Термин Март 2024 - тема 5 с мартенски бебчета 🩵🩷

• 30 979
  • 330
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми звучи като контракция.

Момичета някоя от вас имала ли е болки в корема и кръста все едно имате разтройство, а реално не ми се ходи до тоалетна.?

# 136
Изписаха ни и нас след 5/6 нощувки. Бебо е наред, с малко по-изразена жълтеница, но ще го водим пак през седмицата евентуално ако има нужда от лампа още веднъж. Вкъщи си е друго, спането пак си е просто дрямане, но така ще е. Кърмя го изцяло, а зърната ми направо са вече разранени. Проблем имаме с количеството, че е лаком и после като оригваме си връща по малко храна... Гърдите ми яко произвеждат и стават на топчета, което е мн кофти и гледам и да помпа и охладявам понякога за следващо хранене, че си е опасна работа. Също имам болки някъде към разреза, особено като го сменям...и др са болки като при цикъл от контракциите като го кърмя. И така мами, да сте здрави. 🍀🍀🍀

# 137
Деси, моето кръвно цяла бременност беше супер и два дни преди термина взе, че се вдигна от нищото и заради това влязох за наблюдение в болницата. Е, до вечерта в деня на приемането в болницата кръвното ми скочи на 160/100 и на сутринта вече имах бебче 🥰 . От самата спинална пада супер много, на мен даже ми сложиха нещо за вдигане. Няколко дни след раждането високото кръвно остана и в болницата пих Допегит. Но откакто съм вкъщи всичко се нареди и си върнах нормалното кръвно, че и по-ниско стана даже 😀 трябваше да пия тия хапчета още месец, но предвид ситуацията с кръвно 100/70 ги спряхме и следя стриктно по три пъти на ден за всеки случай,
Не се притеснявай, просто го мери по три пъти на ден и ако се вдигне повечко задължително кажи на лекаря си.

Здравейте, моето секцио е за следващия петък (39+2), но правих консултация с анестезиолог изследванията ми са всичко в норма, но кръвното ми се оказа високо (което мисля, че е от около седмица защото ми се подуват ръце/крака, откакто ми казаха да се кротна и да си почивам). Някоя от вас имала ли е високо кръвно в последните седмици на 9-ти месец, че взех малко да се притеснявам 😥

Отделно доктора малко се шашна, че бебето ще е голямо 38 гс го измери 3600 преди две беше 3100 и сам си каза, че се надява да е грешка в апарата, защото малчо много се въртеше.

# 138
Мерси Gerinkaa аз ще се чух с лекаря, сутринта че бях с кръвно 140/99 предписа ми Допегит две таблетки и сега е 120/99.

Деси, моето кръвно цяла бременност беше супер и два дни преди термина взе, че се вдигна от нищото и заради това влязох за наблюдение в болницата. Е, до вечерта в деня на приемането в болницата кръвното ми скочи на 160/100 и на сутринта вече имах бебче 🥰 . От самата спинална пада супер много, на мен даже ми сложиха нещо за вдигане. Няколко дни след раждането високото кръвно остана и в болницата пих Допегит. Но откакто съм вкъщи всичко се нареди и си върнах нормалното кръвно, че и по-ниско стана даже 😀 трябваше да пия тия хапчета още месец, но предвид ситуацията с кръвно 100/70 ги спряхме и следя стриктно по три пъти на ден за всеки случай,
Не се притеснявай, просто го мери по три пъти на ден и ако се вдигне повечко задължително кажи на лекаря си.

Здравейте, моето секцио е за следващия петък (39+2), но правих консултация с анестезиолог изследванията ми са всичко в норма, но кръвното ми се оказа високо (което мисля, че е от около седмица защото ми се подуват ръце/крака, откакто ми казаха да се кротна и да си почивам). Някоя от вас имала ли е високо кръвно в последните седмици на 9-ти месец, че взех малко да се притеснявам 😥

Отделно доктора малко се шашна, че бебето ще е голямо 38 гс го измери 3600 преди две беше 3100 и сам си каза, че се надява да е грешка в апарата, защото малчо много се въртеше.

# 139
Мами на кои ден се свалят конците от след естествено раждане

# 140
Моите се разграждат сами и не ми ги махнаха.
Мами на кои ден се свалят конците от след естествено раждане

# 141
Моите също са разградими.
Предполагам никоя не успява да си седне на дупето😥😅

# 142
В повечето болници слагат разградими, Питай АГ д какви си . При първото ми раждане докато не се разградиха изобщо не можех да си седна на Д-то ,но пък после всичко беше Ок. Веднага се усеща как те отпуска Simple Smile
Да знаеш ,че промивки със смрадлика много помагат.

# 143
В повечето болници слагат разградими, Питай АГ д какви си . При първото ми раждане докато не се разградиха изобщо не можех да си седна на Д-то ,но пък после всичко беше Ок. Веднага се усеща как те отпуска Simple Smile
Да знаеш ,че промивки със смрадлика много помагат.
Карат ме да се мия със иод непрекъснато

# 144
При мен хемороид и фисура след раждането ме измъчват повече отколкото шевовете вече😪

# 145
  • Горна Оряховица
Здравейте,мами! Днес се роди Вероника,2900кг,49см в 10:43 , естествено раждане в 40+0 в Плевен,втора база при Д-р.Полина Василева

# 146
Здравейте. Днес ми махнаха конците, усеща се супер лека болка тип боцкане за секунди. Моят разрез почти не си личи вече, а е на 8ми ден, но съм с по-тъмна кожа. Бях си с първата водоустойчива превръзка, сега само с памуче със спирт ще минавам няколко пъти дневно и мога да се къпя нормално. Сетивност около разреза отгоре и отдолу - нямам по няколко см, но било нормално.
Бебче е окей, кърмим се, но имам препоръка да правя смесено хранене. За сега го правя 2 пъти в деня само, защото той просто се нахранва от кърмата. Вашите бебета връщат ли по-малко мляко след хранене понякога (дори да се оригнат) или като се напъват при плач да речем? Също има ли някое бебенце с по-изразена жълтеница, слагано на лампа в болницата?

# 147
Честита рожба Simple Smile Здрава, щастлива и обичана да расте ! Бързо и леко възстановяване ♥️

# 148
Нашето бебе връща по малко ( само на кърма е), аз също се бях притеснила много за връщането, но ме успокоиха, че ако не е на фонтан - няма нищо притеснително, понякога използвали “връщането” като уригане.
С по-изразена жълтеница е, слагаха го на лампа в деня на изписване (събота), но все още ми се вижда доста жълт.
Чакаме педиатърката да дойде, за да каже дали ще се наложи още веднъж да го слагат в лампа.

# 149
Нашето бебе връща по малко ( само на кърма е), аз също се бях притеснила много за връщането, но ме успокоиха, че ако не е на фонтан - няма нищо притеснително, понякога използвали “връщането” като уригане.
С по-изразена жълтеница е, слагаха го на лампа в деня на изписване (събота), но все още ми се вижда доста жълт.
Чакаме педиатърката да дойде, за да каже дали ще се наложи още веднъж да го слагат в лампа.

Ще ви пиша на лс.

Общи условия

Активация на акаунт