Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 423
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Понеже става въпрос за следоперативен период и вероятно някакво усложнение мисля че трябва да се консултирам най- напред с опериращия лекар, и съм от малък град в който няма компетентни гинеколози точно за моя случай, наистина ще го имам като обица на ухото при избор на лекар въпроса с лесната комуникация.

# 226
Какво като е малък град, при мен местния доктор  два пъти оправи ла@ната на светилата.

# 227
За съжаление не във всеки малък град им добри специалисти, особено гинеколозите са основно в два три по - големи града, добрите имам в предвид, а по отношение комуникация с пациента са много зле нещата, сещам се за един професор ветеринарен лекар от Стара Загора също хирург чийто пациенти са котки и кучета но отношението му, разбирането, отговорността не съм срещала такива сред хуманните лекари било то и светила за жалост.

# 228
Аз съм в Хасково и мога да кажа, че след операцията не съм ходила изобщо до опериращия, и конците ми свали, и за заздравяването ми изписваше глобули, и гноясалото отвън ми оправии  и стендовете тука ми свалиха. Светилото си взе парите и оправяй се, да седна да го моля ли?

# 229
Както казах вече не навсякъде има такива лекари а и щом опериращия лекар не се интересува от последствията от операцията друг лекар длъжен ли е да го прави да не говорим че не всички са компетентни  що се отнася до подобни операции.

# 230
Може и аз да бъркам, но ако има проблеми в следоперативния период (който що ми се струва, че е максимум един месец, през който има контролен преглед), се ходи на място, в кабинета на хирурга. Не мисля, че кой да е хирург трябва да си дава телефона на всички оперирани от него. Хирурзите са много натоварени хора, не е редно да ги безпокоим. Ако има нещо сериозно като усложнение, се ходи в болницата, дори и да е в друг град. Или както каза bubolina73, избира се местен хирург, който да се заеме с лечение на усложненията.

# 231
Ами не е длъжен, но трябва някой да го направи, срещу заплащане естествено.Много неща не са редни, ама какво можем да направим?

# 232
Аз не разбирам, какво е това ходене на пръсти около хирурзи, светила и прочее. Какво значи "Не е длъжен"? Това му е работата - работил е с човек, със здравето му, извършил е операция. Никой не му звъни, за да го вика да реди керемиди. Разбира се, че трябва да проследи. Какво е това чудо - от вратата на болницата и оправяй се. От болницата трябва да се излиза с телефон за спешен контакт в джоба, инструктаж за следващите дни, проследяване, място, на което да отидеш при нужда. Още преди операцията си ги проверявайте и си ги уточнявайте тези неща най-добре.

# 233
Длъжен е опериращия, ама не го правят.На изписването минаваш през касата и довиждане, оправяй се.

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Не всички те гледат като касичка или аз явно имам късмет с лекар. Имах следоперативни драми. Не само, че имах телефон за връзка, ами и всеки път, като се чуехме, ме викаше на живо. 100 пъти ходих преди контролния. То не бяха прегледи, то не бяха манипулации, то не бяха консултации с други лекари (нито стотинка не ми взе за тези ходения). Придвижиха ми от болницата документите към онкокомисията и на контролния взех всичко на готово + лист с инструкции какво следва от тук натам.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 23:19 от Гита Ог

# 235
Е стига де, кого са оперирали и са го натирили вкъщи веднага?
Че то клиничната пътека за хистеректомия е 12 дни минимум!
Това значи поне 8-9 дни под постоянно наблюдение от медицински персонал.
Не знам, на мен ми проведоха инструктаж преди изписването... какво да правя и да не правя един месец след това. Освен това ми беше назначен контролен преглед и вадене на конци една седмица след изписването. Така че човек може да си зададе въпросите.
Ако вече се касае за тежко усложнение преди контролния преглед, се ходи по спешност при хирурга.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 22:10 от Vanne

# 236
Конкретно за Танчев ,лоша дума не мога да кажа.След операцията имах веднъж едно леко притеснение,ходих в нашата болница,но не се успокоих и се обадих в Токуда ,че ще дойда на другия ден. Прие ме човека,прегледа ме,успокои ме и толкова. На 6 месеца си запазвам час и си го посещавам. Дъщеря ми даже водих,в частния кабинет,юли месец пак ще ходим на преглед. Винаги,подчертавам,си запазвам часове чрез платформите или регистратурата на Токуда.Не ме е върнал никога,плащам си колкото си е прегледа и това е.

# 237
Гита От случила си на лекар, рядко се среща такова отношение, ако не е тайна би ли споделила името на доктора, ако искаш може и на лично съобщение.

# 238
  • Ланкър, планините Овнерог
Ще го кажа, що да не го кажа, няма лошо.
Доц. Карагьозов (София, МБАЛ Вита)
Явно неслучайно е толкова търсен.

# 239
Ще го кажа, що да не го кажа, няма лошо.
Доц. Карагьозов (София, МБАЛ Вита)
Явно неслучайно е толкова търсен.
Гита Ог, а кога ви беше операцията? Аз за съжаление съм с друг съвсем скорошен опит с Карагьозов (отпреди 2-3 месеца). Първо, при хистероскопия за махане на полип, не ме покри с антибиотик след операцията и получих инфекция.  Свързаните с това прегледи чинно си ги платих. Дори включеният контролен преглед беше просто разговор, БЕЗ да ме прегледа реално и то при положение, че имаше усложнение по негово недоглеждане. Два месеца след това имах изключително силно маточно кървене, свързах се с кабинета (нямам негов телефон, въпреки че попитах и бях насочена да се обаждам в кабинета) и ми насрочиха преглед с един от неговите асистенти. Според него нямаше нищо кой знае колко сериозно, а всъщност при преглед от друг лекар в Майчин дом съвсем не се оказа така и вече имам насрочена дата за хистеректомия. Преди години, потвърждавам, че беше много отзивчив и любезен. Сега напливът е огромен, записват се часове за след месеци и прекият контакт с него изобщо не е лесен.

Общи условия

Активация на акаунт