Сайт за ЕБХ

• 17 700
  • 253
  •   1
Отговори
# 165
А ако домейна трябва да е нещо на български ето още няколко варианта (не кликайте върху тях, не са линкове, а само примери):
www.nezhnamydrost.bg
www.preotkrito.bg
www.preotkrivane.bg
Ще мисля, разбира се и още.

# 166
Duol, така е, (и не се обиждам!), но "нежна мъдрост" звучи за мен още по-сеткантско! Или пък като жълт роман. (на мен радостно родителство не ми звучи сектантско, иначе е вярно за това какво сектите обещават! привързано пък - някак си е много отнесено, освен това... какво да си кривим душата, ако на мен някой ми кажеше, че да родиш дете означава да си "завързан", няма да очаквам идването на това събитие с радост! Радвах се на децата си, само защото ги свързвах с радост! Затова ми харесва радостно... А и сега често ми се иска да имам малко време за себе си, и бих го жертвала за сметка на някое изпишкване - защото иначе от мен може и нищо да не остане, и тогава каква файда от това, че бебето може да се изпишква извън памперса, ако майка му е в лудницата! Затова така--- )
За приятелката и трамвая - така е! Защо да не е Mary, значи? mary.com? Нали това беше идеята на Поли. (само preotkrito - особено е, хем е българска дума на латиница, хем не се разбира за какво става дума, твърде общо е, и звучи като "Открито" на Ваня... коя беше, искам да кажа, като телевизионна рубрика, твърде популистко)
А като подзаглавие "Преоткрито родителство" е чудесно!
Но в крайна сметка вие ще решите, защото аз не искам много да тежа на везните с мнението си! Simple Smile

# 167
Е, Нежна мъдрост не е моя идея, от Ингрид Бауер е, а аз съм й голяма фенка  Peace За Мери - не знам, Поли си има някакви лични съображения да го харесва, но на мен нищо не ми говори  newsm78 Име като всяко друго...
Иначе за пишкането и лудницата съм съгласна, казах го и в темата "Развенчаване на традиционните митове за приучването към гърне".

# 168
На мен ми харесва да е просто (само) име, и то просто име! А това име е името на една много специална майка, така че се връзва чудесно! Защо мери, а не мария не знам, но за мен това няма толкова значение.

# 169
А ако домейна трябва да е нещо на български ето още няколко варианта (не кликайте върху тях, не са линкове, а само примери):
www.nezhnamydrost.bg
www.preotkrito.bg
www.preotkrivane.bg
Ще мисля, разбира се и още.
Една подробност: .bg домейните са 70 лв. годишно, .org, .info вървят по 5-8 лв.
Мери може да се напише по 4 различни начина на латински.

# 170
А къде е този форум за "Развенчаване на митовете..."?

Името Мери е английският вариант на Мария и се пише Mary - поне това е най-разпространеният начин на изписването му. Поли, ти какво ще кажеш?

И в крайна сметка, цял ден се канех да ви честитя "националния празник", и забравих накрая! Честито, на патерица!

# 171
Името Мери е английският вариант на Мария и се пише Mary - поне това е най-разпространеният начин на изписването му.
...за хора, които знаят английски. Но франкофона ще го напише по един начин, германофила -- по друг. И май само англофона ще влезе в сайта...  Wink

# 172
Здрасти, Мирена!
Франкофонът няма да го каже Мери, а Мари (с ударение на последната сричка). На немски не знам как е Мария. Но Мери се пише Mary, просто и ясно и това е. А Merry - такова име няма, това е прилагателно и означава весел.
Само че що го обсъждаме, като я няма Поли! Simple Smile

# 173
Аз си знам, че ми висят висящи отговори и на други мами. Знам колко е неприятно като сте задали въпрос, а аз все пиша за нещо друго, а точно на вас все не отговарям. Моля Ви, извинете ме  Praynig! Имам голямото желание да обърна на всяка една от вас персонално внимание, защото всички ви чувствам близки, а все нещо друго се налага да свърша преди това. Да ви се оплача - множко ми идват всичките ангажименти, а пък не бих желала нищо да правя ейа така - между другото... Затова още веднъж моля да ме извините всички, които са се почувствали пренебрегнати Heart Eyes!

А също така моля някой да се самопредложи за мой помощник в организационната част Hug!

Ей, аз съм най-мързелива... Sad Линковете на немски имат ли нужда от сортиране? Нещо да преведа,
че мързелът ще ме вплете в мрежите си здраво, ако не се захвана с нещо? Аз съм за "привързано".
Осъзнато има много повече значения...

Ах, бая се изписа, докато дойде време да ти отговоря.

На немски мисля, че всичко си е ок. Но, т.к. аз не го разбирам този език (уж учих в училище... ама който се занимава с други работи докато ходи на училище...), моля те хвърли му един поглед все пак.
Иначе от оправяне се нуждаят линковете на български - има неща, които съвсем не са си на местата, има такива, които пък хич не им е мястото в нашия списък, както и някои, които не са добре озаглавени. Има и неща за добавяне също... Та, след като ти се занимава със списъци, вземи да оправиш българския, pls!

А за превод - пак не мога нищо конкретно да ти кажа (поради причаната с моя блестящ немски език!), но много искам да ни преведеш нещо. Би могла, например, още някоя част от книгата на Ингрид Бауер. Също много харесвам Лидлоф, но пък не знам как са й написани статиите (чела съм само книгата) и смятам, че нейната концепция за континуума чудесно се вързва с "преоткитото родителство". Така че - избири си ти! И чакам да ни кажеш какво си си харесала или пък няколко неща с кратко описание за какво иде реч и тогава вече мога да ти кажа - давай! хващай това за ушите и го почвай за превод!

# 174
Мирена, много се радвам, че се включи!

Хайде стига вече с това Мери! Наистина съм съгласна, че трябва да се изписва еднозначно! Не става за име на домейна!

Ако си изберем някакво друго име за заглавие (а като подзаглавие имаме преоткрито родителство) както и предложи Емем (говоря за предложението й за конструкция на заглавието) би било чудесно. Който има идеи за друго име да свирка! Въобще не е задължително да е име. Примерът, който Емем даде е много сполучлив и на мен лично много ми хареса.

# 175

Хайде стига вече с това Мери! Наистина съм съгласна, че трябва да се изписва еднозначно! Не става за име на домейна!

Ако си изберем някакво друго име за заглавие (а като подзаглавие имаме преоткрито родителство) както и предложи Емем (говоря за предложението й за конструкция на заглавието) би било чудесно. Който има идеи за друго име да свирка! Въобще не е задължително да е име. Примерът, който Емем даде е много сполучлив и на мен лично много ми хареса.
Какво му е пък на Мери?
А каква точно е идеята на Емем?
Аз съм съгласна с това, което казва Людмил - за информирания избор! Ако аз имах ОЩЕ ПО-информиран избор, в крайна сметка щях да си родя вкъщи! Ако бях говорила с акушерката Изабела, която ми беше акушерката при предишната бременност, преди, а не след раждането, може би щях да си родя вкъщи, въпреки всичко! Но парадоксът пък е, че като си спомня, най-щастливото ми раждане беше първото - а то беше най-дезинформирано, и според нашите нови стандарти, на нас, "естественичките", беше пълен провал - нали съм ви разказвала, че почти 24 часа след раждането не си бях виждала сина и накрая ми донесоха чуждо бебе и аз щях да си го накърмя! Безумията на нашите болници!... Но, не знам защо, спомените от тогава са ми най-хубави! Може би, защото като децата, без очаквания и знания, съм се радвала на всичко! А след това съм си мислела как ТРЯБВА или БИ БИЛО ХУБАВО да бъде и как НЕ Е така!

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 18:52 от jabushka

# 176
Щом споменавате моето предложение, да подхвърля няколко предложения, които не държа да харесате, а по-скоро ви давам идея, за да мислите в посока конкретни образи и думи за заглавие и домейн.

Помните ли онази идея за Децата на Тарзан в Кърмаческия? И домейн www.tarzan.net (tarzan.com съществува);

Или: divotozove.com/net (Дивото зове)

Или kenguru.net (kenguru.com съществува)

Или www.obratno.net (заради идеята back to nature, но пък да не ви вземат за гей общество!  Laughing)

Пак казвам, не държа да харесате предложенията, а само давам насока към по-фигуративни заглавия. Мислете за образ, който е метафора за идеите, които имате.

# 177
Еми, искрено се посмях  Joy !   

Благодаря ти за страхотното настроение, както и суперските предложения. Разбира се, не е важното сега да харесаме точно нещо конкретно. Тук важи методът "мозъчна атака", който чрез последния си постинг определено подпомагаш Peace!

# 178
   Ежка, поправям линка за книгата - не знаех, че я има в нета. Аз съм я чела "на хартия". Звучи странно отначало, но ако повярваме, че са чисти статистики, можем сами да си направим изводите.
http://www.imadrugpat.org/konspiracia_zdraveto.htm
п.п. видях, че са само 20% извадки от нея.

mimi_kir, би ли добавила тази книга към здраве на български:

http://www.imadrugpat.org/konspiracia_zdraveto.htm - извадки от кигата „Световната конспирация срещу здравето”, посветена на вредата от ваксините от д-р Атанас Гълъбов

# 179
-да се отбележи кои са библиотекираните теми - какво ще рече това?

анна в., имам предвид под "библиотекирани" тези теми, които присъстват в библиотеките на bg-mamma.

Поли, само да кажа, че анна в. ми "отпусна" два линка от нейните, с които ще се захвана, докато "вляза" по-добре в материята  Simple Smile

phil, би ли споделила докъде си я докарала?

Ето това ми се стори интересно:
http://semya.org.ua/in_pub_3.html
За домашните раждания в Холандия, на руски език.

http://detskaja.krovatka.net не се отваря от край време, а жалко, беше много интересно. Дневник на родители, които си отглеждат детето по един доста нетрадиционен, back-to-nature начин.

Поли, струва ми се че си забравила да включиш в списъка с темите от бг мамма и тази Развенчаване на традиционните митове за приучването към гърне. Недей така, толкова се трудих над нея  Wink

Така - mimi_kir, сложи, моля те

http://semya.org.ua/in_pub_3.html - за домашните раждания в Холандия, език - руски, графа - раждане

Махни "Детская краватка"... Язък... така и не бях чела от там - само бях разгледала първата страница, а изглеждаха наистина много сладки...

И още сложи:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163152.0 - Развенчаване на традиционните митове за приучването към гърне, език - български, графа - приучаване към гърне

Duol, извинявай! Сигурно съм я пропуснала, защото именно от там копирах линковете за ЕБХ така наготово, както ти ги беше дала... Нали съм си мързел понякога Wink.

Поли, специално за емблемата - макар че не съм много креативна в това отношение,
повече действам с фотоапарата - няма да е лошо първо да уточним името на сайта / организацията,
за да се вплетат евентуално буквите.

анна в., сигурно вече ти е ясно, че още си нямаме име, така че... няма и буквички...  Crazy

Ами старая се, за да ме вземеш на работа в новия център  smile3521
Превеждам за ключовите потребности на раждащата жена от Мишел Оден. Това си харесах, но ако има нещо друго, по-важно, свиркай  Peace
На Yanast изпратих 2 глави от книгата на Ингрид Бауер - "Как да преодолеем трудностите" и "Глава за важните естествени нужди". Тя каза, че ще ги преведе, дано не се е отказала.

Старай се, старай Wink! Вече си почти вътре  Hug!

На мен за ключовите потребности много ми харесва. Чакам с нетърпение. А след това ще обсъдим с какво друго можеш да се захванеш.

Я питай Yanast какво прави с тия преводи, моля те! И тя защо така се скатава и не се записва при нас Wink?

Хайде, стига толкова, че ми направиха забележка, че много дълги постинги съм била писала...  Blush.

Общи условия

Активация на акаунт