Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 322
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • България
Днес аз правя точно година от моята лапароскопска операция с премахната матка,тръби и шийка. Наистина не мога да кажа ,че имаше болка , а се подготвях за големи драми 2-3 дни беше всичко и  по-скоро беше дискомфорт. След седмица можех да си прибирам децата от училище и градина. До първия месец имах нужда от време на време да полягвам ако се преуморя и тогава винаги изкървявах,но нищо страшно. Уж запазиха яйчниците , а на първия месец след операцията ме метнаха вълните и започна менопаузата с вълни ,нерви и каквото се полага. Добрата новина е,че при всеки е различно, но това с липсата на цикъла си е голям кеф.
Последното изречение важи с пълна сила и при мен.
И при половият живот нямам промяна - очаквах друго, но, слава Богу, не се оправдаха страховете ми.

# 481
За така си е няма влошаване на нежните усещания,  дори мога да кажа ,че е още по-добре. Но ми трябваше само повече време за се възстанови " третираната " област,защото операцията се проточи с още около 1 час,защото не са могли да извадят органа.

# 482
А колко време след операцията започнахте да шофирате?

# 483
За мен това с шофирането ми беше най-трудно . Когато седнех да карам и ми изтръпваше таза, не ме болеше, изтръпваше. Отне ми близо 4м да започна отново да карам и то по-скоро ситуацията ме притискаше. Мисля,че към 5-6 м изчезна нова усещане.

# 484
А колко време след операцията започнахте да шофирате?
Аз на седмия ден си карах колата.

# 485
Здравейте, момичета! На 22.07.24 ми отстраниха яйчниците с отворена операция,като операцията ми е от пъпа надолу заради предишна операция за отстраняване на матката през 2006 година.
От ЛКК ми казаха, че след дадени 2 месеца болнични  от тях нямат право да ми дават повече, а аз все още имам болки около операцията.Какво да предприема? Работата ми е доста тежка, вдигам стоки от 5 килограма на горе. Ще бъда много благодарна, ако ми дадете съвет!!

# 486
Здравейте, момичета! На 22.07.24 ми отстраниха яйчниците с отворена операция,като операцията ми е от пъпа надолу заради предишна операция за отстраняване на матката през 2006 година.
От ЛКК ми казаха, че след дадени 2 месеца болнични  от тях нямат право да ми дават повече, а аз все още имам болки около операцията.Какво да предприема? Работата ми е доста тежка, вдигам стоки от 5 килограма на горе. Ще бъда много благодарна, ако ми дадете съвет!!
Моята операция беше на 15.05.24,след третия издаден болничен ЛКК ми казаха,че ако ще ползвам още болнични задължително консултация с АГ.И понеже и аз като Вас и все още имам болки при навеждане и дискомфорт в областа на операцията си направих консултацията,споделих проблемите и АГ ме насочи към ЛКК за продължение на болничния с 30 дни.Сега си имам неприятности с НОИ.Оспорват четвъртия болничен.Ходих и аз да обжалвам тяхното решение и сега чакам някакво развитие.И моята операция беше отворена с отстраняване на матката и шийката.

# 487
Аз съм първи ден на работа след отстранена матка и шийка. Ползвах три месеца, все още не се чувствам идеално, имам дърпане, лека тежест ниско в корема, изморявам се като стоя права. Но реших да се върна именно, за да не се разправям с НОИ.
Мария доколкото знам при отказан следващ болничен имаш право да кандидатстваш пред ТЕЛК за още два месеца нетрудоспособност, като носиш протокола с отказа на ЛКК.

# 488
Аз съм с отстранени матка и яйчници,  лапароскопска. Ползвах 3 месеца болничен, но съм учител и работата не е тежка. Оперирана съм но  4 декември.  От нашата болница ми казаха, че мога да ползвам до 6 месеца болничен. Пазете се не вдигайте тежко. Болки и дискомфорт имах над 6 месеца, постепенно отшумяха. И сега има един участък който при допир понякога ме боли.

# 489
Аз ползвах 5 месеца болничен. Настоявайте!!!

# 490
Категорично ми отказа следващ, той дори и този не искаше да ми даде, няма как да настоявам.

# 491
Категорично ми отказа следващ, той дори и този не искаше да ми даде, няма как да настоявам.
Това е върха на безопбразието...като знам мене си, само над 2 месеца имах отпадно зацапване, да не говорим за подуване и дискомфорта на корема.

# 492
Отивате при гинеколог, който Ви праща на ЛКК. Включително има и частни такива, плаща се. Ако е за Варна мога да помогна.

# 493
Отивате при гинеколог, който Ви праща на ЛКК. Включително има и частни такива, плаща се. Ако е за Варна мога да помогна.
Предполагам трябва да отида при лекаря, който ме оперира?А дали мога да отида на друго ЛКК, а не на това на което съм била до сега? Не съм във Варна в  София съм.

# 494
Разбира се, аз така направих.

Общи условия

Активация на акаунт