Сполучливи имитации на маркови парфюми - 55

• 60 909
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Арабиан Тонка имат Мартинез и Рефан(тоя е мн траен). Мартинез май имат и Интенз кафе .
P.s Понеже последното мнение е мое,да се редактирам.....Понеже и аз звънях на телефона от онзи сайт Астраеа,да питам за Японската слива и един друг парфюм на Монтал...Та освен,че ги нямаше, освен че имат 10 аромата от Милка,че са и некомпетентни,благодарих учтиво и затворихме. Но те не спряха да ми звънят и да ми досаждат по Вайбър до 22,30 вечерта...Нямам думи просто! Никога нищо няма да купя от тези хора.....

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 07:30 от the_demon

# 106
Здравейте от къде мога да си купя добра бюджетна имитация Montale arabian tonca или  Montale intense cafe ?
Арабиан Тонка скоро я пуснаха Рефан! Доста се изписа за него,хубав е много!
Интенз кафе май всички го имат.На Гиза е страхотен,на Мартинез е много хубав,но при мен нетраен.

# 107
  • София
Ако може малко помощ, ще съм благодарна Simple Smile
Интересува ме, кой от тези парфюми е с най - малко мъжки уклон? Умишлено ги избрах без много подправки и без лимон. Трябва ми нещо наистина студено свежо, море + гора, без излишности. Ако сравните и трайността между тях, цена няма да имате Hug

https://giza-perfumes.eu/drvesen/524-parfyum-uns91-briz-ot-khimalaya.html

https://giza-perfumes.eu/morski/522-parfyum-uns85-denyat-za-otplavane.html

https://giza-perfumes.eu/morski/495-parfyum-uns76-40-morski-vzela-ekskluziv.html

https://giza-perfumes.eu/zelen/523-parfyum-uns88-kogato-dzhdect-spre.html

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 11:55 от sliver

# 108
sliver, мога да ти кажа само за 2 от тези на Гиза....Денят на отплаване-типично мъжки аромат за мен,никакъв унисекс не е, почти пълно копие на клишето Булгари Аква.
40 морски възела също типично мъжки. За трайност, ....бива...Моя мъж ги ползва. Не са ядрени бомби,но няколко часа са ОК....Но за мен не стават за жена🤔

Аз сега пък много искам Хануман😂😂😂. Много хубав, като Африканския бал,но по хубав и по траен...Някой да го има  да желае размяна😂😂😂😂

# 109
  • София
the_demon така или иначе тайно се надявам на другите два Grinning
Благодаря!

# 110
Аз си нося "Денят на отплаване", но е факт, че по-скоро би го харесал мъж. "Когато дъждецът спре" е с подобен статут, но той е мирис на прани дрехи - мирише на чисто, не е остър като Blanche на Byredo, малко по-меко е, но си е синтетично. Него също си го нося редовно, когато искам да мириша на пране.
Подкрепям, че Хануман е жесток за този сезон, като Африкански бал, но е с цитруси и по-добър според мен, защото липсва тази странната пудреност на Байредо, която понякога ми разваля и GWater и Mojave Ghost.
Нестандартно предложение от мен е Галоп на Гиза, което е много ярко, леко студено и дюлесто, за мен един от най-ненапрягащите миризми, нося си го на работа.
Иначе, тези дни сравнявам два варианта на Blackberry and Bay на Jo Malone. Единия на Jenny Glow, другият е на d&p. И двата са много сходни, но този на d&p e по-траен с една идея (като цяло и двата не са особено трайни, 2 часа макс). Миришат на току-що смачкано между пръстите листо от лаврово дърво (дафинов лист, но не сушен като подправка), леко пикантно и много горско. Уж трябва да има грейпфрут, но на мен ми се губи. Имам сантимент към този мирис заради едно определено такова дърво, от което си късам листа всяко лято и затова може би съм се фиксирала в аромата на лавър. Може би мъжкарее леко, но тъй като в момента нарочно се опитвам да нося такива неща и да бягам от мадамските парфюми, ми идва идеално.
Като останем в сферата на горските аромати, смятам да поръчам от Зара Ebony Wood (което е зимно-горско и, надявам се, унисекс), както и Waterlily teadress, което го дават като тревно-чаен вариант и донякъде сходно с erba fresca, acuqa allegoria. Ще пиша как са, ако се наканя да ги взема, защото ще е насляпо. Няма ги по магазините, за сега са само за онлайн поръчка.
За Хималайския бриз и аз съм наострила уши.

# 111
Има ли добра имитация на Midnight Poison Dior ?

# 112
ЗАГ. Пръскам в колата с нея. Компот

# 113
Момичета и момчета, днес бях до Заг и D&P.Гледах разни неща, но нищо не харесах на 100%.Нооо цените не ми допадат и мисля да
пробвам някой арабски парфюм, обаче нямам идея кой.Нещо пролетно, цветно, феерично, типично дамско и свежо.Идеи?Приемам предложения за сезонен аромат извън моите харесвани(рози, божури, момина сълза, виолетки, люляк).Плодови също са ми ок, донякъде и цитруси.
Отидох заради Прада Парадокс, но не съм сигурна моето ли е, макар да се доближава.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 17:12 от ДХ3

# 114
От Заг си взех МФК gentle fluidity silver и ми пръснаха  Tonca cola и на примависта ми хареса колата.
Навява ми асоциация с ТФ Ласт чери.
Някой с повече впечатления да сподели как е като трайност и има ли развитие .

# 115
  • София
Момичета и момчета, днес бях до Заг и D&P.Гледах разни неща, но нищо не харесах на 100%.Нооо цените не ми допадат и мисля да
пробвам някой арабски парфюм, обаче нямам идея кой.Нещо пролетно, цветно, феерично, типично дамско и свежо.Идеи?Приемам предложения за сезонен аромат извън моите харесвани(рози, божури, момина сълза, виолетки, люляк).Плодови също са ми ок, донякъде и цитруси.
Отидох заради Прада Парадокс, но не съм сигурна моето ли е, макар да се доближава.
Благодаря!

Специално за D&P тези 27 лв. за 50мл. са си оправдани. Имам няколко техни и всичките са супер мощни, трайни и добре направени. И като ги сравнявам с арабските, които имам, определено ги бият по трайност. Аз не харесвам кексови и гурмета, които нямат измирисване, но въпреки това D&P са ми от фаворитите в бранша.

# 116
..някой арабски парфюм, обаче нямам идея кой.Нещо пролетно, цветно, феерично, типично дамско и свежо.Идеи?..
Alhambra Florence свеж, цветно-прасковен. Мирише ми на хубав  шампоан .Трайност страхотна.

https://makeup.bg/product/773242/#/option/1552973/

# 117
Това са ми записките за новите неща на D&P, които ги нямаше в страницата им за поръчки и в списъка на първа страница, когато съм проверявала, ако някой се интересува (но са записки и нещо може да е объркано)

J15 Blackberry and bay
J13 mimosa cardamom
J14 Wood sage and sea salt
B15 her Burberry
J16 Нot a perfume Juliette has a gun
v11 Tease cream cloud
 v12  Bare Victoria secret
X3 Аccento, Sospiro
Goddess (не знам номер)
P12 Layton parfumes de marley
I7 Оud for greatness
Portrait of a lady (не знам номер)
V9 Sexy little things noir Victoria secret
V10 Scandalous Victoria secret
D17 Joy Dior
D4 Dior blooming bouquet
T7 Bitter peach TF

Да се сещате да ми препоръчате някой техен "зеленяк" извън тези нови неща?

# 118
  • София
Здравейте, не знам дали е коментирано по-назад в темата, но търся реплика на Аmouage gold или dia. Дали някой знае?

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 23:54 от Chloe^

# 119
Някой има ли впечатления от този парфюм като изпълнение и кой имитира

Общи условия

Активация на акаунт