С каква храна храните котката си? - Тема 5

• 32 773
  • 624
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте.
Имам котарак на 5г. По принцип не е бил лаком, ядеше си само гранулите ND, не харесва консерви, нито човешка храна. Реших да го кастрирам, оказа че трябва черен дроб да лекуваме, излекува го и го кастрирах . От както е кастриран постоянно е гладен, всичко му е вкусно. Позакръгли се, коремчето  е подуто и като ме види вечно до паничката с храна ме води. Храня го с ND  за кастрирани котки, но явно не го засища. Взех от скоро да пробвам  natural greatness sensitive indoor, пише че става и за кастрирани, но е непозната марка  за мен и незнам дали не е по-ниско качество  от ND. Моля ако може някой да ми препоръча достатъчно засищаща храна за мъжки кастриран, която да щади черния дроб.

# 211
  • София
Не е нужно да давате точно за кастрирани котки храна, може всякаква, е, без такива от типа на Royal canin или супермаркетните шарени гранули, в които няма почти никакво месо. Natural greatness е висок клас, мисля, но нямам опит с нея. Преди години купувах Sam's field и Елизка доста я харесваше.

# 212
Привет, имам котка на 12г и вече ми се вижда дебеличка. Попринцип купичката с гранули винаги й е пълна с храна и два пъти на ден даваме малко пауч. За гранулите яде само royal canin sensible и друга не иска. От паучовете й взимам различни и ту яде ту не ги харесва. Все ходи до купичките да търси ядене, ако не й се даде досажда ужасно. Чудя се какво да я правя. Ако слагам гранули само сутрин и вечер давам пауч рязка промяна ли ще е?

# 213
Ако искате котката да отслабне не трябва да има непрекъснат достъп до храна. Хранете я с определен грамаж разпределен за целия ден. На опаковката на храната трябва да пише каква е препоръчителната доза. Паучове може да давате понякога като заместително хранене, не като добавка. Тоест ако яде пауч за вечеря не й давате и гранули после. Да, много е трудно и са много досадни в началото, отнема време и се иска постоянство, но не е невъзможно да се постигне.

# 214
  • Варна
А от какво е болно кучето?
Сърдечно заболяване - дегенеративно изменение на митралната клапа. Но мнението не беше само заради заболяване, а принципно. И ми стана интересно... А за барф хранене вече няколко лекаря реагират негативно

# 215
Давате ли на едно хранене и пауч и малко суха храна, пречи ли да се смесват?

# 216
  • София
Суха храна винаги има на разположение, по всяко време.

# 217
  • Варна
Давате ли на едно хранене и пауч и малко суха храна, пречи ли да се смесват?
Аз винаги смесвам, по принцип предпочита мокра храна и така яде и от сухата.
Не съм се замисляла дали може да има проблем Thinking

# 218
  • София
Да се оплача, че за пръв път голяма поръчка пусната от зооплюс и разделена на три пакета, единият е със Сейм дей и е страшно бавна доставката. Самата поръчка е пусната на 14-ти ноември. Два от три пакета си пристигнаха със Спиди още на 21-ви ноември. Към момента 2-ри декември, третият пакет все още е в някакъв хъб на сеймдей и дори не е в доставчик. А е в България в централният им склад от 26-ти ноември.
Имах за първа година адвент календари за двете котки, които очевидно не пристигнаха навреме, тъй като са в третият пакет. Поръчала съм и суха храна за селските котки, която също вече свършва и ми е важно да пристигне.
Вчера пуснах нова поръчка, може пък тя да изпревари този пакет..
Нещо не успях тази година да си харесам хубави намаления и да напазарувам като предишните години.
Моите домашни котки нещо се мръщат на повечето консерви и напоследък искат само от мъничките консерви на Animonda Vom Feinsten Adult Mousse.

# 219
  • Варна
Скрит текст:
Да се оплача, че за пръв път голяма поръчка пусната от зооплюс и разделена на три пакета, единият е със Сейм дей и е страшно бавна доставката. Самата поръчка е пусната на 14-ти ноември. Два от три пакета си пристигнаха със Спиди още на 21-ви ноември. Към момента 2-ри декември, третият пакет все още е в някакъв хъб на сеймдей и дори не е в доставчик. А е в България в централният им склад от 26-ти ноември.
Имах за първа година адвент календари за двете котки, които очевидно не пристигнаха навреме, тъй като са в третият пакет. Поръчала съм и суха храна за селските котки, която също вече свършва и ми е важно да пристигне.
Вчера пуснах нова поръчка, може пък тя да изпревари този пакет..
Нещо не успях тази година да си харесам хубави намаления и да напазарувам като предишните години.
Моите домашни котки нещо се мръщат на повечето консерви и напоследък искат само от мъничките консерви на Animonda Vom Feinsten Adult Mousse.
същата работа и при мен, по-важната част от поръчката със сейм дей и някъде си. Писах им възмутена, защото заради това голямо забавяне трябва да сменя храната на едното куче, а е супер чувствително. Отговор още нямам, но бях крайна - да не ползват повече този куриер Angry

# 220
  • София
Пишете им! Може пък да се вземат в ръце и да спрат да изпращат с тези некадърници. А може и някой извинителен код да получите.

И аз имах същия проблем. Със Спиди дойде след 4-5 дни, а с другите над 10. Липсваше ми и една малка консерва подарък. Писах им. Имам код за извинение. Wink

Тези дни пак поръчах. Поръчката е огромна, но я сложиха в един пакет. Не знам как ще се вдига (27 кг). Пак е със Сеймдей.

# 221
  • Варна
Направо ме стресирахте с тези Сеймдей. Мислех в края на седмицата да правя поръчка, че и чувал с тоалетната ми трябва и май още днес ще пусна, че ако има забавяне да не я закъсаме.

# 222
  • София
Ми аз гледах да пиша нещо някъде, но не открих къде. Не видях да са посочили срок, в който да си получа поръчката, а тъй като се вижда в проследяване, че има някакво движение няма как да напиша, че е изчезнала. Докато не пристигне също не знам дали ще има проблем с артикулите.
Иначе с удоволствие бих се възползвала от някой код.
П.П От днес ми изчезна и проследяването и по номер не открива нищо. Писах на Зооплюс какво се случва с този пакет, да видим какво ще ми отговорят.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 14:58 от Aila

# 223
Миналата година, когато чаках моята пратка един месец, накрая спряха да ми отговарят на съобщенията. Бях готова да подам жалба в немската комисия за защита на потребителите. Тогава ми подшушнаха, че служителите на Зооплюс тук в България, ако решат, спират да ти отговорят. Едва ли немците знаят какво правят подчинените им тук. Бях готова да пиша и на някой от Зооплюс в Линкдин, но ми се случиха други неща и така и не осъществих плана си.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 18:07 от Minnie.Mouse

# 224
  • София
Още нямам доставка от сеймдей, писах на зооплюс, разследвали.
Поне пак мога да видя докъде е. Ето да се позабавлявате и вие с бързаците.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт