Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 39 569
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
И аз съм синя от фраксито не се тревожете за жалост иглата е ужасна .

# 256
Момичета, от днешната инжекция фраксипарин, ми стана огромна синина, една синьо-лилава и сега като я видях е станала още по-голяма. Досега винаги са ни ставали синини, но малки, не толкова ярки. И сега направо се притесних да не съм направила някоя беля. Възможно ли е да съм спукала вена? Не знам какво да правя...

Здравей, късно пиша сигурно вече ти е минало,но и на мен ми се случи и ми казаха,че може би съм улучила нерв и ,че не сериозно . Доктора каза  да си слагам памучета риванол или със спирта преди да я бия и след това да задържам памучето.

# 257
  • Пловдив
Момичета, от днешната инжекция фраксипарин, ми стана огромна синина, една синьо-лилава и сега като я видях е станала още по-голяма. Досега винаги са ни ставали синини, но малки, не толкова ярки. И сега направо се притесних да не съм направила някоя беля. Възможно ли е да съм спукала вена? Не знам какво да правя...

Здравей, късно пиша сигурно вече ти е минало,но и на мен ми се случи и ми казаха,че може би съм улучила нерв и ,че не сериозно . Доктора каза  да си слагам памучета риванол или със спирта преди да я бия и след това да задържам памучето.

Благодаря за инфото! Слагам риванол и аз. Не ми е минало, доста голяма синина е, но ще отшуми. Явно съм засегнала някое капилярче. Ще внимавам повече.

# 258
Здравейте, момичета! Моля за съвет или насоки...След първи опит имахме успех, който завърши с мисед в 7 г.с. С мъжки фактор сме + запушени тръби, на 26 год. съм с амх 4,6. Докторът иска да започнем на естествен цикъл да събираме яйцеклетки, защото според него не реагирам добре на стимулация, тъй като имахме само 7 извадени с не добро качество, от които само 2 стигнаха до бластоцист. Не знам дали да не се насочим към друг лекар, тъй като съм по-резервирана към този подход, заради времето, което отнема и многото пункции...Също така смятам, че и психически ще ми повлияе много. Възможно ли е според вас да са използвани неподходящите медикаменти при стимулацията и затова яйцеклетките да са малко и с лошо качество?

# 259
Лина, какво му има на събирането на яйцеклетки на ЕЦ? Ти си млада, няма защо да бързаш. Даже ще е по-добре за организма ти.

# 260
Според мен няма смисъл да си губиш времето с естествен цикъл, особено ако сте с мъжки фактор. Аз бях на 28г. при първия ми инвитро опит, лекарката не беше много компетентна и извадихме 7 яйцеклетки от които само 3 бяха зрели, от тях накрая само 1 бластоцист. Преместих се в друга клиника и там извадиха 10 яйцеклетки от които 9 хубави и зрели. Ембриолозите казаха, че са без забележки. Аз съм с АМХ: 2.9. Отново останахме само с 1 бластоцист, но ние сме с много тежък мъжки фактор и беше ясно, че проблем са сперматозоидите. Когато проблемът на една двойка е в мъжкия фактор според мен трябват повече яйцеклетки, защото не се знае кога ще се падне хубав сперматозоид да оплоди правилно яйцеклтката. А и по-често виждам лекарите на млади пациентки с хубав яйчников резерв да препоръчват стимулация, включително и на мен. Аз бях питала за естествен цикъл и ми казаха, че е абсурдно в моя случай. Представяте ли си 9-10 месеца да вадя всеки месец по 1 яйцеклетка и накрая заради лоши сперматозоиди да остане само 1 бластоцист...евентуално (ако сравнявам по втория си инвитро опит от 9 я. - 1 бластоцист). Естествен цикъл за мен е само ако наистина доказано не реагирате добре на стимулация. Най-добре направете консултация на друго място, ако имате възможност.

# 261
S.G.C , не забравяй , че има жени със силно намален ЯР , за които естествения цикъл е единствената опция . Случаят на потребителката не е такъв , но все пак не отписвай така категорично инвитрото на естествен цикъл .

# 262
Аз говорех изцяло за случая на Lina, която е на 26г. и има амх 4.6. Дадох за пример моят случай, защото е много сходен. Аз също имах лош резултат от първата инвитро птроцедура не защото яйцеклетките имат проблем с качеството, а защото не беше правилно проведена стимулаця, за което тя попита дали е възможно. Иначе да, напълно съм съгласна, че естественият цикъл е подходящ за жени с намален яйчников резерв и затова казах "е само ако наистина доказано не реагирате добре на стимулация". Моля, мнението ми да не се приема за валидно за други случаи, а само при жени с хубав резерв и по-ниска възраст.

# 263
Здравейте, колко време почивате между стимулации- два цикъла достатъчни ли са според вас или е по- добре повече?

# 264
След 2 стимулации и 3 трансфера за 11 месеца реших да си почина поне половин година. Според мен организма е изтощен.
Здравейте, колко време почивате между стимулации- два цикъла достатъчни ли са според вас или е по- добре повече?

# 265
Ако нямате задържани фоликули и се чувствате добре, два месеца (цикъла) е ок за почивка. На мен ми стигаха. Аз имам 3 стимулации и 4 трансфера за 11 месеца и се чувствам добре да продължа.

# 266
Ако нямате задържани фоликули и се чувствате добре, два месеца (цикъла) е ок за почивка. На мен ми стигаха. Аз имам 3 стимулации и 4 трансфера за 11 месеца и се чувствам добре да продължа.

А имате ли представа кога е най- добре да се прегледам за задържан фоликул- на кой ден от цикъла?

# 267
А имате ли представа кога е най- добре да се прегледам за задържан фоликул- на кой ден от цикъла?
Понеже се лекувам в Турция, отивам още първи ден на цикъл при лекар тук да ме прегледа и ако няма задържан тръгвам за Турция за старт на стимулация на 2ри ден но ако сте в България, може директно на 2ри ден на преглед и евентуален старт.

# 268
Понеже се лекувам в Турция, отивам още първи ден на цикъл при лекар тук да ме прегледа и ако няма задържан тръгвам за Турция за старт на стимулация на 2ри ден но ако сте в България, може директно на 2ри ден на преглед и евентуален старт.

Моята идея беше да проверя предварително, за да имам време да реагирам ако има задържан фоликул

# 269
Ние също бяхме с мъжки фактор. Аз съм и с поликистоза. Реално около 1/3 от извадените яйцеклетки останаха като оплодени ембриони до 5-ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт