С каква храна храните котката си? - Тема 5

• 32 581
  • 619
  •   3
Отговори
# 615
  • Швейцария
Аз давам сутрин 100 гр консерва Mjamjam без въглехидрати или чисто сурово пилешко, а вечер една малка шепа гранули Cosma, пак без зърнени.

# 616
Скрит текст:
....
Благодаря ви за отзива, гледах и на Virbav, но ми се стори че са предимно лечебни храни за момент, в който има проблем, а не поддържащи ( говоря за urinary), може би бъркам.
Ще видя и на Optima, а за https://petmall.bg/kotki/hrana/veterinarni-serii/ownat-care-rena … 8v3gaAu4BEALw_wcB какво мислите ?
Мисля, че Virbac имат и други серии извън лечебните, дано не се бъркам, но може да попитате тук-там из зоомагазините.
За Ownat нямам мнение, не съм я ползвала, но съм чела сякаш положителни отзиви.

За мократа храна - аз също смятам, че е важна и е добре да се приема, особено за мъжки котки.

# 617
Аз давам мокра храна, един пауч го разделям на два пъти през деня, но от вет знам, че е хубаво да се яде и суха храна, било добре за зъбите, а и като цяло, за да са по-заситени котетата.

# 618
  • София
На Таня някой от котараците имаше такива проблеми и дано се включи в дискусията.
Предишните ми два котарака се запушиха от суха храна. Със сигурност беше от нея, защото бяха на различна възраст и без родствена връзка. Случи се след няколко месеца хранене със суха храна. Все пак да уточня, че това се случи преди 20+ години и със сигурност днешните храни са по-добри. Но тогава ветеринарят, който ги излекува каза да не ги "тровя" и след като бяха 1 месец на лечебна суха храна на РК, преминаха изцяло на мокра храна. Проблемът не се повтори и доживяха до прилична възраст. Единият котарак имаше проблем със зъбите още от бебе, но другият на 17 години имаше 1 посивял/изваден зъб. Другите бяха бели и здрави. От тази гледна точка не мисля, че има голяма полза от гранулите. Генетично е. Wink И без това повечето гранули ги гълтат цели.

Сегашната ми банда също е почти изцяло на мокра храна. Имат купичка със суха храна за дояждане, защото в някои случаи по-слабите ги избутват и остават гладни, но рядко опират до нея.

Иначе съм чела, че котките усвояват по-добре водата от храната. Изцяло хранените с гранули, колкото и вода да пият, почти винаги са дехидратирани.

Ownat имат различни серии храни. Има евтини със зърно, има и висок клас с добър състав.

# 619
Аз мокря сухата храна на моя сладур, не знам дали подобрява нещата, но поне да не е изцяло суха.

Общи условия

Активация на акаунт