Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 437
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
На 09.04 ми беше хистеректомията. Нямам негов личен телефон, първо имах само този на отделението, после ми дадоха и друг в кабинета му.

# 241
Искам да попитам след хистеректомия дали е противопоказно да се играят народни танци?

# 242
Аз имам приятелка с хистеректомия, правена на 40 години, след това е играла години наред народни танци със състав. Само че при нея е било заради миома и няма махани лимфни възли. Ако са махани лимфни възли, вече не знам.

# 243
Аз съм след хистеректомия, пварена преди 2г заедно с друго-голяма отворена коремна операция. Питах док, каза живей - вече година и половина не се пазя от нищо - вдигам 13кг си син, играя народни танци, мъкна дърва, копая двора... според мен е въпрос на това как се чувсвташ, какъв е организма и доза късмет Wink смело в живота, един е....

quote author=Bory Ana link=topic=1635367.msg48168496#msg48168496 date=1718443936]
Искам да попитам след хистеректомия дали е противопоказно да се играят народни танци?
[/quote]

# 244
  • България
5 месеца след хистеректомия заиграх народни танци, НО в началото си нагодих собствен ритъм-без силно подскачане, слушайки тялото си. Честно да си призная, първите 5-6 репетиции много се притеснявах и усещах след тях леко придърпване и болка. Носих и стягащо, дълбоко бельо. По-спокойна се чувствах. Не ми е лапароскопска операцията.
ПП: Да ви се похваля искам. Преди шест месеца си отглеждах киста на единствения оставен яйчник, която при последния преглед бе изчезнала. Бая я мислех пустата му гадинка...
Подадох и за ТЕЛК документи февруари месец, но още чакам решение. Не, че е такъв проблем, да сме здрави най-вече 🥰

# 245
Ще стане ТЕЛК-а, само още малко търпение Simple Smile
Да, и аз като започнах да бягам след операцията, носех стегнат корсет.. то не знам как се казва всъщност. Като дълбоки гащи и нагоре стига до под гърдите. Много стегнато ми беше, но идеално прибираше корема.

# 246
Здравейте, на 10 ти ден от тотална хистеректомия коремна съм без махнати яйчниците.Чувствам се добре.Имам няколко въпроса ,на който търся отговори.Първо на каква Лкк се ходи след третия месец?Кога можем да се къпем в морето или в басейн.Понеже четох,че плуването е подходящо за жени след такава операция.И последният ми въпрос,кога започнахте да имате полов контакт?

# 247
Първо, ЛКК аз ходих след като ми изтече болничен лист от Болницата. Мисля 35 дни беше. Ходи се на ЛКК гинеколог -хирург трябва да има в комисията. Относно плуване и басейн и полов живот, трябва да попитате оператора. Той ще прецени най добре.

# 248
Без басейни, морета и океани един месец след изписването от болницата. Секс след зарастване на влагалището, това е индивидуално обаче, за колко време ще зарасне. Може би два-три месеца ориентировъчно.

# 249
Здравейте,момичета!Може ли да ми кажете къде във Варна ходите на ЛКК за болничен след тотална коремна хистеректомия?

# 250
Съветвам те в градска болница до пощата.

# 251
Сити Клиник

# 252
Здравейте един въпрос към тези с опит след хистеректомия как преминаха първите седмици след изписването от болницата и някой който може да сподели мнения за ВМА и проф. Ковачев! Благодаря! Постъпвам утре и все още се настройвам психически!

# 253
Зависи дали е лапароскопска или отворена коремна операция. Аз бях с лапаро, възстановяването е бързо. Не вдигайте тежко.

# 254
Здравейте, вече втори месец след роботизирана операция се чувствам добре, имам леки болки ниско долу от време на време (може би около датите за цикъла)
Имам нужда някой, който е минавал скоро през ТЕЛК да ми разясни ситуацията.
Днес бях при личната, за направление за ЛКК, утре трябва да мина за втори болничен от комисията. Какви са стъпките и какво следва 🥴

Общи условия

Активация на акаунт