“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 756
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Започва да ме изнервя този сериал. Вярно, държи в напрежение, но така, както е сглобен, трябва да съм постоянно нащрек, че да не изтърва нещо важно.

# 526
  • София
Споко, и да изпуснеш нещо, някоя мама ще го е забелязала Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз пък си върнах края на 3-та серия да видя нападателя.
Видях. Не е много висок - по дребен от адвоката Wink
Харитонов не е...

# 527
  • España
Много обичам кримки ( и книги ; и филми ; и сериали), също и загадки . Обаче се водя от уликите ; завръзките ; следите . Не са ми интересни случайни “гафаве” ( отражение в стъклата на автомобила; там се показал ръкав… ) , увеличаване до безкрай лицето на извършителя ( дали бил с мустаци; дали бил с бакенбарди….) ;колко бил висок; колко бил слаб….
Не съм и от крайните критици - това могли , това направили … На мен ми е интересно .

# 528
Днес, подтикната от друга съфорумка, която беше писала за седемте демона, попрочетох и аз за тях. Нямах никаква идея до момента нито колко са, нито какво означават. Дори четейки, признавам си, тръпки ме побиха. Та след убийството на съдийката, беше изобразен Асмодей.
За него чета следното:
"Той е демон с особен външен вид с три глави, бик, човек и овен в дебело тяло, който от време на време се появява над черен дракон, е изключително уважаван в йерархията на демоните до степен, в която някои от тях го почитат като крал на демони. Той представлява греха на похотта, разделяне на бракове, предлагане на плътски удоволствия на мъже и жени."
Та предполагам, че връзката му със съдийката е: била е бременна от друг, имала е извънбрачна връзка/и, имала е написана молба за развод.
Сега след смъртта на адвоката, предполагам, че демонът ще е Мамон. За него пише: "Мамон се свързва с алчността и натрупването на богатство. Често е изобразяван като демон с голям корем, държащ торба със златни монети." Ако не бъркам, мисля, че адвокатът беше представен като много богат. Предполага се, че богатството му не е натрупано по честен начин, и че много хора не са получили заслужено наказание, благодарение на много пари.

# 529
sharpy, аз също се колебаех кой от двата демона ще е, но ние не знаем колко е богат или алчен адвоката, но пък видяхме, че е чревоугодник. Не всеки богат човек пие от "изаканото" Laughing кафе и пуши най-скъпите пури.Wink
Предстои да видим...

# 530
Sysly, верно, че ти беше писала за демоните. Мъчих се да се сетя, ама не можах.... сори за което Yum
Да, предстои да видим... на мен този демон ми е най-близко по описание до адвоката, пък и физическото описание му пасва дори Trollface

# 531
В крайна сметка проблемът тук е ( в този сериал), че умишлено ни объркват с изключително много улики и информация, типажи, половинчати истории, чули  - недочули от лош звук......Хвърлиха ни в такова объркващо неведение, че аз даже не мога да си спомня ясно много от детайлите от втория епизод. То инсулини, демони-митологии, крумови закони,бременни съдийки на кръста, инвалиди ( а от какво се е инвалидизирал?! и кой е виновен за това и все си мисля, че аутиста му е син или много доверен близък) , котки......лудница е! На какво са били сценаристите - да ми дадат малко от същото, че да "прозра" и видя светлина в какафонията и аз. НО - ще му дам шанс на сериала. Разбира се, идеята е да ни отдалечат максимално от очевидната истина. Те и в първия сериал ни бяха отдалечили, ама някак си по-леко ме потупваха по главата; Сега направо ми бият зашеметяващи шамари и не мога да се освестя след всяка серия. Аз продължавам да си мисля, че сестрата на мъжа на Язова е замесена - мотивът, не знам. А току-що гледах отново последната серия. Вече съм на 200 % сигурна, че героинята на Христина Апостолова е замесена, съдейки по осанката й. В първия епизод, тази която стреля по Чанов, за мен, е тя.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 09:55 от anngi1302

# 532
Според мен убиецът е жертва на съдебната система. Първо съдийката, сега този адвокат. За мен отпада вероятността причината да са някакви лични отношения с първата убита, незаконно родени деца и разни от сорта.
И продължавам да подозирам директора на музея.

# 533
В крайна сметка проблемът тук е ( в този сериал), че умишлено ни объркват с изключително много улики и информация, типажи, половинчати истории, чули  - недочули от лош звук......Хвърлиха ни в такова объркващо неведение, че аз даже не мога да си спомня ясно много от детайлите от втория епизод. То инсулини, демони-митологии, крумови закони,бременни адвокатки на кръста, инвалиди ( а от какво се е инвалидизирал?! и кой е виновен за това и все си мисля, че аутиста му е син или много доверен близък) , котки......лудница е! На какво са били сценаристите - да ми дадат малко от същото, че да "прозра" и видя светлина в какафонията и аз. НО - ще му дам шанс на сериала. Разбира се, идеята е да ни отдалечат максимално от очевидната истина. Те и в първия сериал ни бяха отдалечили, ама някак си по-леко ме потупваха по главата; Сега направо ми бият зашеметяващи шамари и не мога да се освестя след всяка серия. Аз продължавам да си мисля, че сестрата на мъжа на Язова е замесена - мотивът, не знам. А току-що гледах отново последната серия. Вече съм на 200 % сигурна, че героинята на Христина Апостолова е замесена, съдейки по осанката й. В първия сезон, тази която стреля по Чанов, за мен, е тя.

Кой е стрелял по Чанов? Това съм го забравила....

# 534
  • София
Вероятно потребителката има предвид първи епизод, а не сезон... То и жертвата е съдийка, а не адвокатка...

Детето ѝ не го виждам като убиец, но като някаква странична линия, която ще ни разсейва вниманието, да.

# 535
  • София
В края на първа серия от този сезон Чанов гонеше мъжа, който беше изкупил всички гюдерии по Трапезица и тогава падна на земята, а беглецът стреля около него многократно и после избяга.

# 536
Това със стрелбата си го спомням, но реших че от първи сезон нещо има забравено....

# 537
Това със стрелбата си го спомням, но реших че от първи сезон нещо има забравено....

епизод имах предвид - извинявам се Simple Smile

# 538
  • Бургас
Понеже тук доста се говори за демоните на злото, реших и аз да се разровя и докато четях се плеснах по челото! Забравяяям вече, неща които някога съм знаела... и пропускам очевидни връзки! WorriedПри древните култури демони са наричани свръхестествени същества/ божества намесващи се и определящи съдбата на хората. И са имали своите добри и лоши качества,  както гръцките богове например. Всъщност се считат понякога и за паднали ангели. С хода на историята, стават все по-зли и едностранчиво описани, като носители единсвено на зло и грях... като изчадия на ада – добри плашила за вярващите...
Тази метаморфоза в представите за демоните много добре кореспондира с казаното от режисьора и от продуцента – че става въпрос не просто за интелигентен и извратен убиец, а за невъздадена  справедливост. За това кой има право и може да я въздава... И за това дали жертвата се чувства удовлетворена след това. Ясно е, нашата жертва е взела в свои ръце правосъдието, големият въпрос е в това че наказвайки, жертвата низхожда до демоничността на палача си.... Т.е. губи многоизмерния си човешки облик и все повече се превръща в еманация само и единствено на злото. Очевидно има потенциал за психологизъм и дълбочина в сжета и героите, дано го видим нататък.  За жалост до момента виждаме само едноизмерни гротески! Единственият персонаж, който ми се вписва в картинката за сложна и противоречива личност, е директорът на библиотеката. И все си мисля, че има родствена връзка със семейство Язови...

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 10:42 от lady Koup

# 539
  • София
Е, как, Бг мама детективите са прочути. Много медии ни следят във всички важни теми за сериали и риалити предавания.

Божее, Мосад и ЦРУ да бягат срещу БГ мама, няма да ни стигнат JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт