Термин Март 2024 - тема 5 с мартенски бебчета 🩵🩷

• 30 954
  • 330
  •   1
Отговори
# 180
Преди да родя се започна със сблъсъка старо и ново поколение.
Как да си къпя детето, как да го храня и тн.
Вода казах, че няма да давам, но са се възползвали от ситуацията и - БАМ.
Много благодаря за бързите отговори.
Друг въпрос за мамите, които са раждали естествено - втрисане и студени вълни имали ли сте?
Много силни болки в матката?
Нямам температура.
Моето раждане беше много дълго и тежко, около 28ч. вече 8 дни по-късно не се възстановявам, таткото обслужва малкия, а аз съм ходеща цистерна за мляко… ако не мога да го сложа на гърда - се цедя и така се хранят.
Притеснявам се, че времето минава, а не се възстановявам, дори на моменти съм по-зле от деня на раждане…

# 181
Един въпрос към родилите мами.
Вчера дойде педиатър вкъщи, понеже нашето дете е само на кърма ми каза, че е необходимо да му давам вода СЪС ЗАХАР след всяко хранене🤯
Като човек, който е прекарал не малко часове в здравословно хранене (без бяла захар) и хиляди часове тренировки в залата се озадачих и нищо не казах тогава, просто реших, че ще си проуча нещата.
Докато бях в банята, мъжа ми и свекърва ми взели нещата в свои ръце, сварили вода със захар и воала  - в на малчо устата🤯
Такова чудо не бяхме усещали откакто е роден - неспокоен, не можем да го преспим, повръща по 2-3х след хранене - абе ад!
Хвърлих води и всичко много ясно, та въпрос - към кърмачките, давате ли водичка (1-2 глътки), за да измиете устата на бебенце, или не?
Благодаря!
Не се дава вода... това и аз съм го чувала. Моята педиатърка го потвърди, дори каза, че допълнително вода ще му натовари стомахчето. Кърмата се регулира според сезона и става по-водниста и хидратираща в горещините.
С първото ми дете започнах да давам вода за изплакване, чак когато почна да яде формула (тогава ми намаля кърмата), но бебка беше вече мн по-голяма. И никога не съм слагала захар...

# 182
Аз мога да споделя, че проверката за разкритие беше болезнена исках да го сритам долу😵‍💫не беше моят лекар а този на смяна😂. Всичко друго се изтърпя. ✊Как може да са толкова не внимателни.... 😐Аз му викам боли, той преструваш са ай да та сритам тебе долу да видиш😂😂😂

# 183
Вода на кърмачета не било ок да се дава, а за бебчета на АМ по глътка преди хранене.Това каза нашата педиатърка. Това с водата е малко като кое е първо кокошката или яйцето, няма единодушен отговор май 😂 Ние даваме водичка и когато е неспокоен, детето си пийва и се успокоява, на смесено хранене е 🤷🏻♀.. Иначе за мита, че се предотвратява млечица искам само да спомена, че ако гъбички минаваха от вода само щеше да е супер, но уви.

# 184
Аз от близка акушерка знам, че се дава. Въпросът, който ми зададе беше "Ти ще издържиш ли 6 месеца без вода?". Но моето дете е на АМ.

# 185
Аз започнах да давам по малко след хранене, понеже бебка задържа в устата остатъци от млякото (на смесено е) , та колкото да се изплакне. Не ѝ харесва и я плюе, но гледам че устичката ѝ е по чистичка така.

# 186
Момичета, и аз не съм се отчела, родих на 14.03 втората ми принцеса, планово секцио, но по ред причини труден момент. Слава Богу вкъщи сме вече 6ти ден и аз съм значително по-добре.
Исках да ви питам - за бебчета на 7-8 дни - по колко мл АМ или изцедена кърма пият? Ние сме на смесено хранене, повече кърма, но изцедена, понеже не пожела да засуче за момента.

# 187
Имам два въпроса ползвате ли бебешко олио кога и какво им се маже на бебетата и нормално ли е да повръщат нощес и прес деня не посредством хранене еме така по всяко време

# 188
Нашето бебче също е на 14.03, изцяло на кърма, но ми обясниха, че храненето е следното -  ако е на 8 дни трябва да хапва 80мл. на хранене, ако е на 9-90мл. 10-100мл. От 10я ден до навършването на месец трябва да хапва 100мл. на хранене.
Дано съм била полезна🥰
Момичета, и аз не съм се отчела, родих на 14.03 втората ми принцеса, планово секцио, но по ред причини труден момент. Слава Богу вкъщи сме вече 6ти ден и аз съм значително по-добре.
Исках да ви питам - за бебчета на 7-8 дни - по колко мл АМ или изцедена кърма пият? Ние сме на смесено хранене, повече кърма, но изцедена, понеже не пожела да засуче за момента.

# 189
Термина ми е април, но ще пиша и тук понеже съм секцио

Днес проплака Николай в 38 г.с
4 010кг
54см.
🥰

# 190
Тези които са родили естествено мият ли се със йод до сваляне на конците.Колкото до кърмата аз и давам на поискване и като се нацица спира сама няма как да измеря колко кърма пие

# 191
Имам два въпроса ползвате ли бебешко олио кога и какво им се маже на бебетата и нормално ли е да повръщат нощес и прес деня не посредством хранене еме така по всяко време

Още не смея да правя пълен масаж с олио или др., а мажа само леко с хидратант (Биодерма) кожата и лека гимнастика преди баня. Напоследък и ние почнахме да връщаме кърма, оригнал или не... И мен ме тревожи това, защото качва гр. слабо... Иначе дохранвам само 2 пъти в деня (вечер) с АМ Нан Комфорт след кърмене по 15 мин. на гърда.
Аз искам да попитам някой знае ли каква е нормата за качване на гр. на ден на бебчетата или нещо по-по подробно като информация и по-колко време отделяте за оригване след нахранване?

# 192
Зя моята дъщеричка казаха, че минимума, който трябва да качва е 25 гр на ден. Тя за 14 дни беше качила 570 гр, което е доста добре. Но за доносени бебета не знам как е, дори в момента осъзнавам, че не знам нищо за доносените, а основно за недоносени. 😃

# 193
  • София
Баткото беше есенно-зимно бебе. Дори тогава не ползвах олио. За мен е прекалено тежък продукт за бебешка кожа. За себе си също не ползвам никакви олиа за мазане. Само крем ползвах и то слагах в студените месеци. Сега за малката съм взела на Биодерма крем за тяло, първия месец ще мажа докато се поолющи кожата за мое си спокойствие, не че ако не я мажа ще в по-различно. После ще разредя.
Масажи не съм правила с баткото, сега също мисля да не правя.

Връщал ми е по-малко мляко и между храненията, през нощта не се е случвало. Предимно ако не се е оригнал хубаво или е ял по-лакомо. Държала съм го пак изправен и в повечето случаи пак е оригвал.

# 194
Тези мами които кърмят ограничавате ли се от храни и сладичко на мен във болницата ми казаха да не ям шоколад че бебка може да получи обрив че минавал през кърмата и варива които подуват корема

Общи условия

Активация на акаунт