За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 38 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • При децата ми
Момичета, дайте моля изпитани рецепти за лазаня? По възможност да не са сложни. Simple Smile

# 271
  • Mediterraneo
Ред кори, ред болонезе, ред кори, ред бешамел, кашкавал и така докато ти свършат продуктите Simple Smile

# 272
Лазаня болонезе  Аз я правя като Мики.
Даже точно снощи направих една Smiley

# 273
Благодаря много, Авалон, тази рецепта също ми представлява интерес, както и тази на Мики. Забавно как се изказва твърдение аз какъв вкус съм търсила, а и че "така се прави" 🙂. А аз състав търся на първо място, иначе щях да правя рецептата със сухото мляко. А и рецептите от хора се пишат, не от Господ, 🙂 не е грях да се модифицират. Някои дори книги издават, модифицирайки утвърдени рецепти.

# 274
ами да беше казала какво търсиш и че гониш основно състав и то да уточниш какъв, щото рецептата на авалон не е с добър състав за мен. споменаваш рецептата от онова време, казваме ти, че се прави само със сухо мляко. другите са коренно различни като вкус и консистенция и нямат нищо общо с него. не знам защо въобще се преекспонира въпросът честно казано.

# 275
В детството ми майка правеше течен шоколад. Но не си спомня рецептата. Сега търся из интернет и намирам само рецепти със сухо мляко. Някой може ли да предложи друга рецепта?

И ние сме яли течен шоколад в детството ни и рецептата тогава беше само една. Ти не си спомняш рецептата на майка ти, но търсиш нещо без сухо мляко. Това го разбрахме и ти предложиха такива без такова мляко. Но не пречи да обясним, че вкусът няма да е като от детството ти. Да беше написала просто, че търсиш рецепта на течен шоколад, но без сухо мляко. Тогава нямаше да пишем, че шоколадът от едно време си е със сухо мляко и без него няма да е същият. Няма нужда да подскачаш и то в кулинарна тема, където всички се опитваме да помогнем.

# 276
Допуснах, че рецептата от едно време може да е била без сухо мляко и затова попитах. И не очаквах няколко пъти "е, точно така трябва да се прави, всичко друго е грешка". Както казах, усмихнах се, подскок не е имало, последният коментар е подскок. Няма нужда от невротизиране. Благодаря за включванията. 🙂

# 277
  • При децата ми
Колко време варите готовите кори за лазаня? Става въпрос за тези на "Багрила". На кутията пише, че не се варят.

# 278
  • In transit
Колко време варите готовите кори за лазаня? Става въпрос за тези на "Багрила". На кутията пише, че не се варят.
Ако сложиш малко повече сос, не е нужно да ги вариш. Още повече щом на кутията пише, че не се варят. Иначе готовите кори се бланшират за минута само, колкото да не са сухи.

# 279
# 280
  • София
Никога не ги сварявам предварително, но винаги имам много бешамел / доматен сос и лазанята ми става прекрасна.

# 281
Допуснах, че рецептата от едно време може да е била без сухо мляко и затова попитах. И не очаквах няколко пъти "е, точно така трябва да се прави, всичко друго е грешка". Както казах, усмихнах се, подскок не е имало, последният коментар е подскок. Няма нужда от невротизиране. Благодаря за включванията. 🙂
Баш със сухо мляко си беше, още ми е пред очите мама като го бъркаше... то всъщност точно заради сухото мляко беше рядко лакомство, че не винаги се намираше.
След години като вече нямаше този проблем, бях решила да си направя и да мирясам. Тогава обаче друг проблем - в рецептата пишеше само там примерно едно пакетче сухо мляко, без грамаж че явно навремето е било само един вид, а на пазара вече имаше голям избор от разфасовки Joy
Обаче пък peych ме зарадва като извади пак старите книги - в тях поне си пише кое колко е. Втората рецепта ми прилича на това което правехме навремето.
Сега се потрисам само при мисълта колко ще е сладко това и не мисля че ще си направя, но ме изби на спомени като я видях Grinning

Наистина не беше ясно написано питането - началото звучеше сякаш търсиш точно каквото са бъркали майките ни преди време, но после пък - аз искам рецепта без сухо мляко, зачудих се и аз.

# 282
  • Варна
  Като е казал мъдрец :
,,-Правилно зададеният въпрос е половин отговор."
 P.S. не съм фен на сладкото/ шоколадчетата.

# 283
По онова време пакет сухо мляко беше 250 гр. и понеже и истинско какао не се намираше лесно, често този така наречен тогава течен шоколад го правехме с едно нещо наречено "Шоко", което беше подобно на сегашния Нескуик.

# 284
Пейч, благодаря за припомнянето на двете рецепти на Добрина Венкова, и на мен ми е любимка от млади години Simple Smile
През 80-те правех (като ученичка) течен шоколад със сухо мляко, краве масло, какао, захар (обаче кристал) и ванилия  и също помня, че беше 250 гр пакетчето - от плътно алуминиево фолио. Ако не се лъжа, тогавашното беше пълномаслено, сега купувах веднъж - явно е обезмаслено и няма нито консистенция, нито вкус, нито плътност.   
А вкусът на течния шоколад беше наистина невероятен.
Аз не съм срещала трудност с намирането му,  мисля, че и в аптеките се продаваше. С Шоко не съм правила, но по спомени самото то беше голяма гадост, дали не го видях за пръв път през 90-те, това вече не помня.

Общи условия

Активация на акаунт