Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 623
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • България
Момичета,помагайте.8 м.след тотална,отворена операция ми опада цялата коса за 1 м.Изскедвания,лекари,лекарства и продьлжава!Искам да отида пак на ендокр.за Пловдив дайте добьр с направление.Благодаря
Вече сьм с перука
Много съжалявам 😔
Категорично съм на мнение, че е нещо хормонално. Дано намерите читав лекар, това не може да продължава така...
Желая от сърце нещата да си дойдат на мястото и косичката да порасне в най-скоро време ❤️

# 436
  • Благоевград
Има тема за косопада, прегледайте я, там пишат момичетата, кое да се провери, тъй като може да са различни причините. Има и едно лекарство, което е при сериозни случаи, какъвто ми звучи вашия, мисля че беше Миноксидил. Аз след силен стрес имах доста опадане, не на кичури, но оредя доста и се бях много притеснила. Хормони тествах, железен панел, зъбите снимка, уж всичко наред. И го отдадох на силния стрес. Правих си отвара от розмарин, пръсках два пъти на ден, почнах да пия Биотин, витамин А, Е и селен.  Отвара от лук и джинджифил, какво ли не... След месец почна да намалява косопада, след два вече е доста по-добре.

# 437
  • в пустинята
Със сигурност хормоните са разбъркани. Пълни изследвания на полови и щитовидни направи, все ще излезе къде е проблемът. Успех и скоро да се похвариш с разтеж на нова коса!🥰
Направих щитовидна в норма,тестостерон в норма,Естрадиола беше ниськ,пия сега естроген и влезе и той в норма,но косата пада,на снопове пада и вече не остана

# 438
На мен след отворена хистеректомия всичко ми опада. Мишници, крака, ръце. Останах почти без окосмяване. Косата също, не съвсем, но много беше опадала. Вече 2.6г след операцията е по-гъста, по-здрава и плътна. Започна да расте някъде около 6, 7м след операцията. Лека полека. Дано и при вас е временно Simple Smile пп ползвах ампули за растеж, ама не помня марката. Пробвайте в козметичните магазини да си харесате нещо. Успех.

# 439
Аз препоръчвам биотин. Мтого помага при косопад. Ползвам този.

# 440
https://366.bg/product/phyto-novatrix-terapiya-protiv-kosopad
Това ползвах след операцията. Косата ми подлудя да расте. Много е скъпо... Търси ги на промоция онлайн някъде, аз бях намерила на половин цена. Виж си витамин Д и желязо.

# 441
От Биотин не ви ли се увеличава апетитът?

# 442
От Биотин не ви ли се увеличава апетитът?
Увеличава се. Но аз след операцията много отслабнах Ена!

# 443
Аз в момента съм на режим, че доста се бях отпуснала и не ми се иска да качвам. А и моята коса пада.

# 444
  • в пустинята
На мен след отворена хистеректомия всичко ми опада. Мишници, крака, ръце. Останах почти без окосмяване. Косата също, не съвсем, но много беше опадала. Вече 2.6г след операцията е по-гъста, по-здрава и плътна. Започна да расте някъде около 6, 7м след операцията. Лека полека. Дано и при вас е временно Simple Smile пп ползвах ампули за растеж, ама не помня марката. Пробвайте в козметичните магазини да си харесате нещо. Успех.
Аз сьм цялата на голи петна по главата,и продьлжават да падат снопове.Вие,носихте ли перука?Аз пия естроген в момента.Яйчниците,отстраниха ли ги?При мен ,всичко премахнаха!

# 445
  • в пустинята
До Ена 123,Защо ви пада косата?На мен започна да пада 7 месец след операцията?Вие,от кога сте така?

# 446
Моята коса също силно падаше, започна още в болницата....пада много дълго време, мисля си че беше от стреса и упойките. Постепенно се възстанови сама.

# 447
Започна 2 мес след операцията моя косопад. Не е по-силен от сезонния, но продължава вече 3 месеца. Ще спре ли, не знам, или ще търся и аз добавки, хомеопатия, витамини и т.н

# 448
Чак до перука не съм стигала, но я подстригах много късо. Със запазени яйчници съм, но операцията ми беше 2 в 1 със спукан стомах и тежък перитонит.  1седмица бях в реанимация на безброй антибиотици и куп други венозни медикаменти. На венозно хранене и после строг режим на захранване - като при бебетата. Предполагам от лекарствата беше и липсата на окосмяване. Имах и други екстри - цялата ми кожа се обели, после беше супер чъвствителна около 1г. Само леко да се почешех и почервеняваше..... но всичко вече си е на място Simple Smile вярвам, че и при вас е временно и поправимо. Успех Simple Smile

quote author=talibanka link=topic=1635367.msg48451033#msg48451033 date=1724326361]
Аз сьм цялата на голи петна по главата,и продьлжават да падат снопове.Вие,носихте ли перука?Аз пия естроген в момента.Яйчниците,отстраниха ли ги?При мен ,всичко премахнаха!
[/quote]

# 449
Аз съм сигурна, че косопадът е само временно явление и постепенно ще се оправи. Талибанка, имай вяра, ще поникне косичката пак!
С перука ходех само по специални поводи. Вкъщи по гола глава, а навън с шапка. Сега шапка да не видя повече, толкова да съм ги намразила.. Joy

Общи условия

Активация на акаунт