Битката на поколенията - тема 1

• 4 076
  • 66
  •   1
Отговори
🔥 БИТКАТА ЗАПОЧВА СЕГА! 🔥
Добре дошли в „Битката на поколенията“ – мястото, където миналото и бъдещето се срещат челно.

🎤 Gen Z и Милениалите влизат в директен сблъсък, а отстрани наблюдават – и коментират без филтър – представителите на Поколение X и Бейби Бумърите.

🧠 Един свят – четири поколения. Едно студио – безкрайно различни гледни точки.

🎬 Актуални въпроси, остри мнения, истински реакции.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLnpGLC0JBk05wecmzzPGaiLpdxCkWoncs

пп: Днес попаднах на това онлайн предаване, в общи линии - добре познати образи.

# 1
  • София
Колко парадоксално и жалко. Битка водят, а не могат да говорят. Сричането, заекването, безкрайното 'ъъъ', кой ще го изтърпи това и 10 минути, а какво става за 2 часа?
А, журито - Патрашкова зазидан колос във всеки епизод, а около нея левитират Емил Каменов и Вили Вуцов. Persevere

# 2
Междудругото интересен разговор се получи, проличаха си различията в поколенията.
Не знам само Светлана какво прави там..отново.

# 3
Открили са "Сблъсък" с 25 години закъснение.
Този водещ откъде го намериха? "Искам да питам един въпрос".  Всъщност иска да пита нещо или да зададе един въпрос. Ама от Благо - толкоз. Ако му спрат аутокьо-то няма да може да каже нищо по темата.

Патрашкова и Блажев се представиха на ниво, също и Алекс Гърдева. (Според мен)
Емо Каменов и Нора Недкова - дъно на дъната. Простащина без край!
Гош, колкото и да ми е неприятен, в случая ми хареса как се изказа.

А продуктовото позициониране и на мен ми идва в повечко.

# 4
И аз споделям вашите мнения. Не изгледах целите въпроси, превъртях, може да ги пусна, докато чистя. :д

Доста прости индивиди, Маги Желязкова и тя съвсем е изплискала легена.

# 5
Първите два епизода изгледах. Колкото и да е недолюбвана Патрашкова, превзета, ексцентрична и т.н., най-точните коментари направи тя, според мен. И всичко от казаното съвпада и с това, което аз мисля.
Този Vessou (братът на Дани Хаха) как си глътна граматиката и нищо не можа да каже почти, а Дзами колко нетактично го сряза...

Теа де Анджелис, пак логорея. В епизода говореше за последната си "токсична" връзка, със Симеон ли е или някой още по-нов? Че й вменявал чувство за вина Grinning

С тия първи, втори и трети рунд са точно като "Сблъсък".   Благой - изключително семпъл и глупав. Изобщо не става за водещ.

По темата кой да плати сметката? Не лошо, след като си се направил на мъж 2-3 пъти, да дадеш и на човека отсреща да плати, не да му смазваш самочувствието. А и зависи от ситуацията. Това генерализиране "прави се така/прави се онака" мен лично ме дразни. Има хиляди "ако" и "зависи". Човек трябва да е флексибъл, според ситуацията.

# 6
Мерна ми се някъде из ютюба, но не му дадох шанс. Сега като попрочетох вашите коментари, се заинтригувах и утре ще го пусна за фон 😁 ще се върна с мнение. Само не разбрах има ли някакъв график на премиери?

# 7
В епизод 3 всички в студиото, без панела... лъжеха яко.  Булкин  със 700 лв живеел, ама направил плочките на корема и яде здравословно. Ториното и той... с 20 лв на ден можел, ама облякъл Долче и Габана.  Капитонова искала само за храна да има.  Стефани вложила в свой бизнес. А как е намерила пари, че да си ги влага в свой бизнес? Показва си "най-милото" в онли фенс, велика професия. И стойностна Grinning

Благо си чете аутокюто, ама грам не разбира какво чете. На кю-то пише "дебат", нашият вика "дебют", хаха. Яко. Така е когато не се мисли Grinning

Епизод 4 от днес:

Явно вече съм от поколение  t- rex , че направо нищо не разбрах от първия пост
Някой може ли да напише поколенията, за последния половин век примерно? Че и аз не знам в кое поколение съм Grinning

# 8
Аз съм 1997 .  Gen Z Grinning

Скрит текст:
Основни поколения:
Поколение „Мълчаливи“ (Silent Generation)

Родени: около 1928 – 1945

Характеристика: преживели Втората световна война или родени малко след нея; известни с трудолюбие и консерватизъм.

Бейби бумъри (Baby Boomers)

Родени: около 1946 – 1964

Характеристика: поколението след войната, период на икономически растеж; често асоциирани с културната революция на 60-те и 70-те.

Поколение X (Generation X)

Родени: около 1965 – 1980

Характеристика: израснали без интернет; често считани за независими, скептични, реалистични.

Поколение Y / Милениали (Generation Y / Millennials)

Родени: около 1981 – 1996

Характеристика: израснали с бързия напредък на технологиите, прехода от аналогов към дигитален свят.

Поколение Z (Generation Z)

Родени: около 1997 – 2012

Характеристика: дигитално поколение; не познават свят без интернет и смартфони.

Поколение Алфа (Generation Alpha)

Родени: от 2013 нататък

Характеристика: най-младото поколение, растящо с изкуствен интелект, таблети и социални мрежи от най-ранна възраст.

# 9
Значи си дете на хиперинфлацията Grinning  Когато етикетите се сменяха по няколко пъти на ден Grinning

В епизода от тази вечер, Венета пак ли е пияна?

А двама гримьори на едно място ми идват туу мъч на мене. Доста женска енергия.

# 10
Аз го гледам от самото начало и честно казано съм впечатлена от идеята на това предаване. Да, вярно прилича на "Сблъсък", но е доста осъвременено.

Много рядко нещо успява да ми задържи вниманието, а това предаване буквално го чакам с нетърпение.

Една идея ми се иска малко повече хора да го гледат, за да може наистина да става дискусия на тези теми. Хубаво е да се говори за това, белким малко се пообразоват хората, че като гледам еманацията на българския хайлайф и падам.

Много е жалко, че именно ние хората ги правим тези хора известни, а те не могат да дефинират феминизъм и токсична мъжественост.

Много ми беше любопитно да наблюдавам Капитонова колко е лицемерна... Буквално взима парите на хората, манипулира ги и продава чужди курсове.

За Венета направо ми е жал, тя е толкова пропаднала горката, бих направила ДМС Венета, за да може да и се осигури специална грижа, защото очевидно има супер сериозни проблеми.

Има и хора, които доста изпъкват. Георги Блажев ми направи добро впечатление, тази Лора Капустина също. Във вторият епизод Петър Дочев имаше добри включвания, за Торино също доста ми се промени мнението.

Патрашкова си е абсолютна икона, мен винаги ме е вдъхновявала, някак си винаги успява да бъде актуална с мнение, стил и поглед над живота.

Г-н Джийзъс не се представя блестящо, но доста ми се промени мнението за него, мислих, че е доста по-повърхностен и плитък, а той има свежа енергия.

# 11
Торино също се правеше на момче от народа и изтъкваше колко малко пари са му нужни, в същото време го апострофираха, че се е облякъл с Долче и Габана.
Фризьорчето и гримьорчето ми бяха мега дразнещи.  А простак като Емо Каменов да седи до Патрашкова, то просто... ги делят 2 вагона книги, само като си отворят устата и разликата се чува.

А следващия епизод за LGBT не знам дали ще го изтърпя. Крайни мнения и от двете страни. Някакъв като Емо Каменов ще ръси цинизми и обиди по другите. А от гейовете няма да поканят някой нормален, ами баш пищялки като Цецо гримьора и Коцето фризьора,  от които обикновените гейове се срамуват и не искат те да създават представата за LGBT у нас, ама това е. Най-крещящите, най-пищящите, тия с перата по парадите, те са виновни да се слагат тези грозни eтикети на цялото lgbt общество. Познавам много хора, които са си абсолютно нормални, свестни и изобщо не навират сексуалността си на никого, не говорят за това и нямат претенции, имат си личния живот със същия пол и с нищо не парадират. Не ходят по прайдове и не смятат, че са дискриминирани. И това са супер свестни и интелигентни хора. Ама разни като Кулагин винаги ще се намерят, те обикалят по студията и не само не правят услуга на "своите", ами само вредят на имиджа им.

# 12
Мен ми е интересна и тази ЕлВонД, аз я следвам от доста време, тя постоянно се оплаква, че няма пари. Даже беше пуснала стори, в което събираше по 1 лев в револют, за да си купи някакви обувки...

А другата Елена съм супер неприятно изненадана от нея. Преди я харесвах супер много, но след като води подкаста на Биг Брадър и сега в това предаване, ми прави впечатление, че е супер арогантна и престорено "умна". Тя няма никакви качества да комуникира с хората и да ги предразполага.

Фризьорчето не беше толкова дразнещо според мен, той има позиции и разсъждава. Цецка си е простачка и реално се позиционира като позитивен образ, но истината е, че консумира от всичко по много.

Нямам търпение за следващият епизод, сигурна съм, че ще е голям резил. Но да, най-вероятно ще са само идиоти, които ще коментират толкова сериозна тема. Дано да има адекватни представители, които да вкарат малко пояснение за неадерталците.

# 13
Аз да се върна на феминизма, изнерви ме Александра. Те за какво говорят, тя пак изпада в енергии и кой каква има. Много пошло ми се струва едно течение, като феминизма, да се принизява до това как се чувства мъжът и дали той се чувствал мъж.

# 14
Александра си е хванала богат мъж и сега се опитва да си влезе в "женската" енергия. Всички сме я виждали колко много "мъжка" енергия има. Тя самата е проекция на крайният феминизъм, а тук се опита да отговаря политически коректно.

Аз гледах коментарите на първия епизод и ми направи впечатление, че има доста негативни коментари за Маги Желязкова и нейното изказване, че ако види мъж с прахосмукачка, ще го изгони.

Има някакъв бийф между Денис и Венета, който май се е заформил след като са излезли от Ергена, защото Венета е спала с Виктор Стоянов. Което много ме изненада, когато го чух в друго предаване. Виктор, който се опитва да се направи на мега голям джентълмен се оказва, че не е много "хигиеничен" в сексуалните си отношения.

Общи условия

Активация на акаунт