Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 304
  • 754
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Мога да Ви посъветвам да прегледате къде има ЛКК към медицински центрове във Вашия град със специализирана ЛКК по акушерство и гинекология:
https://ibd.mh.government.bg/CommissionRegister/IndexLkk
Като отидете в центъра за преглед при АГ, трябва да кажете, че искате удължаване на болничен от ЛКК, като си носите последния болничен и епикризата. Записват Ви за ден в който заседава ЛКК на центъра след като изтече сегашния болничен. Моят болничен беше до 05.09. Тъй като ЛКК в МЦ, който посетих заседават само във вторник, ме записаха и се явих на 10.09. Дадоха ми болничен от 06.09 (независимо, че е предходна дата, то е продължение). Тарифата за издаване на болничен е различна в различните медицински центрове, при мен беше 40 лв. Но си спестих висенето и обидното отношение на ЛКК в поликлиниката.
Както каза Albena1509 имате право на 6 месеца болничен след престой и операция в болница.
Марияна Йовчева 762704, какви са мотивите за обжалване на болничния Ви, нали ЛКК го е издала? Да не би работодателят да го е обжалвал?

# 496
Ехк, да болничния ми е от ЛКК ,но НОЙ обжалва продължителността,не им се дават пари,а дали си възстановен или не,не ги интересува.

# 497
Тъкмо взех да се замислям за операция от миоми и чета това:

https://news.bg/regions/zhena-pochina-sled-ag-operatsiya-v-plovdiv.html

А Главчев беше препоръчан лекар, ако се не лъжа, някъде в темата. Дори не е хистеректомия, а само операция на миома.

# 498
И аз прочетох това и гледах репортаж по телевизията. Много ми стана тъжно. Братовчедка на майка ми също получи тежък перитонит след такава операция преди 12-13 години. Едва я спасиха. Правиха й втора операция след това.

Познавах и жена, починала от тромбоза след такава операция. Беше доста пълна, а не са й слагали инжекции срещу тромбоза. Това беше преди 8 години.

Винаги има риск. И аз имам миоми, но вече навлизам в менопауза и не мисля да се оперирам. Не ми създават никакви проблеми.

# 499
След всяка операция има риск от тромбоза. Дядо ми почина от това след операция на стомаха. На 13 ден. Сега бият масово фраксипарин. На мен ми слагаха в болницата и 6 дни след изписването.

# 500
Но жената от посочената статия е починала от перитонит. Рискът от перитонит също е сериозен при коремни операции. Може 1 на 30 такива случаи да има, но има. Хубаво е лекарите да предупреждават за рисковете. Винаги питайте лекарите за ползите и рисковете. Имате право на това.

# 501
  • София
Лекарите за да си вържат гащите затова карат хората да подписват 100 декларации преди операцията.
Жената я няма вече, светла да е паметта й. Но тези, които не са си свършили работата ще продължат да оперират. Всъщност в много малко случаи след операции този, който оперира го е грижа какво става с пациента след операцията. Болния се оставя в ръцете на други лекари в отделението, които хал хабер си нямат какво е пипал хирурга, четат от папката по документи  и изписват стандартните лекарства докато изядат пътеката. После бързат да освободят легловата база за следващата пътека/плащане.

# 502
Не октанах с такова впечатление от Плевен да бързат. Имам пластика на предна влагалищна стена, каза на третия ден си готова за изписване, но ще останеш още малко да пазим вътрешния шев, мехура не трябва да се пълни да не го притиска, стоиш заради катетъра. Изключително педантичен и стриктен е проф. Савчо Томов. На визитациите присъства лично всяка сутрин. В деня на операцията дойде вечерта в реанимация да обясни как е минала.

# 503
Мога да Ви посъветвам да прегледате къде има ЛКК към медицински центрове във Вашия град със специализирана ЛКК по акушерство и гинекология:
Като отидете в центъра за преглед при АГ, трябва да кажете, че искате удължаване на болничен от ЛКК, като си носите последния болничен и епикризата. Записват Ви за ден в който заседава ЛКК на центъра след като изтече сегашния болничен. Моят болничен беше до 05.09. Тъй като ЛКК в МЦ, който посетих заседават само във вторник, ме записаха и се явих на 10.09. Дадоха ми болничен от 06.09 (независимо, че е предходна дата, то е продължение). Тарифата за издаване на болничен е различна в различните медицински центрове, при мен беше 40 лв. Но си спестих висенето и обидното отношение на ЛКК в поликлиниката.
Както каза Albena1509 имате право на 6 месеца болничен след престой и операция в болница.
Марияна Йовчева 762704, какви са мотивите за обжалване на болничния Ви, нали ЛКК го е издала? Да не би работодателят да го е обжалвал?

Здравейте, на 5.07.24г. бях оперирана от тотална хистеректомия.
Днес 5.10.24г. приключва трети по ред болничен. Бях решила да приключа болничния и да се върна на работа, даже предопредих, че се връщам, но от няколко дни имам болки в областта на операцията, които не отминават.
Въпросът ми е, ако сега прекъсна тези 180 дни, които ми се полагат, но се окаже, че не се чувствам добре и има проблем, мога ли да се явя отново на ЛКК, за продължаване на болничните?
Благодаря!

# 504

Здравейте, на 5.07.24г. бях оперирана от тотална хистеректомия.
Днес 5.10.24г. приключва трети по ред болничен. Бях решила да приключа болничния и да се върна на работа, даже предопредих, че се връщам, но от няколко дни имам болки в областта на операцията, които не отминават.
Въпросът ми е, ако сега прекъсна тези 180 дни, които ми се полагат, но се окаже, че не се чувствам добре и има проблем, мога ли да се явя отново на ЛКК, за продължаване на болничните?
Благодаря!
По добре не го прекъсвайте, мисля че няма да Ви дадат, ако го прекъснете.Аз с ЛКК  имам доста ядове, но реших да не се занимавам.

# 505
  • София
anniptali,
 Ако сега не упражните правото  си на непрекъснат болничен до 180 дни след болница от ЛКК и се явите дори един ден на работа, то Вие сама прекъсвате правото на тези 6 месеца.
Ако се окаже, че не се чувствате добре и има проблем след деня, в който сте била на работа не може да се явите отново на ЛКК за продължаване на болничните, а трябва да действате по общия ред - преглед, болничен до 14 дни от специалист или лечение в болница и чак след това удължаване от ЛКК.

# 506
anniptali,
 Ако сега не упражните правото  си на непрекъснат болничен до 180 дни след болница от ЛКК и се явите дори един ден на работа, то Вие сама прекъсвате правото на тези 6 месеца.
Ако се окаже, че не се чувствате добре и има проблем след деня, в който сте била на работа не може да се явите отново на ЛКК за продължаване на болничните, а трябва да действате по общия ред - преглед, болничен до 14 дни от специалист или лечение в болница и чак след това удължаване от ЛКК.

Даа, явно това е единственито решение.
Ако се окаже, че не съм излекувала  ,, подаръка от болницата,,  Ешерихия, ентерококи и клебсиела пневмония, и болките са от развила се наново инфекция, явно пак ще стигна до болница.

Благодаря за отговора! 🌹

# 507
  • Северо=Западналия край
Здравейте. Д-р Алън Начев прави ли роботизирани операции? Ако някой е опериран при него, моля да сподели мнение.

# 508
Здравейте момичета на 20 май се оперирах от тотална Хистеректомия личният лекар ми каза че имам право да се явя на телк ,но незнам дали дават още или вече не Confused Ако някоя от вас скоро се е явявала ще помоля да сподели ако има значение съм на 45год.

# 509
Здравейте момичета на 20 май се оперирах от тотална Хистеректомия личният лекар ми каза че имам право да се явя на телк ,но незнам дали дават още или вече не Confused Ако някоя от вас скоро се е явявала ще помоля да сподели ако има значение съм на 45год.
Здравейте!
Аз съм на 45 г. , с тотална хистеректомия с отстраненени 2 яйчника след цезарово сечение преди 1г и 8 месеца.
Скоро разбрах, че имам право и подадох документи на 30 април тази година.
На 15 август излезе решение- 0% инвалидност, работоспособна.
Сега обжалвам пред НЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт