Стани богат - тема 20

• 21 804
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Браво, отлична игра. Simple Smile
Ето и първите 10 хилки.

Тук нямам идея кое е е най-голямото. Да се отказва.

# 91
  • София
Аз съм за Герника
(Ето нещо, което някак си знам - и интуицията ми подсказва, че другите, каквото и да са, НЕ СА.)

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 23:30 от EmBrother

# 92
Не знам колко е голяма фреската Сътворението на Адам, но предполагам, че това е отговорът. Може и да е Герника.
Сега Билалов щеше да припадне, защото участникът не помни, че Герника е на Пикасо.

# 93
И аз само за Герника знам, че е цяла стена. Другите ги знам като картини, но не съм се замисляла колко са големи.

Олелееее, Адам не беше ли от Сикстинската капела? Май е голям, ама колко?

# 94
Нощна стража също е горе-долу колкото стена, не е малка. Като визирам стените вкъщи, не в галериите.

# 95
  • София
Ееееее Sad
Тръгва си с 5000 лв.
Все още нямаме официално прибрани 10 000 лв.
Но поне видяхме въпрос за 20 000 лв.

# 96
  • София
Едва петият с 5000, първият отворил въпрос № 12 (баща му знаеше отговора, жалко)
Почитания на това семейство! И на сина им, най-много.

(ПП. Лееек горчив привкус към системата: при 50/50 с Ленин и Аспарух - отговорът му беше малко подарен.)

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 23:31 от EmBrother

# 97
Тук нямах идея, понеже не ми е силна сфера чак толкова изкуството и бих се отказал. Все пак звучеше логично да е между А и Б. Жалко че и той не взе 10 000 лв.

Куче.

# 98
  • София
питбул Grinning Wink

# 99
Кученце, но в българските комикси е Идефикс (от идея фикс; английското му име е от дог, а в оригинал - на френски, май е като на български Simple Smile  ).

# 100
Не беше ли едно дребно, бяло и рошаво?

Даз Идефикс беше и във филмите. Например този за Клеопатра, с Ален Делон.

# 101
Малко тъп въпрос, за пръв път чувам за Догматикс...
Аз си го знам като Идефикс. И е някакъв бял териер, де да знам шотландски или какъв. Но муцуната му е на териер.

Но всичко това не пречи на отговора и е само да запълним рекламите в чат Wink

# 102
Да. Обеликс е обсебен от него, затова му е фикс идея. По едно време беше намислил да го обучи да носи менхири.
 Май във филмите го превеждат Догматикс и от там доби популярност. Имаше разлики и в други имена - примерно Импедимента (жената на вожда) в комиксите традиционно е Душомоя.

# 103
  • София
Дядото от бъдещето в Семейство Мейзга е с подходящо име за тяхното куче: Емжеперикс

# 104
  • София
Тайланд е тук, лесен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт