(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 56)

• 36 801
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Айла, безкрайно благодаря за подробното обяснение. Отоплителните подложки са като твоята, нова подложка  и са купени от същия човек от олх.  В момента са включени в хола. ММ реши, че първо ще ги наглежда някой ден и тогава отиват в оранжерията. Там обаче няма да са на земята, а на маса, да могат да се обслужват по-лесно. Разбирайте да си ги гледам без да се навеждам. Дам, оранжерията си е в къщи и ще мога да ги отвивам и завивам, поливам и наглеждам всеки ден. Готовия разсад ще замине на село. Само ме е яд, че нямам ранни за оранжерията.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 16:08 от morskibriz

# 91
  • Бургас
Благодаря, ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍.

# 92
Ние миналата година си правихме разсада на двора, под найлони, ходим веднъж в седмицата и се получи. Тази година ми се върна спомен от детството, че дядо го правеше под стъкло /прозорец/ и така го направихме. Иначе природата се събужда, в Добруджа сме. Чакам щъркелите, че "имам нещо да говоря с тях, все на глухи улучвам".  Успешна градинарска година, девойки!

# 93
Щъркел видях на 1.02, пътувайки с колата в едно тракийско село. Седеше си нагугушинен в гнездото. Беше студено и влажно. ММ до днес не вярва, че е било щъркел.
vselena, дано попаднеш на правилния тази година, желая ти го от сърце.

# 94
В село Баня, Карловско миналата седмица имаше снимка, че щъркелът е дошъл

# 95
Аз на 1март видях щъркел в с. Щърково, Пазарджишко. Имаше и цъфнали плодни дръвчета, та това ми беше най-краткото носена на мартеница в живота.

# 96
Какво да ви кажа от 27 февруари всеки ден гледам преминаващи. Нашите не са се върнали още. изрязах ви от клипчето така изглеждат дърветата по пътя всяка вечер и сутрин

# 97
Включвам се, за да споделя опит. Миналата година купих семена от Лидл на див лук. Посях и израстна малка туфичка с нежни пера лук.  Явно е многогодишно растение, защото сега пак са избили листа, в момента около педя високи. Аромата е много приятен. Мисля тази година да засея още семена. Предполагам, че може да се разсади и от този, но не съм пробвала.

# 98
  • София
Нагледах градинката. Въпреки по-високата температура на термостата, нищо не е загинало. Опитах се с тежките прозорци да счупя eдни пикирани домати, затова утре ще си досглобя оранжерията.
Ако ми допадне сглобена, направо поръчвам и още една и пенсионирам изцяло прозорците Simple Smile
Първите пикирани доматки, вече са се освестили след стреса и почват да растат.
Утре трябва и да видя да насадя някъде боровинковият храст, който пристигна. Висок е заедно със саксията повече от мен, тоест поне 170 см е и почти е цъфнал Simple Smile
Скрит текст:

# 99
Нещо тая година не ми се получава май разсада с пиперки 🥺☹️.
Не искат да поникнат, а и се развиват под почвата. Тези, които ще видите аз ги дръпмах. Май на снимката не си личи и колко са жълти точно заради развитието под почвата. Много ме е яд значи. Ще накисна повече семена Слонов крак, дано те поникнат добре. И патладжаните нещо ми изглеждат съмнителни.
Скрит текст:
Ще си имам и бяла ягодка 🥰Чудесна е, а не като тази от Бриколаж, малко ме е яд, че късно видях, че има и в агроградина.
Скрит текст:
Днес взех и новите семенца от поръчката малко купих от Кауфланд и Лидл 🤭🤭🤭
Тази година не са ми направили подарък.
Скрит текст:
Кво да взема още 😂?
 Изобщо не знам къде ще ги гледам тези разсади с цветя. Аз се олях тази година.

# 100
  • София
Моите изглеждат точно по същият начин. Излизат си сами стига да не е спечена пръстта. След като изникнат и са на слънце си стават зелени.
Какво се случва, ако не им помогнеш?
Аз пък да се оплача от чери Мила. Два пъти садя по 10 семки и изникват по 2.затова насях трети път, но сигурно о едно 30-40 семена в кофичка от кисело мляко. Познайте дали не са изникнали всички под найлона. Супер тънки, нагърчени и нагъсто. Засега прещипах половината, ще видя след няколко дни кои са по-читаво и ще оставя тях. Трябват ми само 4-5 корена още.

# 101
И моя пипер го няма никакъв. Снощи натопих нови семена. Дпес ще ги сея.

# 102
Аз ви чета в качеството си на пишман-градинарка (тази година ми е за пръв път).
Проблемът ми не е точно градинарски. В сенчестите места около къщата се образува мъх и почва буйна трева. Това са утъпкани необработваеми участъци.
Не искам да копая, защото ги искам  утъпкани.
Цяла зима опитвах да махам мъха, с оцетена вода, солена вода, посипвам сол, но си стоят.
Как да ги третирам, без да разкопавам?

# 103
  • София
Ако имате опция за горелка, върши отлична работа. Ако нямате, гледам пространството не е голямо, пистолет за горещ въздух ще свърши работа също Blush

# 104
Такова нещо някой има ли? Купувал ли е от Кауфланд? Ще ми свърши ли работа само в него да си гледам разсадите. Как се закрепва  найлона на земята?
При мен или не е толкова студено или има неща, на които  не им пречи и на студено да стоят.
Скрит текст:
Снощи оставих една кутия тагетес вън, ми нищо им няма, че и много нови са поникнали
Скрит текст:

Чушките, ако не ги дръпна си стоят под пръстта вече развили се. Всички тези големи листа са станали под пръстта те затова да са и толкова жълти и накъдрени.Стоят с дни леко покълнали и накрая аз решавам да ги дръпна.
Скрит текст:
Имам съмнения, че и почвата не е хубава тази година, но не знам каква да взема. Хора  във фейсбук се оплакаха и от тази на Лактофол тази година.

Общи условия

Активация на акаунт