Дискова херния - 23

• 37 665
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За съжаление от около година го боли, но така нетърпимо вече станаха 2 месеца-3,  в които ходихме при кого ли не. Той е за бой, защото не отиде по-рано на лекар, когато не беше толкова зле, но е късно вече. Из начало мислехме, че болката идва заради това, че е дюстабанлия, но в последствие се оказа, че не е това проблема.

От пептидите се отказахме, обясниха ни, че трябва да се лекува корена на проблема и това няма да помогне.

Ще запомня за екстензиите.

# 646
Това че е дюстабанлия може да допринася за проблема. Щом от болкоуспокояващи не се повлиява болката, аз бих препоръчала физиотерапия. Възможно е проблемът да  не е от дискова херния ами от пириформис синдром например. Един физиотерапевт би трябвало да може да помогне с упражнения за разтягане на мускулите.
Тест на Ласег правен ли е? Той показва горе-долу дали от възпалена херния е болката.
Има доста упражнения за ишиас в ютуб и на тях може да метне око.
Дюстабанлиите могат ли да стъпват на пета и пръсти?

# 647
  • София
Записвам се в темата с цял "букет" проблеми - дискови хернии на шийни прешлени, изгладена лордоза, сколиоза, радикулит. Преди няколко години имах сериозна и продължителна криза, която наложи носенето на полутвърда яка за 45 дни и нов ЯМР, препоръчан от д-р Алаа Уилям от "Св. Иван Рилски". Имах световъртежи, изтръпвания на двете ръце, болки в гърдите. Периодично усещам втвърдяване на мускулатурата на шията, болки в гърба и др. "екстри". Лекувам с противовъзпалителни, периодични посещения при д-р Стивън Нинов за миопунктура на проблемните области, стоическо търпение Simple Smile и пр. 

Имам необходимост от нова възглавница, тъй като настоящата не ми помага особено за предоляване на постоянната болка и стягане в областта на шията. Бихте ли ми препоръчали конкретна такава, от която сте доволни.

# 648
И аз бях при Уилям. Моите уважения към него, търпелив човек, изслушва.
Вярвам, че е добър лекар и хирург, но явно е от тези, които предписват традиционно лечение.
Носенето на яка грам не ми помогна, дори влоши нещата. Че яката още повече вреди на мускулите, направо на пихтия ги прави. Трябват тренировки, правилни упражнения, ежедневни, правилна стойка навсякъде.
Ежедневни упражнения помагат много, отнема време, но са ми като въздуха.
Правите ли гимнастика?

# 649
  • София
Не правя, но имам намерение да започна, тъй като явно трябва укрепване на мускулатурата.
Определено изпитах облекчение от носенето на яката. Без нея се чувствах много зле.

# 650
Още ли носиш яката.
Да, като я носех се чувствах добре.
Ама с яка ли да живея? Не върви.
Има и друго. Пристрастяваш се към тази яка, мускулите отслабват.
И да се носи по-цял ден, абсурд.

# 651
  • София
Не, носих я само онези 45 дни, но беше много полезна точно в този момент, защото рязко облекчи състоянието ми. Тогава въобще не можех да стоя седнала.
Сега си стои прибрана и се надявам да не се налага пак да я ползвам.

# 652
Помага в някаква степен, но не е решение на проблема.
Трябват си други методи.

# 653
А кои специалисти ще препоръчате от Иван Рилски, които са по-тесни специалисти точно по гръбнаците?
На мен ми трябва някой, който разбира от лумбо-сакрални проблеми, изслушва, назначава изследвания или поне насочва към правилните такива. Списъкът е голям и не мога да се ориентирам към кого евентуално да се насоча.
Не мога да разбера и как става записването за час или се чака на място на опашка? За няколко лекари има възможност за запазване през супердок, но за другите не виждам.
По въпроса за упражненията - трябват, за всеки един дегенеративен проблем, но пак си иска спефицика, точно назначаване, проследяване и тн. Аз съм на мнение, че, ако едно упражнение не се прави правилно, то по-добре да не се прави. Търсете специалисти, поне тези, които сте по София и големите градове, където има опции. Санаториуми също помагат.
Благодаря предварително, ако някой се включи по моя въпрос. Purple Heart

# 654
А кои специалисти ще препоръчате от Иван Рилски, които са по-тесни специалисти точно по гръбнаците?
На мен ми трябва някой, който разбира от лумбо-сакрални проблеми, изслушва, назначава изследвания или поне насочва към правилните такива. Списъкът е голям и не мога да се ориентирам към кого евентуално да се насоча.
Не мога да разбера и как става записването за час или се чака на място на опашка? За няколко лекари има възможност за запазване през супердок, но за другите не виждам.
По въпроса за упражненията - трябват, за всеки един дегенеративен проблем, но пак си иска спефицика, точно назначаване, проследяване и тн. Аз съм на мнение, че, ако едно упражнение не се прави правилно, то по-добре да не се прави. Търсете специалисти, поне тези, които сте по София и големите градове, където има опции. Санаториуми също помагат.
Благодаря предварително, ако някой се включи по моя въпрос. Purple Heart
мен ме оперира доц. Асен Хаджиянев, изключителен специалист. Също така има много добри отзиви за д-р Христов. Записването става по телефона. Преглед при доцент е 100 лева, професор 150 /ако не бъркам и т.н./, т.е. приема е платен. Има си телефонен номер, на който се записвате. Мога да Ви дам този на доц. Хаджиянев.

# 655
Мен д-р Алла Уилям ме прие с направление.

# 656
Здравейте,

Имам дискова херния на С4 с протрузии на С5 и С6 установена февруари 2024. След ковид началото на ноември и набиране на лост скоро след ковида без разгряване усетих няквко разтежение от врата към посредата на плешката.  Бидейки българка чаках да мине, една седмица, ставаше по-зле с ирадираща билка към рамо, трицепс и предмищница та отидох на невролог. Назначи ми физиотерапия, която за 3 посещения ми доразказа играта, усетих се и я спрях. След нея започнах да не мога да спя от болка и тези стандартни неща.

Пробвах Нестероидни и дипрофос за облекчаване, коетикостеорида не свърши нищо за мен. После пак прегледи и никаква реална помощ.

От оня ден отидох на иглотерапия, тъй като другата алтернатива беше блок на нерва или операция ако стане още по-зле.

За първи път от около месвц и половина болката в ръката почти изцяло спря и започна да се връща нагоре. 24 часа след това (днес) все още съм много по-добре. Не мога да повярвам, че това помага, имам още 9 сесии с игли и ще ви държа в течение дали ще има още по-голям ефект.

Поздрави

# 657
  • София
Къде ходите на иглотерапия?

# 658
Здравейте, има ли някой контакти на др Лъчезар Василев, преди годинк съм била при него и ми помогна с болката, но съм загубила контакт. Ако може на лично съобщение някой да ми го изпрати, ще съм много благодарна.

# 659
Петя, къде правиш иглотерапия?
И аз съм с С5-С6. Посъветваха ме да си взема  яка, предписаха ми и физиотерапия, моля ви за препоръки къде, за София?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт