Дискова херния - 23

• 37 657
  • 749
  •   2
Отговори
# 630
О, много голяма! Hushed Никакъв начин. Желая ти бързо възстановяване.

Това е една от снимките ми от ЯМР, не знам дали е имало начин да се оправя без операция.

# 631
  • Варна - Черна гора
Бързо възстановяване ти желая, aniK!
Големичка е била хернията ти. Дано занапред да няма рецидиви и болки!

# 632
Здравейте.
Тези от Вас,които са с дископатия или дискова херния, имат ли болки и в слабините? От 2-3 дни съм така болката от слабините отива надолу към крака и от нищо не минава, на моменти чак имам усещането, че няма да мога да се придвижа.  Невролога ми изписа преди седмица милгама,мусант и обезболяващи, но ефект нямам никакъв,даже по зле ми става. На преглед съм във вторник и се чудя вече какво да пия!!!

# 633
Възможно е болката от херния или протрузия да ирадиира към слабините. Трябва да си направиш ямр, за да се види на какво ниво и в каква позиция какви находки имаш по гръбначния стълб.

# 634
Възможно е болката от херния или протрузия да ирадиира към слабините. Трябва да си направиш ямр, за да се види на какво ниво и в каква позиция какви находки имаш по гръбначния стълб.
Много благодаря за отговора, дано невролога ме изпрати на ЯМР. Евентуално някой знае ли нещо ефикасно за такава болка,че е направо ужасно?

# 635
Освен противовъзпалителни по схема друго няма. Може да пробваш физиотерапия. Можеш да поискаш от лл вместо перорално, да ти слагат инжекционно противовъзпалителни или кортикостероид, за да видиш дали се повлияваш по-бързо.
При две протрузии аз имах болки и сърбеж ниско долу в корема. Имах и непоносимост към допир с вода в зоната на глутеосите. Просто ме пареше кожата при допир с вода. Къпането ми беше мъка. Много са странни и разнообразни усещанията и болките, които можеш да имаш на неврологична основа. Болката някой път се излъчва по съседни места. Докато не се локализира "епицентъра" и на това място не стихне локалното възпаление, човек може да се вкара във всякакви филми. Затова е важно да си направиш ямр, за твое спокойствие, да знаеш от къде идва болката, за да не се вкрваш в излишни филми. Например, да се разграничи шансът да имаш ингвинална херния (в слабините) от шансът болката да идва от дискова херния или протрузия.

# 636
Здравейте,имам питанка. Имам болки сякаш в последните две прешленчета на опашката. Бях при ЛЛ и нямам киста,но не ми даде направление за невролог. Паднах преди месец,но 15 дни след това ли ще започне да ме боли. Много се притеснявам какво може да е тази гадост.

# 637
  • София /Абсурдистан
Да попитам - някой лекувал/ оперирал ли е стеноза и къде?
При мен дисковите хернии са 5 и шипове по цял гръбнак, тежка сколиоза, но стенозата е за капак.

# 638
Да попитам - някой лекувал/ оперирал ли е стеноза и къде?
При мен дисковите хернии са 5 и шипове по цял гръбнак, тежка сколиоза, но стенозата е за капак.
аз бях със стеноза, в С6-С7., с притискане на нервни коренчета. Оперираха ме в Иван Рилски в София, доц. Хаджиянев, като ми е поставен кейдж. След операцията не съм правила ЯМР / ако мога изобщо вече да правя такова, въпреки, че кейджа ми е от био полимер/. Още като се събудих в реанимация я нямаше онази убийствена болка в ръката, която имах преди това. Беше изчезнало и треперенето на ръката

# 639
Здравейте,имам питанка. Имам болки сякаш в последните две прешленчета на опашката. Бях при ЛЛ и нямам киста,но не ми даде направление за невролог. Паднах преди месец,но 15 дни след това ли ще започне да ме боли. Много се притеснявам какво може да е тази гадост.
ЯМР нямате ли, след падане може да се появят кисти на нервните коренчета

# 640
След операцията не съм правила ЯМР / ако мога изобщо вече да правя такова, въпреки, че кейджа ми е от био полимер/.
Преди няколко дена ми направиха ЯМР с наличието на кейдж от титан. Нямаше проблем, с изключение на факта, че кейджът замъгляваше картината около себе си. От биополимер би трябвало да е още по-безпроблемно, тъй като това дори не е метал. Неврологът ми каза, че противопоказанията се отнасят по-скоро за кейджове, поставени преди години, явно има такива, които не са от безопасни за ЯМР материали. Разбира се, ако се наложи, необходимо е да се питат лекарите предварително (не знам с какво се закрепват към тялото тези кейджове), но предполагам, че не би било проблем.

# 641
Grizantema, къде направи ЯМР, ако е в София?

# 642
Да, в София е, в "Русев".

# 643
  • София
Пиша и тук, тъй като не съм видяла, че има тема и пуснах нова

Здравейте, пиша с огромна надежда някой с нещо да помогне. Става дума за приятеля ми, който от около година изпитва болка в седалищния нерв, като в началото мислехме, че го е надухал вятъра, тъй като беше миналата зима, но с времето не отшумя, а последните месеци дори се засили. Болката започва от седалището и продължава чак до дол до стъпалото. Стигна се до там, че да не може да спи от болка. Няма го това ''сецване'' на кръста, при което не може да мръдне, но болката е постоянна. Отиде на ЯМР и се видя, че има две дискови хернии, от които само едната е активна между 4ти и 5ти прешлен. Дотук сме опитали буквално всичко - от леки обезболяващи до силни обезболяващи, всякакви невролози, консултации, по препоръка - добри, хвалени и прехвалени, блокада на нерва с инжекции директно в него, пускане на ток, иглотерапия, разтягания, кинезитерапия, вливаха му лекарства през система - абсолютно никакъв ефект от нищо. Ходихме при някаква възрастна жена около Радомир в някакво село - 4 пъти ходене и ефект пак нула, той продължава да не може да спи нощем, явно като се обездвижи, защото през деня докато работи казва, че почти не го боли. Единственото нещо, което не сме пробвали все още, това е Павел Баня. Млад човек е на 35 години, спортуваШЕ умерено, сега спря, защото няма сили с това недоспиване, занимава се с довършителни ремонти, но работата му не е тежка и физическа, тоест да влачи някакви тежки неща или нещо подобно, а тип шпакловка, боя. Всичките 4-5 невролози са единодушни, че операция НЕ е необходима към този момент и не бил толкова зле. Последното нещо, което ни беше препоръчано от спортен лекар, беше пептиди инжекционно, които стимулират стволовите клетки и оттам помагат за по-бързо лечение на болното място и все още не сме го пробвали. От София сме и имам огромна надежда, че някой от вас ще може да даде някакъв адекватен съвет или адекватна препоръка за някой, който може поне да намери причината за това непрекъснато защипване на въпросния нерв и оттам да се тръгне с някакво лечение.

# 644
  • На планетата земя
Патенце, от колко време е така приятелят ви? Понякога хернията може да се прибере, но си трябва време за това. Не ходете при разни баби да го разпъват, така не се лекува дискова херния. Тези пептиди ми приличат на поредната шарлатания за пари, аз не бих се захванала. В Павел баня може да отиде, но без прословутите екстензии, които се отричат от неврохирурзите.

Общи условия

Активация на акаунт