Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 51 954
  • 754
  •   2
Отговори
# 450
Ванне и аз така мисля, стрес, медикаменти, ще отшуми и при Талибанка. 🙏

# 451
Аз съм с две опрации. Едната преди 3 години е секцио + махане на матката. След нея много ми окапа косата и нямах окосмяване по тялото 3 месеца след операцията. Преди няма и месец ме оперираха за премахване на яйчниците (бяха с големи кисти) и повдигане на свлечена предна стена. Сега кожата ми се бели, като на змия. Силен косопад имах 2 седмици след операцията и понамаля. Надявам се да не ми пада повече косата, че останах с 3 косъма.

# 452
  • в пустинята
Аз съм сигурна, че косопадът е само временно явление и постепенно ще се оправи. Талибанка, имай вяра, ще поникне косичката пак!
С перука ходех само по специални поводи. Вкъщи по гола глава, а навън с шапка. Сега шапка да не видя повече, толкова да съм ги намразила.. Joy
Ти,на химио ли си била?Защо гола глава?

# 453
От химията, да. И не само главата, като гол охлюв ставаш, косъм не остана по тялото. Grinning

# 454
  • в пустинята
От химията, да. И не само главата, като гол охлюв ставаш, косъм не остана по тялото. Grinning
Аз не сьм на химиотерапия!Аз сьм с доброк хистлогогия.Не знам какво става,но все едно сьм на химио

# 455
Здравейте!
След почти 4 месечно чакане за Телк решение, след тотална хистеректомия с отстранени два яйчника след секцио/ на 45 години съм, получих по пощата решение, че съм работоспособна без % инвалидност.
Според вас има ли смисъл да обжалвам пред Нелк?

# 456
Тотална хистеректомия значи всичко... яйчници, тръби, матка и шийка. Всичко ли е махнато?
Ако е така, аз бих обжалвала. Няма какво да се губи, само може да се спечели. Simple Smile

# 457
Тотална хистеректомия значи всичко... яйчници, тръби, матка и шийка. Всичко ли е махнато?
Ако е така, аз бих обжалвала. Няма какво да се губи, само може да се спечели. Simple Smile

Всичко е махнато, да.

# 458
До навършване на 50 години имаш право на 50%, прочети го в Наредбата на медицинската експертиза. Обжалвай, ще ти дадат.

# 459
До навършване на 50 години имаш право на 50%, прочети го в Наредбата на медицинската експертиза. Обжалвай, ще ти дадат.
Да, чела съм го.
Точно от Вас даже получих информацията, че имам право, за което Ви благодаря.🙂
Но много лошо ме отрязоха от Телка в Бургас

# 460
Здравейте!
След почти 4 месечно чакане за Телк решение, след тотална хистеректомия с отстранени два яйчника след секцио/ на 45 години съм, получих по пощата решение, че съм работоспособна без % инвалидност.
Според вас има ли смисъл да обжалвам пред Нелк?
Обжалвайте докато не сте изпуснали 14 дневния срок!
Аз имам ТЕЛК 50% заради същото - отстранени яйчници преди менопаузата, нарича се постастрационен синдром.
Като яйчниците ми бяха отстранени заради тежка ендометриоза. Онкологичен проблем нямам!

# 461
Аз съм на 36 години и всичко ми е отстранено. Какви са условията и стъпките за явяване на Телк?

# 462
Аз съм на 36 години и всичко ми е отстранено. Какви са условията и стъпките за явяване на Телк?
Носите епикризата (копие) на личния лекар да ви попълни електронно направление за ТЕЛК и той ще ви обясни по - нататък какво да правите!

# 463
  • в пустинята
Всички,които сме на 51 и оперирани тотално,сме в тьча.Аз даже влача и опашка,опада ми косара за 1 месец след операцията!Нито Телк,нито ми помагат лекарите,нито коса!Тая дьржавица ни сьсипа!Помощ от никьде

# 464
  • Пловдив

Раздел ХI
Женски полови органи

3.3. (изм. - ДВ, бр. 10 от 2023 г., в сила от 31.01.2023 г.) При клинично доказан посткастрационен синдром (липса на два яйчника) до 50-годишна възраст - 50 %.

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2137150573

Полага се , ако може да докаже с  изследвания ,че има такъв синдром.

От друга съфорумка - Не се полага за доброкачествено, щом няма синдрома. Той се доказва с ендокринологични изслведвания, с изследвания при кардиолог и др.

Общи условия

Активация на акаунт