Термин Март 2024 - тема 5 с мартенски бебчета 🩵🩷

• 32 128
  • 330
  •   1
Отговори
# 150
В деня на изписването беше на лампа, после педиатър ни изписа ампули за вкъщи.

# 151
Нашето бебе връща по малко ( само на кърма е), аз също се бях притеснила много за връщането, но ме успокоиха, че ако не е на фонтан - няма нищо притеснително, понякога използвали “връщането” като уригане.
С по-изразена жълтеница е, слагаха го на лампа в деня на изписване (събота), но все още ми се вижда доста жълт.
Чакаме педиатърката да дойде, за да каже дали ще се наложи още веднъж да го слагат в лампа.

Ще ви пиша на лс.
Туко що и на мен ми казаха че има жълтеница и са го сложили във някакъв солариум за два часа при вас мина ли колко пъти го слагаха и будите ли го лесно за хранене

# 152
Детето - не го будя, само на кърма е и не смятам да го стресирам с будене, съобразявам се с него.
Сложиха го веднъж в лампата, утре очакваме педиатър да дойде вкъщи и да каже дали ще се наложи от повторно поставяне. 🥰

# 153
При повечето бебета има доста силно изявена жълтеница. С първото ни детенце беше до около 40-я ден.
Ако не са ви казали ,то със сигурност ще ви информират че жълтеницата много ги успива. За да премине по-бързо,освен да се поставят на т.нар. лампи е хубаво да се хранят често. Колкото повече пълнят памперсите , толкова по-бързо ще мине жълтеницата.
На нас и в неонатология ни казаха да я будим за хранене и после ЛЛ ,като дойде у дома Simple Smile
(Не знам дали ще давате/или давате вода, но тя също помага)

# 154
И на мен от неонатологията ми казаха да я будя, за да я храня на 3 часа, но тя се роди с ниско тегло и за нея е важно да качва.

# 155
Прясно ви пиша. До сега два пъти е слаган на лампа, докато бяхме в болницата. Днес го водим на профилактично и нивото на билирубин е 230, т.е. му пуснаха 2 часа лампа отново и може би ще идваме пак за проверка. Трудничко го будя, когато е заспал дълбоко, но ако съня е по-неспокоен си става лесно. Бебо е на 10 дни, вече има жълти акита изцяло, ака си и си пиша. Будя го на 3ч., както казах ако не му се става, иначе сам си търси гърда. Педи каза да дохранвам 2 пъти през деня с АМ 30мл + по 15 мин на гърда, да давам глюкоза по няколко глътки преди/след хранене и това е за момента. Трябва да качва кг и да ходи до тоалетна.

# 156
Здравейте,мами
Родих секцио преди 3 дена,обаче нямам кърма още
При вас на кой ден дойде

# 157
Ще дойде има време , със сигурност имаш коластра . Тя трудно се усеща при някои жени Simple Smile При първото ми раждане ми дойде кърмата ,като се прибрах у дома т.е. на 4-я ден. Раждах нормално .

Здравейте,мами
При вас на кой ден дойде
Здравейте,мами
При вас на кой ден дойде

# 158
Здравейте,мами
При вас на кой ден дойде
  Моята започна да идва днес ми е 2 ри ден от както родих

# 159
  • София
При мен след секциото чак на 5 ден вечерта дойде нещо като коластра. После вече тръгна и кърма в някакво минимално количество.

# 160
Май само аз преносвам от мартенските мами🥲

# 161
И аз вися и чакам ,ама не пиша много ,но всичко чета от началото.  Уж момичетата излизали по-рано 😀 , даже папагала снесе яйца преди мен 🤣,така че не си само ти .

# 162
Здравейте мами, вчера се роди нашата дъщеря Габриела, 3кг/50см в 38 седмица планово секцио. 🥹🥲 Сега ми предстои възстановяване. Леко раждане на всички.

# 163
И аз съм в очакване. Моята лекарка я нямаше близо 20 дни и всеки ден се молех на малката да я изчака 😃 Днес сме на преглед . С термин 31 март съм.

# 164
Минзухарче,честитооооо!!!! Успяхме! През цялото време с теб вървим заедно от другата тема и бременността също с една седмица разлика. Много хубаво ми ттана като видях името,защото нашият син също е Габриел! Да ти е жива и здрава и възможно най-леко възстановяване!

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 10:41 от HOPE.LOVE.PATIENCE

Общи условия

Активация на акаунт