Необходимата информация за Европейския съюз

• 304 482
  • 327
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте някой може ли да ми даде информация за палма де майорка предстои ни заминаване там.Там са родителите на приятеля ми,иска ми се да родя там,но тепърва събираме информация.Какви документи ще са ми нужни от там ще получи ли  майчинство или не,ако някой е запознат нека ми пише 

# 151
Питай майките от Испания или прочети информацията за Испания.

# 152
Нужна ми е малко информация за това, какво трябва да направя, за да ми се признаят дипломите за счетоводител при търсене на работа в Белгия /Антверпен/. В смисъл освен, че трябва да ги преведа и легализирам в Мин.на образованието, как мога да разбера какви изпити трябва да положа, колко продължават евентуалните курсове, колко струват? Много ще съм благодарна, ако някой може да ми даде поне малко информация, за да се ориентирам.

# 153
Нужна ми е малко информация за това, какво трябва да направя, за да ми се признаят дипломите за счетоводител при търсене на работа в Белгия /Антверпен/. В смисъл освен, че трябва да ги преведа и легализирам в Мин.на образованието, как мога да разбера какви изпити трябва да положа, колко продължават евентуалните курсове, колко струват? Много ще съм благодарна, ако някой може да ми даде поне малко информация, за да се ориентирам.

За това какви допълнителни изпити трябва да се положат единствено от някой белгийски университет могат да ти отговорят. Във Финландия поне такава е практиката. Успех!

# 154
  • някъде
Бихте ли могли да ми кажете колко време важи пълномощно за извеждане на дете само с един родител?

# 155
Бихте ли могли да ми кажете колко време важи пълномощно за извеждане на дете само с един родител?
На пълномощното трябва да пише. Нашето например е за неограничен период.

# 156
относно информация за ЕС, аз чета сайта europa.eu

# 157
Единственото "необходимо", но много добре отразено беше за здравните застраховки. По принцип тук има по-обща информация, но аз я намирам за интересна: http://www.dnevnik.bg/evropa/patuvane_v_evropa/

# 158
Ако някой има информация за Кипър ще съм му много благодарна! newsm78

# 159
Най-добре е да пише, че декларацията е безсрочна.

# 160
Здравейте!
Моят въпрос е свързан с паспортите. Какво става с хората, които не са си ги подменили?
Възможно ли е да се върна в България със старият си паспорт? Срокът му не е изтекъл, но чух, че от 1 януари всички трябвало да са със сменени паспорти.

Тръпки ме побиват като си помисля за служителите ни в посолството и тези от софийското летище  Crazy
А и на детето ще трябва да подменям паспорта и да вадя ново пълномощно за да може да пътува  ooooh!
До гуша ми дойде.......малко са ми проблемите и работата, та сега и това ми дойде на главата Tired

# 161
Аз си летях сега февруари със стар паспорт. Валиден е още, според мен нямат право да те върнат. Някъде бях чела, че важат до изтичането на срока. Друг е въпроса, че някои държави изискват паспорта да е валиден още 6 месеца. Но това не важи за Европейския съюз.

# 162
здравейте и моя въпрос е свързан с документи- личните карти са ни валидни до 2014 ,трябва ли да ги сменям или не още,в сайта на МВР  пише че важат,но в Германия какво ще стане на практика при подаване на адресна рег .,детски надбавки и т.н. знам ли ..нямам и време  #Crazy ....Да вадим ли нови или така да тръгваме?  благодаря предварително

# 163
sawson, благодаря   bouquet

veneraj, тръгвай......в Германия няма да имаш проблеми, а и нали в страницата на МВР пише, че важат.
Аз трябва да си погледна моята лична карта до кога важи, че не съм я гледала от 100 години. На всякъде показвам паспорта и нея изобщо нито я нося, нито съм я показвала на някого.

# 164
  • Германия
Здравейте!
Някой знае ли как мога да издам ЕЗОК на новородено, трябва ли задължително и таткото да е тук при попълване на декларацията?

Общи условия

Активация на акаунт