“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 277
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Какво ще кажете за дъщерята на Десподов? Каква й е ролята?Появява се вече в няколко сцени без да обели и дума.Според мен наблягат на това каква силна връзка имат баща и дъщеря ,а оттам и че тя може да е и някоя от жертвите! Десподов притърпява душевен катаклизъм и си признава куп измами😉🤣

# 346
  • София
Помислих си го, и нищо за майката към момента.
Да не се окаже Румяна?

Какво ще кажете за дъщерята на Десподов? Каква й е ролята?Появява се вече в няколко сцени без да обели и дума.Според мен наблягат на това каква силна връзка имат баща и дъщеря ,а оттам и че тя може да е и някоя от жертвите! Десподов притърпява душевен катаклизъм и си признава куп измами😉🤣

# 347
Теодора Десподова ще е в опасност. Също и Мия ще бъде без Инсулин. Това предстои и според мен.
Адвокатът може да е нападнат и от хора на Десподов. Нали го пита дали не го е издал. Явно много тайни държи и става опасно да е жив.

# 348
  • Галифрей
Според мен ще стане жертва 100%. Баща й все казва,че тя му е най-скъпа и прочие. Нали убиецът наказва и иска справедливост,  така ще го накаже много гадно. Десподов е имал романтична връзка с Румяна и сугурно са въртяали някакви далавери.
Не знам,защо толкова мъже са си падали по Румото. Толкова е противна и в Революцията не я харесвах.

# 349
Или щерката е убиеца, от ревност, заради морал. И следващата жертва ще е журналистката. Еми тъй де, само тя не е заподозряна.

# 350
Само да отбележа появата на Митко от Сървайвър, от която няма да скрия, че ми стана приятно. Той си има участия и в други сериали през годините, като даже и в "Под Прикритие" имаше камерна роля. Освен това, явно има някакви контакти като част от гилдията, а и такива с Милошев, което не е лошо.

Самото действие, като че ли се развива малко по-бавно в последните 2 епизода, но има време да се ускори. Аз предполагах, че шефът на дирекцията на СДВР (М. Вълев) ще е любовника, но явно няма как да не е героят на Блатечки. Очевидно е, че тя им е помагала да прикриват някакви схеми и може би е искала да се откаже, заради детето, като за това говори оставката.

Имаме няколко явно фалшиви следи като воайора, който и е откраднал бикините, Десподов, а защо не и аутистът от музея. Виж, директорът на музея доста ме съмнява, че ще има по-сериозна роля в историята.

# 351
Дъщерята Ирина Теодора ще пострада нещо, писах го още като я дадоха за първи път.

# 352
  • Другата България
Теодора Десподова ще е в опасност. Също и Мия ще бъде без Инсулин. Това предстои и според мен.
Адвокатът може да е нападнат и от хора на Десподов. Нали го пита дали не го е издал. Явно много тайни държи и става опасно да е жив.
Няма шанс за е нападнат от негови хора, той не говореше с него, а с Тороманов.
Според мен де.

# 353
От колата си Десподов попита Адвоката дали не го е издал!!! До паметника.

# 354
  • Другата България
А, това. Аз помислих, че разговора по телефона в къщата за срещи.
Моя грешка.

# 355
  • София
И аз съм сигурна, че адвоката разговаряше в къщата, неговия имот, с Тороманов.

Няма шанс за е нападнат от негови хора, той не говореше с него, а с Тороманов.
Според мен де.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 15:01 от Ray Of Light

# 356
  • España
Според мен убиецът или по -скоро мозъкът на този “демоничен” кръг от престъпления е изключително умен , хладнокръвен и методичен  . Няма да има случайни убийства за замитане на следи . Планът отдавна е съставен , а жертвите набелязани . След адвоката , може Десподов да е следващата мишена ( опасявам се да не пострада дъщеря му , неслучайно се набляга на голямата му обич към нея -така ще го заболи по-много ).
В този смисъл не вярвам някой от полицейския екип да е замесен ( само Куката, но по друга линия за сега) . “Грудката” е един пикльо , като нямам предвид толкова буквалния , колкото преносния смисъл на думата. Димо също не е …нито полицайката … Общо взето,  видяхме , че и тримата не умеят да въздържат нервите си , избухливи и импулсивни са , а това не се връзва с профила на убиеца!
Библиотекарят при всички положения знае повече , отколкото демонстрира …сякаш някак негласно е на страната на убиеца , защото може би знае мотива му  и желанието му за възмездие ….
В анкетата също гласувах , че извършителите са повече от един .  Основният е мозъкът , а физическите извършители може и няколко да са ….даже и да не знаят в какво се забъркват допускам ….като Солаков примерно …
Честно казано , Филип ЧаНов ми е много по- симпатичен тук , отколкото в “Дяволското гърло” , един такъв лежерен , усмихнат , чаровен … като контрапункт на “Супер-Мия”.
Като цяло , не искам да сравнявам двата сезона …. Екипите….хората даже като народопсихология са различни ….родопчаните са по-благи ; широки души , докато търновци носят балканджийските искри и болярското самоопределение ( конкретно за героите тук говоря , не по принцип) .
Скрит текст:
Първи сезон ми беше доста интересен , но развръзката ме разочарова . Някак пришита ми дойде .
За гел-душа ще си замълча , обаче това , че са показали двама-трима откачалки не е редно да се генерализира че “все едно Търново било пълно с психопати !
Скрит текст:
В периода , в който живеех там ( преди двайсетина години )лично съм се сблъсквала с няколко такива , а като  съседа на Елдърови  даже цяло семейство кой от кой по-откачени …

Докато пиша , виждам , че има няколко нови поста , ако се повтарям , моля за извинение !

# 357
В Епизод 1 при първото си посещение на Филип при Библиотекаря, вторият нещо се отнесе в приказки. Филип вика: добре, ама времето тече (и нямам време да ти слушам философиите).
А Библиотекарят: ‘Темпо Иреверсибле.’  И че не времето тече, а ние си отиваме - всеки по реда си. Това бяха точно думите му: всеки по своя ред.
А Окото от сцената между книгите е кафяво. Тъкмо го изгледах пак.

# 358
  • София
Гласувах,че са повече от един.

Ама защо Филип е заподзрян? 😁  Мъжът с качулката и желязната маска се виждаше едното му око е синьо.

Ако е синеок, значи е Димо. Жалко.

# 359
  • София
Просто за идеята, бих гласувала с комбинация от два отговора - някой, свързан с мъжа на Мия, и героя на Димо - който явно е свързан по някакъв начин с покойния Язов. Ако трябва да избирам, оставам си на близкия на мъжа ѝ. В първи сезон фокусът беше върху Филип и семейството му, сега ще е хубаво и "симетрично" Мия да е в центъра на събитията.
Ако трябва да е някой, който да шокира зрителя, бих гласувала за Директора на музея, който всъщност не е инвалид и е скроил злокобен план за отмъщение за нещо си.

Дъщерята на Десподов ще бъде според мен използвана за примамка за баща ѝ, за да влезе в някой капан.

Мия и Филип си носят тръпката от първи сезон, бих искала и сега да се сближат, да се утешат взаимно и да си помогнат да излекуват раните.

Общи условия

Активация на акаунт