Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 322
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
С тотална хистеректомия съм, лапароскопска, направена на 4 декември.  Имам проблем и вече не зная какво се случва.  Всичко след операцията е ок, знам, че съм в критическа вече, знам за сухотата, ползвам вагизан, но имам болка когато и при миене и при допир докосна долу уретера, вчера бях на контролен преглед,  споделих и ми казаха, че не може да от катетъра, външно няма нищо, нямам проблем с уриниране. Единствено там е болката при допир, ако е сухота защо е само там? Търся добър уролог да ме види, вече не зная къде да ходя. Това е 9 месеца,  веднъж на втория месец ходих и ми каза лекарят, че е нормално и да си дам време.  Е, то промяна няма. Някоя имала ли е такъв проблем?

# 466
  • Северо=Западналия край
Къде в София сте оперирани? Интересува ме лекар, който работи с лапароскопска или роботизирана операция, ако споделите и ориентировъчни цени (на лично съобщение) ще съм ви благодарна.
С премахната матка съм от преди година и половина, сега се налага да се махнат и яйчниците поради голяма киста, която притиска други органи.

# 467
Здравейте, мога да дам актуална информация за гинекологичното отделение на "Сърце и мозък" град Плевен. Оперирах се преди малко повече от месец. Роботизирана операция с Да винчи робот при Д-р Александър Любенов. Матката ми беше премахната преди 3 години, но имах инконтиненция и други оплаквания. При ехографски преглед ми откриха кисти на двата яйчника, две 10 см. и множество малки. Наложи се отстраняване на яйчниците и повдигане на свлечена предна стена. При мен имаше леко усложнение, но иначе операцията е лека и няма общо с отворената. Болницата е с много добра база, персонала е млад и всичко е на ниво. А за
 Д-р Любенов мога да кажа, че е Човек и много добър професионалист. Останах доволна от всичко.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 19:28 от Staceys

# 468
  • София
Къде в София сте оперирани? Интересува ме лекар, който работи с лапароскопска или роботизирана операция, ако споделите и ориентировъчни цени (на лично съобщение) ще съм ви благодарна.
С премахната матка съм от преди година и половина, сега се налага да се махнат и яйчниците поради голяма киста, която притиска други органи.
И аз ще помоля за препоръки за лекар, който извършва такива операции в София.

# 469
  • софия
По назад в темата съм написала къде съм се оперирала.
Много съм доволна в Майчин дом при д-р Светлозар Славов.Оперирана съм с робота Да Винчи. Частния му кабинет е в медицински център д-р Божидар Славчев.

# 470
Момичета, сега се връщам от гинеколог. Със запазени яйчници съм, всичко е наред. Имало само някаква гранулационна тъкан. Взе ми секрет за посявка и за директна микроскопия и като се прибрах на бельото имах слабо кафяво течение. Така се стреснах от това прокървяване...Дали лигавицата е по-чувствителна сега, случвало ли ви се е след преглед?

# 471
Здравейте, мога да дам актуална информация за гинекологичното отделение на "Сърце и мозък" град Плевен. Оперирах се преди малко повече от месец. Роботизирана операция с Да винчи робот при Д-р Александър Любенов. Матката ми беше премахната преди 3 години, но имах инконтиненция и други оплаквания. При ехографски преглед ми откриха кисти на двата яйчника, две 10 см. и множество малки. Наложи се отстраняване на яйчниците и повдигане на свлечена предна стена. При мен имаше леко усложнение, но иначе операцията е лека и няма общо с отворената. Болницата е с много добра база, персонала е млад и всичко е на ниво. А за
 Д-р Любенов мога да кажа, че е Човек и много добър професионалист. Останах доволна от всичко.
Здравей!
На мен ми предстои операция в Плевен при д-р Александър Любенов на 03.10. Ще отстрани матката, шийката на матката и тръбите. На прегледа той ми каза, че яйчниците са добре и те ще бъдат запазени. Но се притеснявам. Ще споделиш ли малко повече за всичко около операцията си.

# 472
Приеха ме ден преди операцията. На следващия ден се наложи да чакам до следобед, защото робота беше зает. Една нощ прекарах в реанимация (заради усложнение поради множество сраствания), ако всичко е наред ви качват в стаята ви. Мен ме изписаха на 4 ден след операцията. Не се притеснявайте, д-р Любенов е много спокоен и обяснява подробно. Всички лекари, сестри, санитари и изобщо целия персонал е прекрасен. Какво по-конкретно ви интересува? Не се сещам за друго засега. Питайте за да мога да съм ви полезна.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 01:02 от Staceys

# 473
  • София/ Плевен
Оперира ме д-р Танчев на 08.08 с Да Винчи в Токуда. Тотална хистеректомия- махнаха яйчници, тръби, матка и лимфните възли заради плоскоклетъчен карцином на шийката на матката. Приеха ме в сряда, оперираха ме в четвъртък и ме изписаха в неделя. Възстанових се доста бързо. Обаче повече от месец след това все още чакам хистология и решение на онкологична комисия. Звъня редовно по телефона, а миналата седмица ходих и до болницата да питам какво става. Обещаха идния вторник всичко да е готово.
Ако мога да помогна с допълнителна информация ми пишете.

# 474
Приеха ме ден преди операцията. На следващия ден се наложи да чакам до следобед, защото робота беше зает. Една нощ прекарах в реанимация (заради усложнение поради множество сраствания), ако всичко е наред ви качват в стаята ви. Мен ме изписаха на 4 ден след операцията. Не се притеснявайте, д-р Любенов е много спокоен и обяснява подробно. Всички лекари, сестри, санитари и изобщо целия персонал е прекрасен. Какво по-конкретно ви интересува? Не се сещам за друго засега. Питайте за да мога да съм ви полезна.
Благодаря за отговора!
Аз се интересувам от операцията по отстраняване на матката? След самата операция трудно ли беше възстановяването? Какво е усещането след такава операция? Или всичко си влиза в нормален ритъм след това? След колко време успя да се възстановиш и да се върнеш на работа? Интимността и сексуалните контакти кога се подновяват и дали има разлика в усещанията след това?
От д-р Любенов останах с прекрасни впечатления след прегледа при него.
Знам ли....в главата ми се въртят всевъзможни въпроси. Ако въпросите са много лични се извинявам. И благодаря за споделения опит.

# 475
Благодаря за отговора!
Аз се интересувам.......
При мен имаше усложнения и се наложи да седя 20 дни с катетър и се движех в къщи. Иначе възстановяването е бързо в сравнение с отворена операция. Има лек дискомфорт и болки първите 2-3 дни, но минават с обезболяващи. Месец след операцията ходих на море... Имам нужда от време на време да по легна и да се изпъна, че ми дотяга на кръста, но всичко е ок. Още не съм се върнала на работа. Сексуални контакти се разрешават 2 месеца след операцията, но аз за себе си мисля да са повече от 2. При изписването ти дават лист с препоръки кое, кога.... Но при всеки организъм всичко е индивидуално. Всичко ще е наред. Имайте доверие на д-р Любенов. Не се притеснявайте и питайте всичко, което ви интересува. Ще се радвам да бъда полезна.

# 476
Благодаря за отговора!
Аз се интересувам от операцията по отстраняване на матката? След самата операция трудно ли беше възстановяването? Какво е усещането след такава операция? Или всичко си влиза в нормален ритъм след това? След колко време успя да се възстановиш и да се върнеш на работа? Интимността и сексуалните контакти кога се подновяват и дали има разлика в усещанията след това?
От д-р Любенов останах с прекрасни впечатления след прегледа при него.
Знам ли....в главата ми се въртят всевъзможни въпроси. Ако въпросите са много лични се извинявам. И благодаря за споделения опит.
Здравейте, мен ме оперираха на 13.03, прегледа ми беше на 15.05. Сексуални контакти след това. В началото имах усещания, сега все едно съм си с матка, нищо особено не усещам, само дето нямам цикъл. Супер е право да си кажа.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 22:41 от Bory Ana

# 477
Благодаря ви, момичета, за споделеното!
Разсеяхте много от въпросите, които ми се въртяха в главата. Ако се сетя нещо друго ще питам. Моята операция е на 03.10 в "Сърце и мозък" Плевен, при д-р Александър Любенов
Благодаря за отзивчивостта ви!

# 478
Благодаря ви, момичета, за споделеното!
Разсеяхте много от въпросите, които ми се въртяха в главата. Ако се сетя нещо друго ще питам. Моята операция е на 03.10 в "Сърце и мозък" Плевен, при д-р Александър Любенов
Благодаря за отзивчивостта ви!
  Забравих да добавя..за връщането на работа. Болничният ми беше 1 месец, но ми трябваше още мъничко. Мен ме пуснаха една седмица хоум офис. Таман ми беше. Лапароскопска операция. В края на април бях на екскурзия в Рим.

# 479
Днес аз правя точно година от моята лапароскопска операция с премахната матка,тръби и шийка. Наистина не мога да кажа ,че имаше болка , а се подготвях за големи драми 2-3 дни беше всичко и  по-скоро беше дискомфорт. След седмица можех да си прибирам децата от училище и градина. До първия месец имах нужда от време на време да полягвам ако се преуморя и тогава винаги изкървявах,но нищо страшно. Уж запазиха яйчниците , а на първия месец след операцията ме метнаха вълните и започна менопаузата с вълни ,нерви и каквото се полага. Добрата новина е,че при всеки е различно, но това с липсата на цикъла си е голям кеф.

Общи условия

Активация на акаунт