(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 56)

• 37 187
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • София, Студентски град
Април ще бъде Май
А доматите не са готови Flushed

# 211
Накиснах тесто грийн,сега се чудя ако сложа в парника направо на земята дали ще стане?
От втората партида патладжан има два, та общо 3 броя имам. За сметка на това босилекът е поникнало.

# 212
  • София/Варна
Тези палета от линка не са европалета и от там идва разликата в цената. Европалетоне 120/100см. мисля и е с друга конструкция.

# 213
Добро утро! Днес мисля да сложим найлона на оранжерията и да бучна няколко доматчета ( купих готов разсад от пазара). Кажете моля, на какво разстояние ги садите, че миналата година май много нагъсто ми се получиха.

# 214
Тези палета от линка не са европалета и от там идва разликата в цената. Европалетоне 120/100см. мисля и е с друга конструкция.

Европалетите са 120/80.

# 215
Има два стандарта европалети. И не е само размера.
Разговорно е прието 80*120, но има и 100*120
Важна е дебелината на гредите, трупчета, материала...
https://paletten24.com/bg/products/euro-pallet-epal1.html
Ако са нови цената в драматична. Ако са просто палети с тези размери 2ра употреба, цената е символична.

# 216
Разговорно - европалет е 120/80, 100/120 се водят индустриални палети., няма смисъл да спорим за глупости. Всякакъв ще свърши работа, но стандартните европалети са скъпи.

# 217
Имам въпрос. Каква ширина на найлона ми трябва, за да покрия нисък тунел, под който ще е новоизникналият разсад? Тунелчето ще е ниско и е широко 80 см.

# 218
Имам въпрос. Каква ширина на найлона ми трябва, за да покрия нисък тунел, под който ще е новоизникналият разсад? Тунелчето ще е ниско и е широко 80 см.
Зависи колко е височината. 120 см трябва да стигне, като леко го вкопаеш
Ама може и метър и да го направиш на 60 см
80 см е много широко

# 219
  • На морето!
И аз съм с нещо като повдигнати лехи, в тях гледам домати, краставици и тиквички,  а между тях щедро съм посадила тагетиси и невенчета, при доматите има и босилек. Мулчирам с окосена трева, а през зимата ако палим камина, изхвърлям там пепелта, утайката от кафе и в началото на пролетта- миналогодишния компост.
Нямам богат опит, но наистина в лехите плевелите са много по-малко от обикновените лехи с цветята например.

# 220
Аз садя под найлони и нямам грам тревичка. Почвата отдолу е пръхкава и прекрасна.

# 221
Какви найлони ползваш? Не изгарят ли от слънцето?

# 222
Черни. Като за ягоди, даже по-дебелки. Миналогодишните пак ще ползвам. Нищо им, няма идеални са.
Пазят влагата много добре. Това от миналата година.

# 223
Благодаря! И аз забелязах, че под мулч или фолио почвата става много хубава.

# 224
Мулчът никаква не я върши. Треволясва си отвсякъде. Това е бомба 😍

Общи условия

Активация на акаунт