Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 33 026
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Аз пак се разболях и изпуснах няколко дискусии, но да си кажа Grinning

Държа да присъства таткото на раждането, аз съм голяма паника и много се спичам в напрегнати ситуации, чак името не мога да си кажа. Ще съм много по-спокойна той да е там. Пък вече какво ще види, надявам се да ме гледа само в очите и да не обръща внимание на "красивите" гледки там долу Grin

Baby shower няма да правим, за мен е странно празнуване преди да се е родило бебето. Погача ми се иска да има, в много тесен кръг.

Относно упойките - аз имах среща с анестезиолог, много подробно обясни вариантите. Аз ще съм естествено, освен ако не се наложи спешно секцио, тъй че само епидуралната ме вълнува. Той доста ме успокои, че рисковете са минимални и много редки. И също беше на мнение, че спинална е много по-щадяща от пълна при секцио. Пълната упойка може да стигне до бебето, тоест веществата от нея. По-трудно ще стане и кърменето веднага.

# 391
Леле, какво черногледство 😀 херпеси, вируси, починали родилки. Аз гледам изобщо да не си мисля такива неща, нито да слушам такива истории.

# 392
Леле, какво черногледство 😀 херпеси, вируси, починали родилки. Аз гледам изобщо да не си мисля такива неща, нито да слушам такива истории.

Съгласна съм, хайде малко по-спокойно и без такива статистики и случаи. Всички си имаме притеснения и тревоги, но нека поне се ограничим до реални проблеми на участващите в дискусията лица, а не да разглеждаме всякакви възможни лоши сценарии.

# 393
Бих предпочела спинална упойка, защото пълната е рискована за бебето. Бях с пълна и наистина ми е мъчно, че не си видях бебето веднага.

Аз дъъълго време не давах целувки по лицето, сега малкия сам си преценява. И да виждала съм да ближат биберон паднал на тревата 🤢, за да го почистят и после в устата на бебето.... Аз не мога да си го представя изобщо да го направя. Междудругото майката беше италианка, та май не само в България се е практикувало.

Иначе от тази статия на Хедра оставам с впечатлението, че може естествено да се спре кърмата без медикаменти още в началото https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/

# 394
Извинявам се, ако съм ви стреснала с моите си страхове, но като цяло съм реалист човек - не обичам да вирея в облаците, предпочитам да съм обмислила всички варианти с плюсовете и минусите, доколкото е възможно. Да, надявам се на най-доброто, но обичам да съм психически подготвена за каквото и да е. От моите раждали познати нито една не ми препоръча спинална упойка, с изключение на една, която е без мнение по въпроса, но знам, че е била с епидурална, и друга, на която ѝ беше все тая, но точно на нея ѝ се наложи спинална + пълна упойка. Лекарите казват - спинална. Имам още време да се потерзая и да го реша, затова спирам да ви тормозя тук по темата Sweat Smile

А това с херпесите и вирусите - нали за целуването ставаше въпрос Simple Smile Който иска да си целува, аз лично ще огранича този вид ласки за новороденото Simple Smile

# 395
Purplemouse, аз съм абсолютно съгласна с теб 😄 Не бих нарекла “черногледство” нищо свързано със здравето на бебето ми. Херпес вирусът се пренася дори и без хората да го осъзнават и когато знаеш от какво трябва да предпазваш бебето си е лесно да поставяш граници и да имаш прости правила. Но да знаеш от какво да го предпазиш е важна тема и част от подготовката 😄

# 396
Не съм чувала болница, в която да правят секцио с епидурална. И при двете цезарови не съм усетила да ме натискат твърде силно, дърпането е било едва-едва. След второто имах ужасно главоболие. Пълна упойка преживях веднъж при отстраняване на жлъчка. Не съм имала проблем при излизането освен лека кашлица 2-3 дни заради тръбата. По принцип при леки интервенции могат само да приспят, без тръба, но не знам дали е приложимо за секциото. Абе гадно си е.

# 397
Мен ме предупредиха сега ще те натисна,но не помня болка,по скоро ми олекна хахах
И аз имах главоболие и врата ме болеше.
Тръба ужас не мерси 🫣
И аз нз как точно може за секцио дали приспиват нацяло.

# 398
Аз помня като бях дете колко ми беше гадно майка ми като ме тикаше на сила бабите ми да ме целуват и колкото и да се дърпах не успявах да се измъкна, до ден днешен не мога да разбера какъв беше тоя зор. Не бих го причинила на детето си, камо ли като е бебе.

# 399
Аз съм от хората, които не обичат да раздават целувки и да ми бъдат раздавани. По устата да си целувам детето не ми изглежда ок. Винаги съм се чудила на тези хора, но не ги съдя всеки си има глава на раменете и може да си вземе решенията сам.

Определено не искам да ми целуват бебето по лицето и ще се опитам да го спазвам, но знам ли и аз на кой какво ще му скимне.

# 400
Малко отклонявам темата, но за дамите, които ще кърмите решили ли сте какъв тип/вариант студени компреси за когато "слезе" кърмата ще си приготвяте в багажа за родилното?
Аз много се чудя - единият вариант е просто кърпи, които да мокря на чешмата и да слагам.
Другият е - има едни еднократни пликчета с някаква течност + пластина вътре, която когато стиснете и охлажда течността, но никога не съм ползвала и не знам колко охлаждат, колко са ефективни и т.н.
И третият е тип пликчетата с гел вътре, който обаче трябва да се чудя как да охлаждам в болницата.
Отворена съм за съвети и предложения, че на мен вече ми наближава времето да стягам багажа и да ме чака готов

# 401
А изобщо ще потрябват ли?

# 402
Малко отклонявам темата, но за дамите, които ще кърмите решили ли сте какъв тип/вариант студени компреси за когато "слезе" кърмата ще си приготвяте в багажа за родилното?
Аз много се чудя - единият вариант е просто кърпи, които да мокря на чешмата и да слагам.
Другият е - има едни еднократни пликчета с някаква течност + пластина вътре, която когато стиснете и охлажда течността, но никога не съм ползвала и не знам колко охлаждат, колко са ефективни и т.н.
И третият е тип пликчетата с гел вътре, който обаче трябва да се чудя как да охлаждам в болницата.
Отворена съм за съвети и предложения, че на мен вече ми наближава времето да стягам багажа и да ме чака готов

За първи път чувам за такива компреси 😳 Единственото, което съм правила е масаж и малко изцеждане на ръка под топъл душ,когато много се бяха напълнили гърдите докато се регулират.

# 403
Аз знам за листа от зеле.Нищо не съм практикувала обаче.

# 404
Знам ли... Grinning
Навсякъде където чета и слушам за кърменето казват, че е добре да се сложи студен компрес след като слезе кърмата, за да се облекчи и спадне оттока възможно най-бързо
За подплънките за сутиени също много се чудя трябват ли и дали да взимам такива за всеки случай

Общи условия

Активация на акаунт