Термин Март 2024 - тема 5 с мартенски бебчета 🩵🩷

• 30 977
  • 330
  •   1
Отговори
# 120
Разбира се. Аз поисках, защото имам проблем с кръста и точно мястото,където бият спиналните. Освен това си падам малко паника и щях да припляскам на масата. Аз още докато ме връзваха и вдигнах пулс 150. Доволна съм,защото излязох мега бързо от упойката, нито ми е било лошо,нито нищо. Единствено 2 дни ми дращи гърлото заради тръбата.

# 121
Взимай лукчета 😘и ще мине.

# 122
Дойде и моят звезден миг да се похваля, че съм вече майка на невероятно розово и пухкаво вързопче. Роди се на 14.03 в 18:26 часа, със спешно секцио в 39+1. Трябваше да се появи на 15.03, с планово секцио, но в 15:15 ми изтекоха водите.
 Беше много странно усещане. Както си лежах в стаята (тук хоспитализират от предния ден) и усетих странна болка в корема ниско долу. Не съм усещала подобно нещо. Реших, че ми се пишка и бебето нещо бута и станах. Докато стигна до тоалетната вече се стичаше вода по краката ми и директно изтичах при акушерката. И легнала, продължи да изтича. Включи ме на тонове, сложи лигнин, че да понамалее поне малко мокренето и звънна на докторите да започнат да се оправят. Бебето малко ме шашна, че стоеше доста кротко и спокойно, акушерката каза, че спи сладко.
Направиха ми клизма, не бих казала че беше нещо ужасно, просто леко неприятно. Сложиха ме пак на тонове и след това ме оставиха да полежа, докато ми вливаха 1 литър течности и нещо да не ми стане лошо. И тогава усетих контракция - опасваща болка през кръста, болка в целия корем, усещане изведнъж все едно ти се пишка и ти се ходи по голяма нужда, но не можеш и коремът ти на камък. Като цяло неприятно, но търпимо (като мнооого болезнен цикъл). Като отпусна, бебето се разрита доста.
Качих ме в операционна зала. Спиналната буквално заболя по-малко от поставянето на абокат. После всичко от кръста надолу започна да ми изтръпва, от начало като парене, след това леко боцкане и накрая не усещах и натиск даже. Сложиха ми катетър и кислородна маска и започнаха.
След като извадиха бебето то не изплака на секундата, само изхленчи леко, но никой не се и притесни... явно е нормално. Като го поеха неонатолозите и бързо започна да се кара милото. В крайна сметка - 3820грама, 51см. С най-сладките бузи на света. Дадоха ми да си го целуна и после бащата го видя.
За шиенето не са ме приспивали, просто ми сложиха коктейл, така го нарекоха, да се успокоя и да ми стане хубаво.
В 19 и 30 си бях вече в стаята, мъжът ми дойде с мен. Започнах да се треса яко, завиха ме с няколко завивки. Това чудо продължи 1 час някъде. Пръстите на краката започнах да си мърдам след около 2 часа и след 3 часа имах пълно усещане. Цялата нощ не спах от вълнение и болки. Само по гръб бях, защото не можех да се обърна.
На сутринта ме раздвижиха - е няма такава болка. Исках да се набия, че не мога да я преглътна и да стана по-бързо. 30 минути борба да стана, да стигна до тоалетната, да ме измият и да легна пак. Чак след това ме обезболиха с аналгин и свещичка профенид и си отдъхнах. Второто ставане беше по-лесно, както и всяко следващо. До вечерта вече можех всичко да правя.
Бебето ми го свалиха за 2 часа, а от днес вече ще си е при мен постоянно. Много кротка и спокойна душица е, но ми се струва, че има вече колики... ще видим как ще сме днес и през нощта.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 08:54 от Джиджито

# 123
Честито бебе! ❤️

# 124
Накоя мама да е имала кафетикаво петно на бельото имах лека болка и контракций но са слаби не са за раждане

# 125
Според мен раждането чука на вратата.
След контракции близо 24ч едва тогава получих зацапването, но при всеки е индивидуално.
Ако се чувстваш добре все още и не искаш да отиваш в болницата - изчакай, но ако смяташ, че контракциите вече са “по-различни” отивай.
Успех и леко раждане!

# 126
При мен тапата беше кафеникава
Накоя мама да е имала кафетикаво петно на бельото имах лека болка и контракций но са слаби не са за раждане

# 127
Честито бебе🥹❤️, много готино че всеки ден се отчитат мами със здрави бебета.
Бързо възстановяване ти желая. Гледам че много мами са родили секцио тук, та сте оцелели, и аз ще оцелея значи. 😂

# 128
Честито бебе, Джиджи! И бързо възстановяване на теб! ❤

Аз да се отчета, че от няколко дни сме вече вкъщи, махнаха ми конците от операцията, нищо страшно- става за 2мин.
Покрай свикването вкъщи явно се понатоварих и имам доста силна режеща болка долу вдясно при всяко ставане/сядане, но пък се надявам скоро да отмине и това, все пак секциото си е операция и няма как да мине за една седмица всичко, вътрешните слоеве бая по-бавно се възстановяват.
Иначе сме добре, бебчо отказва да засуче, та аз се цедя за всяко хранене и честно да ви кажа май си ни е най-добре така. Страшна мъка беше цяла седмица да се учим на цоцане от гърда дори с консултант по кърмене на всяко хранене докато бяхме в болницата ама с моите плоски зърна дори и с протектори не става по-добре и само се изнервяше обстановката.

# 129
Толкова е хубаво,като вляза и прочета че има още бебешоци ♥️ Живи и здрави да са ! Успешно възстановяване на мамите и чакаме още хубаво новини!

Герито, плоските зърна затрудняват положението но не е невъзможно да кърмиш. Ако искаш може да се свържеш с Хедра със сигурност ще ти съдейства. Аз лично много се дразнех на помпата, но пък тя ме спаси първите месеци Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 16:16 от Pelt04

# 130
Gerinka, аз съм по същия начин с болката в дясно. При мен и от ляво си я има де,но в дясно е по-остра и е най-силна като ставам, или като сядам да пишкам, както и като повървя повече напред назад или легна на една страна. Аз даже още съм в болницата, ама всички казват, че е нормално и че при всеки отшумява различно.
Много е готина темата как се трансформира с все повече бебчета!

# 131
Има ли мама раждала във Вита?

# 132
Болката почти при всяка жена е или отляво,или отдясно.Моят доктор каза,че е напълно нормално и отшумява.

Gerinka, аз съм по същия начин с болката в дясно. При мен и от ляво си я има де,но в дясно е по-остра и е най-силна като ставам, или като сядам да пишкам, както и като повървя повече напред назад или легна на една страна. Аз даже още съм в болницата, ама всички казват, че е нормално и че при всеки отшумява различно.
Много е готина темата как се трансформира с все повече бебчета!

# 133
Здравейте, моето секцио е за следващия петък (39+2), но правих консултация с анестезиолог изследванията ми са всичко в норма, но кръвното ми се оказа високо (което мисля, че е от около седмица защото ми се подуват ръце/крака, откакто ми казаха да се кротна и да си почивам). Някоя от вас имала ли е високо кръвно в последните седмици на 9-ти месец, че взех малко да се притеснявам 😥

Отделно доктора малко се шашна, че бебето ще е голямо 38 гс го измери 3600 преди две беше 3100 и сам си каза, че се надява да е грешка в апарата, защото малчо много се въртеше.

# 134
Момичета някоя от вас имала ли е болки в корема и кръста все едно имате разтройство, а реално не ми се ходи до тоалетна.?

Общи условия

Активация на акаунт