като цяло, ако имам нужда от съвет за нещо, ще се обръщам към нея - не е с остаряло мислене и е в час с новостите в отглеждането на бебета и малки деца.

С покупките вкъщи и подреждането, прането и сглобяването им все още се мотаме, тъй като имаме и други неща на главата и все си казваме "има време" Sweat Smile

Не мога да си намеря нощница, която да не изглежда като за 5 годишни, да не е от изкуствена материя и да не е с дължина над коляното. Не стига, че не намирам такава, но и дори да се примиря с това, което е на пазара, ще ми е тежко, защото хем няма да ми е по вкуса и ще се чувствам некомфортно в нея, хем ще трябва да дам безумни пари.
А аз нощници не нося, само пижами, пък за болницата и след нея може би ще е по-удобно да съм с нощница, а не пижама Thinking

# 220
purplemouse Виж в sgusheni, има много красиви, малко по- скъпи са само. За дължина не мога да гарантирам, но са красиви 😍

# 221
  • Пловдив
pauly, стартирах средно от 110/60-70, в последно време все по-често се случва да вдигам горната граница до 120, а долната до 80, обикновено емоционално провокирано е при мен. Първо си се усещам по доста учестен пулс (и на часовника виждам, а и усещам едно типично сърцебиене, че леко и към задъхване).

Аз това кръвно го следя всеки ден (ако не забравя), още с първата ми бременностси взех един Омрон електронен (казват, че механичните са по-точни, но не съм установила някакви значителни отклонения спрямо замервания и при двете АГ-та и сега, и преди). Та удобно ми е така за бърза проверка.

С нощниците - и аз имам същата драма. Поръчала съм някакви от Shein, не очаквам да дойде кой знае какво, но колкото за в болницата - поне да са ми сравнително по мярка. Вкъщи и аз не нося нощници, затова не ми се даваха много пари.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 11:24 от Karina*

# 222
  • София
И аз кръвното си го меря всеки ден. Имам един Омрон електронен много стар, но мери точно. С механичен не мога да се справя. С нормално кръвно съм, но първите месеци няколко пъти вдигах 130 горна. Ходих на кардиолог, всичко беше наред. Но ми изписаха при нужда Допегит. Лекарката каза ако вдигна над 135 да го пия. Не съм го пила до момента и се надявам да не го и пия. Предполагам е било от притеснение. Понякога много ги мисля нещата...

# 223
Моето е по-скоро ниско,високото е опасно доколкото знам.
И мен ме болеше срамната кост някъде там тези дни,днес не 😇
Излизам с детето по малко до магазин и люлки ...утре ще я взема с мен на док,ако татко не успее да дойде.

# 224
За момичетата с болки в срамната кост препоръчвам този канал - https://youtu.be/lNdwrrTviVU?si=yaIqTnIT9wCbCwLh

Споменавали сме го и по-рано, но мен тази болка ме мъчеше още от втория триместър и страхотно ми помогнаха упражненията, сега нямам оплаквания освен при ставане - няколко крачки болка и после отминава

Общи условия

Активация на акаунт