Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 173
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Поискай си дексофен за коликите. Докато се наместят червата и се нормализира перисталтиката, наистина много боли. И това ще мине Hug

# 616
Аз си усещах движението на червата и беше доста болезнено, събужадах се през нощта, но чак да не спя през цялото време не е било. С какво ви захраниха след реанимация? Старайте се да хапвате бульони и течни храни без месо, поне първите седмици. Без сурови плодове, защото образуват повечко газове и може да не ви е комфортно. Много е важно също да не се допуска запек, за да може да се избягва напъването. Аз ползвах едно сладко взето от аптеката - Лаксатинил, помагаше ми.

# 617
Здравейте, операцията ми мина в понеделник, надявам се успешно. От вчера съм с ужасни спазми/ колики. Не можах да мигна цяла нощ. Сега чакам на визитация да кажат какво да ми дадат. Някой дали е имал подобни проблеми?

Здравей Лаленце! И при мен се получиха много силни колики и подуване. Сложиха ми две свещички (една след друга, през около 30мин.) за да мога да отделя събраните газове. Имай предвид, че когато започнеш захранването, трябва да предвидиш храносмилателни ензими и нещо което гони газове. Аз се усетих вчера за тези добавки и при мен работи добре. Днес е ден 8 от моята операция (махната цялата матка със запазени яйчници съм)

# 618
Благодаря ви много, момичета . Бусколизин ми дадоха за болките  И свещичка, за да се справя с газовете. Не се чувствам още много добре, но надявам се, че вървя напред. иначе едва днес следобед  (3ти ден след операцията) ме захраниха с някаква каша (крем супа от картофи).
Ще съм благодарна за съвет какви храносмилателни ензими да купя.

# 619
Благодаря ви много, момичета . Бусколизин ми дадоха за болките  И свещичка, за да се справя с газовете. Не се чувствам още много добре, но надявам се, че вървя напред. иначе едва днес следобед  (3ти ден след операцията) ме захраниха с някаква каша (крем супа от картофи).
Ще съм благодарна за съвет какви храносмилателни ензими да купя.
От мен съвет и пробиотик. Три месеца след операцията се влачих с подут като плондир корем...не можех нищо да хапна!

# 620
Аз пия ензими "Гастрофорт", като в състава има и бробиотик. Когато въведа в по-нормален режим стомашно-чревния тракт, ще добавя и пробиотик, като отделна добавка. Като газоотделящо се спрях на "Дегазин".

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 16:26 от mira-sdk

# 621
Благодаря!  Дали да помоля да ми ги купят или да изчакам да ме изпишат в събота? Не знам как ще реагират лекарите, ако питам.

# 622
Благодаря!  Дали да помоля да ми ги купят или да изчакам да ме изпишат в събота? Не знам как ще реагират лекарите, ако питам.
Е, то не е спешно, изчакай като се прибереш!

# 623
Благодаря!  Дали да помоля да ми ги купят или да изчакам да ме изпишат в събота? Не знам как ще реагират лекарите, ако питам.

По-добре питай лекарите. Ако няма проблем, направо да ти носят добавките. Казвам го така категорично, защото при мен беше много неприятно, каквото и да хапнех или пия се подувах доста болезнено.

# 624
При мен беше страшно с тези болки ( колитни). Зависи и колко дълго е продължила операцията, тоест колко време е бил отворен стомаха + ако, не се лъжа раздуват с някакъв газ. Аз една година имах жестоки газове . Беше отвратително, но моята операция продължи шест часа . Радикална хистеректомия+ секцио. Питай за пробиотик. Никой не е казал, че ще го пиеш веднага, но поне ще получиш информация. Успех!

# 625
  • Ланкър, планините Овнерог
Още докато бях в б-цата, си купих пробиотик от болничната аптека по препоръка на лекарите. До сега си пия ( 8м минаха). Всяка сутрин в първите дни след операцията на визитация се вълнуваха от черволяците ми и дали изкарвам газовете Simple Smile Нормално е издуването и болежките.

# 626
Много ми помогна този пробиотик! Чак след 3 месеца ми поолекна, чак когато него го започнах!

# 627
Само да вметна нещо за пробиотиците. Нали знаете, че стомахът е пещта на нашето тяло, там се готви храната. Стомашните киселини убиват всички бактерии, вируси и пр. живи организми, с цел да не навлязат в червата. Цяло чудо е как оцеляват бактериите на пробиотиците и стигат до червата, но съм чувала за някакви пробиотици с лиофилизирани бактерии, ала бала.. нещо такова.
Ако някой е по-запознат да пише, моля и да обясни.
Чела съм мнения на лекари, че пробиотици през устата няма смисъл да се пият, защото стомашните киселини ги убиват и нищо живо не стига до червата.

# 628
Тези в желатиновите обвивки стигали до червата, поне така казват лекарите! Wink

# 629
Здравейте,
Преди около месец и половина на майка ми направиха радикална хистеректомия. Сподели ми, че понякога при уриниране има чувството, че пикочния й мехур не се изпразва напълно и урината тече много по-бавно. Това се случва след като е стискала определено време. Попита доктора, който я оперира, и той каза, че било нормално. Аз реших да попитам и тук дали някой е имал подобен проблем и дали е отшумяло от само себе си.
Благодаря Ви за отговорите предварително!

Общи условия

Активация на акаунт