Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 39 353
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
И моето спасение бяха свещичките Профенид. Ходих до болницата и ми ги изписаха. Ставах трудно дори до тоалетна. Болките бяха много силни и не можех да спя вечер. Бях с хиперстимулация.

# 526
Днес съм вече къде , къде по - добре . Благодаря ви за съветите , а сега можете ли да кажете как подготвихте тялото си за ЗЕТ , някакви добавки , хран режим или нещо , предстои ни и искам да съм  подготвена , за сега доктора ми изписа само дуфастон .

# 527
TheDarling, Sunshine, как се развиват нещата при вас, с нетърпение чакам да чуя хубави новини да ми вдъхнете надежда. Обаждат ли ви се всеки ден ембриолозите да ви съобщят развитието? Ще правите ли свеж трансфер или зет? Много ми се иска да вярвам, че дори с 4 фоликули ще имам шанс. Ако всичко е наред при мен, пункцията ще е в сряда.

# 528
TheDarling, Sunshine, как се развиват нещата при вас, с нетърпение чакам да чуя хубави новини да ми вдъхнете надежда. Обаждат ли ви се всеки ден ембриолозите да ви съобщят развитието? Ще правите ли свеж трансфер или зет? Много ми се иска да вярвам, че дори с 4 фоликули ще имам шанс. Ако всичко е наред при мен, пункцията ще е в сряда.

Аз имах 6 фоликула като 4 бяха зрели. Оплодиха се и четирите, така че дори и с малко има шанс!

# 529
ВиРи , днес ми се обадиха ембиолозите . Трите оплодени Я са станали тридневни ембриони и ще ги чакаме до пети ден . Във вторник очаквам новини 🙏🏻 Казаха че засега всичко се развива идеално , но разбира се , това не означава , че ще оцелеят до ден 5 . Надявам се на чудо 🌺
Така като гледам на каква стимулация си била , според мен си при д-р Цветков 😄

# 530
Стискам палци, момичета Heart. Благодаря , вдъхнахте ми вяра.
Да, при д-р Цветков съм, Sunshine, с теб сме с почти еднаква стимулация. Първия път бях с гонал-ф 200. От 4 фоликули се оплодиха 2 но не стигнаха до 3ти ден. Тази стимулация може би ми влияе малко по-добре, тепърва ще видим Blush

# 531
С мъжки  ф-р ли сте ? Оплождането по какъв метод беше ? Аз бях  на абсолютно същото стимулация като теб - кломифен 2х1 за 5 дни и фостимон 75 за 5 дни . На шести ден фостимон 150  и цитротайд . На следващия ден цитротайд и хориомон . Развиха се 5ф , от които изкараха 4я , три зрели и една незряла . Чакам да ми дойде и на 2-3 ден съм на преглед . Не знам какъв ще бъде планът за втория опит .

# 532
  • София
Въпрос към момичетата, които разбират малко повече: как определят колко силна да е стимулацията?
Питам, защото мен ме стимулират с максимални дози от първия път. От атралните фуликули ли зависи, от амх ли?
Четейки по темите виждам, че се стимулират с по-ниски дози жени с по-малко фоликули, или зависи нещо от хормоните?
Моля който знае да сподели

# 533
Каква стимулация ще се избере , зависи от яйчниковия резерв . Аз съм с НЯР, имам малко АФ и затова съм на лека стимулация , от която само ми нарастван наличните Ф , без да обаразувам повече . Силната стимулация е за жени с добър ЯР , които образуват повече АФ . При ПКЯ знам , че също трябва да се внимава със стимулацията, за да не се получи хиперстимулация .

# 534

При мен току що говорих с ембрионоложката, единственото ми проекто-дете-чудосе движи добре, няма никакви признаци да се разпада или спира развитие. Направо не знам къде се намирам, трябва малко да се успокоя, че ако вторник има лоши новини, верно ще си тегля ножа от разочарование.

Говорихме за час за вторник за трансфер, слагам си свещички, пия неофолик и естрогем, слагам циклогест песари.

Sunshine - прекрасни новини!!! Стискам палци да чувам още хубави неща.

ВиРи - не се отчайвай. Надеждата наистина умира последна. Чакането е ужас, но няма какво да направим повече. И аз се бях сдухала много яко предния ден, като ми казаха, че от 4 извадени, само 1 е активирала. Защото изчетох нета и навсякъде пише след 1вия, след 3тия ден, че намаляват на 50% , но това е толкова строго индивидуално,.че няма накъде. Ето и при мен само 1 активирана, но се държи и развива за момента. Ако от тези 4, са качествени 3, тогава всичко е наред.
Няма да се отчайваш, затова са тея групи, идваш тук, оплакваш се малко, за да си махнеш багажа и продължаваш. Горе главата! И аз съм разказала на приятелки , но само тук намирам разбиране и подкрепа, защото докато не то е дошло на главата неуспех след неуспех и чакане, няма как да разбереш какво е.
Сряда чакаме добри новини след пункция Simple Smile

# 535
При първия ни опит не беше открит проблем със спермограмата, даже ни казаха, че е много добра.  От 4 ф имах  2 зрели яйцеклетки. Оплодиха и 2те с икси за по-сигурно. Но на сегашната спермограма излезе проблем, също така беше и по-подробна от първата. Задължително ще се със селекция този път и икси. Сегашната ми стимулация е кломифен 3х1 за 5 дни и фостимон 75 за 5 дни . На шести и седми ден фостимон 150  и цитротайд. Понеделник пак съм на преглед. Виждат се 7 фоликули, но само 4-5 са с по-голям размер.

# 536
Има време, може още 1-2 да узреят дотогава, питай дали може да се увеличи дозата на стимулацията.
При мен последните 3 дни беше всеки ден различна дозата и различна комбинация.
Мериоферт + цетротид, но различни количества мериоферт. Последните 2 дена бяха 224 IU и 300 IU

# 537
Darling , стискам палчета във вторник да си имате бластоцид 🤞 Ние с теб вървим заедно , аз също чакам новини на 28-ми . ВиРи , стискам  палци и на теб 🤞 7 фоликула ехеее това е мечта за мен 😆 За първи месец от година насам бях обарзувала 5Ф . Винаги има шанс дори с една Я .

# 538
Страхотни новини, Darling Yellow Heart! Ще стискам палци за успешен трансфер Hands Pray

Три месеца подред имам по 3 АФ, но този месец по чудо имам повече и се надявам да имат и качество.

# 539
Момичета , нормално ли е четвърти ден след пункцията на 5Ф да имам тежест и болка при сядане ? Не си представях , че с толкова малко Ф ще имам усещания . Чувствам се сякаш червата са ми подути 🙄

Общи условия

Активация на акаунт