Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 30 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Да имаме име няма мърдане хахах
Тъй като каката е на майка ми сега е ред на неговата рода 😁

# 511
Мен пък ме предупредиха, че началото на април мога и да родя. С термин 2 май, по-голямо бебе, постоянни контракции от 5 месец и едно преждевременно раждане, ще съм доволна само да е след 1 април. Мисля че всичко съм накупила, нищо не съм подредила, но това може и след раждането. Важното е да имаме нощница, джапанки, кърпа, вода и шоколад за раждането. Другото е лесно 😁

# 512
И аз все си викам има време,има време ама нещо това време много бързо взе да минава.Мамитата,които сте началото на Май, може и Април да имаме бебета.То време не остана.Важното е като за начало да има с какво да го облечем.То от толкова неща се паникьосвам накрая и незнам ох къде да започна

# 513
О да тези които примерно са с т.до към 10.05 ще се похвалят първи 🎉🌸е ако е секцио

# 514
Ох, аз съм съвсем в края на Май, със секциото ще стане средата... Струва ми се като цяла вечност до тогава 😭

# 515
Моето 6-то чувство си ме бута към априлско бебе и това си е. Аз съм за 1-ви уж, но в главата ми е 22, 25, нещо такова. През тази бременност не ме е подлъгало за нищо, та съм с тази настройка.

По принцип около тези дати ни се случват хубави неща - взехме си апартамента на 23ти, сватбата ни беше на 25ти. Няма да имам против, все ще се чувствам неподготвена 😅

# 516
Ще очакваме с нетърпение вашите разкажи и изживявания. И ще ви стискаме палци за здрави и пухкави бебчета.
Аз съм за края на май, ама със секциото сигурно около 15-20 ще ме дръпнат.

Името имам, но ММ още не е потвърдил.

# 517
Моят термин е за 10.05, но вчера с АГ-то говорихме, че ще е секцио и ще е по-рано. Име още нямаме... Аз съм избрала едно, моя мъж не иска него и съм му дала избор между 3... Да решава.
Иначе всички съм накупила. Дрешки, количката и столчето за кола дойдоха вчера. Края на месец ще дойде кошарката, скринчето и ваната, сглобяваме, перем дрехи и чаршафи, подреждаме и сме готови. И чакаме бебата Smile ... (колкото и майка ѝ да я е страх от раждането) Smile

# 518
Аз пък вчера се замислих за свижданията в болницата,изписването изобщо не искам да ми се мъкнат сто човека от родата...нашите и вашите ...ако може само мм и толкова да ми донесе нещо,че и на изписването галимации мерси.... изобщо не искам да обикалям гости

Днес отказах една среща с момичета ами не ми се излиза,времето е гадно и само до магазина ходим...не ми се мъкне по таксита и автобуси, а и не искам много контакти.

Аз съм на 18 значи началото на май сигурно.

# 519
И аз имам предчувствие, че моята девойка ще се роди преди термин, но по-скоро интуицията ми сочи към началото на май. Ще видим дали и този път ще е правилна! Само се надявам да не е по празниците, защото съм чувала че остават по-малко екипи в отделенията. Доколко е вярно, не знам.

Иначе аз съм избързала почти с месец и съм се родила 2,5кг, и онзи ден на ФМ като ми казаха, че бебка вече е почти 2кг, някак бързо ме приземиха. Досега все отлагах някакви неща с идеята, че има много време, но тази мисъл бързо ме активизира и сега искам да отмятам задачи.

За името, май остана само един кандидат, но все още не сме го решили на 100%. Постоянно се колебаем и двамата.

# 520
И аз съм с термин 3ти май и вече в мен се прокрадва паника, че няма да смогна с всичко до тогава Grin
Тези дни ще сглобяваме скрина и ще започна да чистя и подреждам. Остават и дребните неща да се купят. Много се чудя за помпа дали да взимам, за сега ще изчакам още, но искам да се цедя и давам и от шише. Надявам се като дочета книгата на Хедра да ми стане по-ясно.

Относно името - на 80% сме го решили. Мъжът ми така и не ми даде списък с негови предложения, тъй че май ще остане моето.

# 521
Малко Полезна информация от мартенките:

Що се отнася до околоплодните води:
Според една акушерка от Америка, която гледах в ютуб, ако имаме съмнение за изтичане на води се прави следното:
1) изпишквате се
2) сменяте превръзката задължително или слагате лигнин
3) лягате за 15-20 минути
4) когато станете, ако има някакво изтичане на околоплодни води, то те ще са се събрали във влагалището и ще се стекат
5) ако има нещо по лигнина - веднага в болницата да го тестват и след това да ви и прегледат вагинално.

# 522
  • София
Мерси, Луси, много полезно.

Предния път терминът ми беше в началото на октомври и се бях настроила за септември. Уж в цялата рода всички се раждали преди термин. Като отмина септември и аз още не бях родила, ми беше гадно. А после даже отмина термина, а аз нямах никакво разкритие. Родих два дни след термин. Та тоя път не се настройвам хич. Знам, че на теория може бебето да дойде по-рано, ама от моя опит, май по-добре да очаквам да е много близо до термин. Ако дойде по-рано - добре дошло.

# 523
Особено началото на май има доста празниците,почивни...та бях си харесаха дата АГ каза,че не е удачно защото наистина тези дни ще има малко персонал особено анестезиолог... специализанти....
А има доста време до термина ....така,че ще мисля пак дата.

# 524
Някой да има опит с пране/чистене на матрация (за София)? Бих искала да направя почистване на матрака в спалнята и евентуално на бебешкото матраче, но да е нещо по-екологично (пара и т.н), а не да е с 1 тон препрати

Общи условия

Активация на акаунт