Мнение за комплекс Garden Residence в София

• 2 421
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте. Близо до нас строят затворен комплекс Garden Residence. Цените са учудващо ниски - около 1000 евро/м2, което ме кара да си мисля, че има нещо, което не е окей. Има ли някой отзиви и мнения от инвеститора/строителя и въобще някаква допълнителна информация за комплекса?

Поздрави,
Крис

# 1
Привет, ние също проявихме интерес за комплекса. Търсим конкретно двустаен апартамент. Оказа се от двустайните всичко е продадено от всички 5 сгради 🤣. Има останал само един на партер, който е със статус "ателие"

# 2
  • София
В сграда 7 има двустаен апартамент на партер.
В сграда 9 - 4 двустайни на партер.
В сграда 10 има два двустайни на 1-ви над партер.

# 3
В сграда 7 има двустаен апартамент на партер.
В сграда 9 - 4 двустайни на партер.
В сграда 10 има два двустайни на 1-ви над партер.

Знаете ли на какъв етап от строежа е сграда 10? Звъняхме на телефона оставен на трансперснта и ни казаха, че има само един на партер. Реших и във фейса да пиша 🤣 отговориха ми същото😒

# 4
  • София
Във фейса съм срещал инфо за етапността, в коментар на пост.
Явно не са си обновили наличността на сайта.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 15:27 от arh_b

# 5
Аха, ясно. Мислех, че имате вътрешна информация. Иначе и аз от много време ги гледам. Но да и на мен ми се струва съмнителни ниските цени

# 6
  • София
Нищо съмнително няма в цените - ниските цени в рекламите са при покупка на зелено, по-високите са при етапно плащане.

# 7
Нищо съмнително няма освен, че най-добрата цена, а именно тази, която виждате е при плащане 100% предварително. В повечето случай дори преди да са почнали да копаят за сградата. Отделно и качеството е доста зле...Може да разгледате готовите части...

# 8
Нищо съмнително няма освен, че най-добрата цена, а именно тази, която виждате е при плащане 100% предварително. В повечето случай дори преди да са почнали да копаят за сградата. Отделно и качеството е доста зле...Може да разгледате готовите части...
Какво лошо виждате в качеството? Питам сериозно, не се заяждам, а понеже и аз също гледам за апартаменти там?

# 9
Здравейте! Ние имаме закупени/капарирани 2 апартамента:
В сграда 4 капариран 2020 г - чакаме акт 16 от 1 година. Прехвърлиха на акт 14 и подписахме да не искаме неустойка- така и не се предложи, въпреки че има символична сума по договор. Истината е, че в момента цената на имота е по 2 и не сме за 2-3К лв.
В сграда 10 капариран 2022 г - от тогава до сега е на първа плоча. Имало някакъв проблем със съседната не-тяхна, дълго и широко. Ако тепърва купувам, бих избегнала тази сграда 10, защото може още да се проточат нещата.
Капарирани и изплащани са на много по-ниски цени и затова си чакаме.
От този инвеститор/строител имаме и други имоти - качеството е ОК, не мога да кажа нещо кой знае какво. С цел инвестиция са и не гоня качество. За срокове всички сгради са +1-2 г от обявения срок по предварителен договор, така че това е голям минус, ако хора с кредит и тн.

Няма съмнително ниски ВЕЧЕ! Те цените на 1000-1100 евро са за акт 16 след 3г. и за плащане сега на предварителен 80 или 90%. За поетапното плащане забравете такива цени. Реално има останали само тристайни и тук таме някой партер с по-голяма площ градина двустаен(на цената почти на тристаен).

Ако имате въпроси за качество или нещо - съм насреща.

# 10
...Ако имате въпроси за качество или нещо - съм насреща.

Здравейте, ако имате информация относно предварителните договори, ще се радвам да споделите. Моят изтича това лято, има клауза, че 9 месеца ще получавам обезщетение и ако дотогава сградата не е завършена, договорът автоматично се прекратява по вина на Продавача, като се връщат заплатените суми плюс 10% задатък. Понеже моята сграда явно последна ще се строи, все още не е почната, а договорът изтича, аз все пак държа да изчакам завършването й, съответно не желая автоматично прекратяване на договора. Дали имате информация как се процедира за удължаване на срока на договора без да се налага прекратяване. Предполагам и други собственици са в същото положение. Става въпрос за сграда 8, в която май всичко е продадено.

Общи условия

Активация на акаунт