С каква храна храните котката си? - Тема 5

• 32 649
  • 622
  •   1
Отговори
# 600
Витамини за козината пак си падат косми, но определено по-малко.
Сега давам тези
https://zoomagazin.eu/products/beaphar-top-10-multi-vitamin-for- … otka-180-tabletki
А преди това давах от тези и според мен бързо спряха голямото количество падащи косми
https://zoomagazin.eu/products/bio-pet-active-biodermcat-tabletk … in-i-tsink-100-br
Иначе има и храна, която уж се води за хубава козина, но съм им взимала. Някъде май бях прочела, че докато я ядат не им падат космите, но смениш ли я започва пак.
Сега се сещам, че май веднъж им бяха взимала за козината на Брит, но беше отдавна и не си спомням имаше ли ефект.
От едни гранули на Анимонда козината им стана много хубава на моите, но в момента не я предлагат. Няколко пакета подред им взимах, но последният със зор по спомен го изядоха и с него и изчезна храната от зооплюс.

# 601
  • София
Спомням си, че имаше доволни и от добавката Петнил.

# 602
Да, и аз за Петнил съм чела много положителни мнения и за този биотин, но така и не го открих

В нечовешки магазин имаше картинка и пишеше, очаквайте скоро, но така и не се появи, а накрая изчезна изображението. Заредиха марката на сайта и в магазините, но повечето неща са за кучета. Сега видях, че имат мултивитамини за котки, може след като свършат на витамините на Beaphar да им взема за проба.

# 603
От тази добавка, която е показала Морковелка, съм давала на моята банда, и определено се скубеха много по-малко. Трябва пак да им взема. От promovet съм я поръчвала, но гледам че сега я нямат на сайта.

# 604
Здравейте, моля за мнения за тази храна https://www.zooland-varna.com/p/reflex-plus-british-shorthair-ki … a-britanka-1-5kg/ Назад в темите също имаше питане за марката, но така и не видях някой да е отговорил🙂 Струва ми се добра като състав, но знам ли... 🙄

# 605
Здравейте, моля за мнения за тази храна https://www.zooland-varna.com/p/reflex-plus-british-shorthair-ki … a-britanka-1-5kg/ Назад в темите също имаше питане за марката, но така и не видях някой да е отговорил🙂 Струва ми се добра като състав, но знам ли... 🙄

Аз от Reflex купих наскоро суха храна за кастрирана котка. Марката е от Турция. Котката я яде. По принцип редувам няколко храни и от тази марка взех за разнообразие. Мисля че е окей. Ако намеря паучове също ще ги пробваме.

Допълвам си коментара, че гледам в предишната страница има питания и за Ownat. Препоръчвам марката и я смятам за по-висок клас. Мисля, че в нея няма излишни овкусители, например както в Royal Canin и съответно котката я яде по-бавно, докато ако дам Royal Canin я изяжда лакомо, което не смятам че е полезно.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 21:12 от zzrr

# 606
  • До морето...
Здравейте. Знаете ли дали с тези две сухи храни могат отвреме навреме да се хранят котките без да имат проблем или са нещо като медицински и не е препоръчително?
Четох в описанието и като че ли ми се струва, че могат да се дават профилактично, но не съм сигурна.Прилагам снимки,като едната пише,че е Уринари, а другата за здрав стомах.

На тази в описанието пише:
Тази специална формула има високо съдържание на животински съставки (над 92%) и киноа - супер-храна с уникални хранителни свойства, полезни за възстановяване на здравето на домашните любимци. Без зърнени съставки.
Реших да сменя Wild freedom с тази марка и си набелязвам различни вкусове да редувам ,та се чудя дали мога да включа и тези горните, за които питам.

# 607
  • София
Да, може. Не са по медицински показания. Това е много качествена храна иначе.

# 608
Здравейте,

Моят Конан е на 9 години, кастриран, имаше няколко пъти проблеми с пикочните пътища и от няколко години е на urinary храна ( разбира се RC, вет така каза, макар аз упорито да исках друга храна, но ми се твърди, че лечебните им били хубави ).
След лечебната минахме на поддържаща urinary, пак на RC, но и за отслабване/поддържане на тегло, защото има тенденция към напълняване.
Та, исках да ви попитам за препоръки за качествена храна с месо, която да е подходяща за изброените горе неща - пикочни пътища и малко мазнини/калории за теглото, защото искам да се храни с хубава храна, а не зърно и въглехидрати, все едно е кокошка.

Насочила съм се към N&D, Brit, Reflex, Chicopee и Natural Trainer.

Благодаря предварително 🍀

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 20:10 от Electric Papaya

# 609
Честно казано Reflex не бих препоръчала.
Чух доста лоши отзиви за нея, макар, че преди време я купувах почти "на едро". Щом разбрах, че доста стопани хранили животните си с нея са имали проблеми със здравето на любимците си, спрях да я купувам.

Бих се спряла на Virbac, Optima, N&D.

# 610
Честно казано Reflex не бих препоръчала.
Чух доста лоши отзиви за нея, макар, че преди време я купувах почти "на едро". Щом разбрах, че доста стопани хранили животните си с нея са имали проблеми със здравето на любимците си, спрях да я купувам.

Бих се спряла на Virbac, Optima, N&D.

Благодаря ви за отзива, гледах и на Virbav, но ми се стори че са предимно лечебни храни за момент, в който има проблем, а не поддържащи ( говоря за urinary), може би бъркам.

Ще видя и на Optima, а за https://petmall.bg/kotki/hrana/veterinarni-serii/ownat-care-rena … 8v3gaAu4BEALw_wcB какво мислите ?

# 611
Лично аз съм говорила с ветеринарен лекар и ми потвърди, че от сухите храни котките имат уринарни и други проблеми. Затова и съм решила да го храня основно с консерви и малко суха храна.

# 612
  • София
Да, мъжките особено имат такива проблеми. Моята кукла обича гранули, но гледам да са висок клас и всеки ден я карам да яде паучове и консерви за хидратация, а и доста по-малко захари и въглехидрати има в тях.

# 613
  • Sofia
И аз поради същата причина ги храня смесено.
Винаги имат гранули на разположение, но сутрин и вечер им давам по 100гр от консервите.

# 614
Моите са на смесено хранене, но въпреки това и двамата ми мъже бяха с цистит, струвити и запушени. Но те си държат на гранулите. Когато имах само Блеки, той ядеше само консерви. Ама малките, когато дойдоха вкъщи, ги прояде. Уж се старая да купувам висок клас храна и въпреки това се случи.
На Таня някой от котараците имаше такива проблеми и дано се включи в дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт