Стани богат - тема 20

• 21 801
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Да де, ама беше лесно. Зимата в Южното полукълбо е обратно на тази в Северното.

И аз се чудя какво толкова му мисли.
А за Минас Тирит малко се позачудих, защото отдавна съм чела и за момент ми се бъркаха нещата и се усъмних за Дол Гулдур. Но това е понеже не е ясно коя е решителната битка - дали тази при Гондор или тази при Мордор.  Както се казва, малко знания са по-лоши от никакви Simple Smile

С този томатроп съм си играла много като малка, но никога не съм знаела, че има име и изобретател. Толкова ми е естествена.

# 676
Тук не го знам, но аз бях за играчка.

# 677
И аз съм за играчка. Логиката ми е, ако докторите са се занимавали с някакъв тип психоанализа. От друга страна периодът изглежда твърде ранен за психология.

# 678
Видях го сега - наистина е играчка - само че в Гугъл е тауматроп.
Не е с научна цел, просто залъгалка (две допълващи се изображения, нарисувани от двете страни на диск с конци отстрани, като се завърти силно и човек гледа право в него, двете изображения започват да изглеждат като едно).

# 679
След 50:50 вече трябваше да познае, не знам защо се обърка. Имаше някакво грешно фокусиране, че не може да е играчка.

# 680
  • София
Сега се прибирам. Изпуснах ли нещо супер-добро, или супер-тъпо? Благодаря предварително (с две думи може).

# 681
Не, човекът стигна до 5000 лв, но изгоря и май не си беше запазил сума. Въпросите не бяха трудни.

А от Тери Пратчет знам, че тавмичен означава нещо като магически, обаче в случая беше изписано томатроп и нямаше как да го свържа... При всички случаи бях убедена, че не е телефон.

Япония и й взеха титлата (заради неморално поведение).

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 18:53 от pppqqq

# 682
  • София
Благодаря "ПиКю х3". Ами, до понеделник тогава. Хубавото време дойде, нека да му се насладим през почивните дни! Кой - с когото, или кой - с каквото (както би рекъл Мечо Пух).

# 683
При всички случаи бях убедена, че не е телефон.

То нямаше начин да е телефон – ако човек има някаква представа кой е изобретил телефона и поне приблизително кога.

# 684
Така де, но кой знае каква глупост може да нарекат телефон (съставителите на въпросите) - като двете тенекиени кутии, свързани с кабел, които навремето бяха популярни в детските комикси... Така и не разбрах дали това "изобретение" наистина предава звук, или е измислено само за книжките.

# 685
Така де, но кой знае каква глупост може да нарекат телефон (съставителите на въпросите) - като двете тенекиени кутии, свързани с кабел, които навремето бяха популярни в детските комикси... Така и не разбрах дали това "изобретение" наистина предава звук, или е измислено само за книжките.

Предава. Правила съм си няколко пъти, но не от тенекиени кутии, а от картонени цилиндри с опънат паус на тях и свързани с конец. Видях го като много малка в книжка за занимателна физика и веднага пробвах. Определено работи.

# 686
Мъж 1
8-ми въпрос - Макар и да знам, че Ал Пачино беше верният отговор, ясно е, че с подобен въпрос целят да те закопаят, предвид и че грубо казано всички са родени около 40-те и няма "точна форумла" по която да отговориш(Де Ниро, Арни, Слай)

9-ми въпрос - За човек с обща култура беше ясно, че е Алжир. Лесен въпрос за такова ниво.

10-ти въпрос - Хубав въпрос, адекватен за това ниво. Аз лично се колебаех между Майстора и Дечко Узунов

Мъж 2
6-ти въпрос - Като аматьор-тенисист му пуснаха лека аванта с въпроса за фючърсите.

7-ми въпрос - Лесен въпрос за музикалните фенове с вокалиста на Рейдиохен, включая и себе си в случая.

8-ми въпрос - Приятен въпрос за Южния полюс, беше почти ясно, че е юли-август-септември.

9-ти въпрос - За феновете на Властелина и тези жанрове елементарен въпрос.
Аз лично нямах никаква представа.

10-ти въпрос - Класически въпрос от типа "невероятно, но факт", което се подразбира и още в условието.
Какви телефони, какви медицински инструменти, какви пет лева...
Играчка и толкова!

Жената
6-ти върпос - Шопен и Лист са пианисти. Може би най-лесният въпрос задаван някога на това ниво.

7-ми въпрос - Особен въпрос за модела и държавата. Аз лично клонях към Япония, но не бях сигурен, понеже нямам спомен да съм го чел из информационния бюлетин, нито пък и има някаква логика в случая.

Да видим какво ще й се падне и докъде ще стигне, определено една от най-интелигентните дами до момента в играта.

# 687
Имаше го по новините за украинката. Не знам откъде накъде журито в Япония е решило да постъпи точно като нашето - ама на, избрали са я.
След което следват много лоши отзиви (там направо разкъсват звездите онлайн и никой не нарича публиката хейтъри или тролове), защото японците са затворена нация и не им допада да ги представя чужденка. Впоследствие излезе наяве, че тя е била нечия любовница, на което в източно-азиатските държави се гледа с много лошо око (не само в Япония, а и в Южна Корея и Китай, ако публична личност се държи неморално, се закопава, образно казано). И под обществения натиск тя върна короната. Реално не беше съвсем доброволно.

# 688
  • тук, на мястото си

Предава. Правила съм си няколко пъти, но не от тенекиени кутии, а от картонени цилиндри с опънат паус на тях и свързани с конец. Видях го като много малка в книжка за занимателна физика и веднага пробвах. Определено работи.

Колко съм си играла с такива телефони. Кибритени кутийки вързани с много дълъг конец, от едната стая до другата, чува се перфектно ако викаш по-силно. Grinning

Отивам да гледам днешния епизод. Приятни почивни дни на всички!

# 689
Бях ЖЖ . Излъчиха ни на 20-21 март (стр.31). Записаха ни точно една седмица преди записа на EmBrother (предишния петък). Бяха казали, че излъчването ще е между 13 и 17 март. За мен беше много стресиращо. Просто не можех да мисля . После се оказа ,че доста от въпросите не си спомням .  Но аз съм от тези ( някой ги от съфорумците ги беше квалифицирал ) , които се притесняват да не се изложат.  Е, играта ни се оказа добра. Помогнах на въпрос за 10 000 лева. От посочените отговори  - беше ясно , че е втората съпруга, но си мислех, че трябва да има уловка за тази сума.  Пожелавам на участниците спокойствие и наистина да разсъждават преди  да отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт