“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Бях забравила как изглеждат героите от сезон 1, но явно са използвали същите актьори и за сезон 2, което е чудесно. Поздравявам БНТ за решението да дават шанс на непопулярни актьори, които са много талантливи.

# 226
Да, и аз бих препоръчала да се поровите малко повече в исторически сведения, преди да се скандализирате толкова.

Дария не е никаква дъщеря на Виола. Стана ясно, че Виола няма собствени деца, отгледала е само детето на Марко и Катина. Нали в противен случай ще се знае, че Иван има "сестра", тя ще присъства по снимки, спомени... няма как да остане скрита-покрита.
Не искам да опровергавам, но винаги може Виола да е родила, пък сестра й да я излъже, че детето е мъртвородено и да го даде скришом на друго семейство. Катина хич не си поплюва, а и защо според вас Бончев ще ги убие? Тук има нещо, но не зная още какво.

# 227
  • Варна
Бончев ги убива за пари и може би от омраза. Катина обича сестра си, защо ще й дава детето на друго семейство. Ванко е болнав, все пак е било по-добре да има и още наследници.

# 228
На мен пък ми е гадно и за тримата.
За Катина, че трябваше да стигне дотам, за да си запази имотите и задържи мъжа си до себе си - гадно е да бутнеш родната си сестра в ръцете на мъжа си, да знаеш какво се случва и да си траеш без да можеш да се почувстваш отново жена на съпруга си по никакъв начин, тотално унижение. Как се живее точно с това като сам си го избрал, не знам?!? Ами като е разбрала, че пламва любов, може и бременност, тогава какво?! Ужас на ужасите е подобна ситуация за мен.
За Виола - наивна и добра, милозлива и всеотдайна, сестра й я взе за мезе.
Колкото и да харесваше бате си Марко, направо отвратителна ситуация - да бъдеш с него, тялом и духом, но някакси никога да не е истински твой. Да се криеш и да не можеш да забременееш от любовта си. Да се стискаш за всичко, отврат.
А Марко?! Недостойно поведение спрямо двете жени, да. Не се постъпва така,
Майната им на интереса и благоприличието. Обичал бил Виола…Скришно и по много навсякъде, видяхме. Но иначе какво? Да се крият като мишки и да живеят под един покрив с жена му и детето му?!? Потрес.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 23:27 от Веселяшка

# 229
  • Галифрей
Мисля,какво ще стане на финалите как ще се развият нещата? Все си мисля,че Елина и Филип ще се съберат в 59 секунда.

# 230
След сериозните изпитания видени в миналото и последващите събития застрашаващи живота на всички заможни хора, някак вече ми е все едно как Филип ще си реши дилемата с кой му било по-приятно да продължи напред.

# 231
На мен едно не ми е ясно в този триъгълник: Катина-Марко-Виола.
Уж Катина не прави секс, за да не забременее. Кара Виола да приласкае тя Марко, за да не ги одумват хората. Ами ако Виола забременее от Марко? Какво правят? Тук нещо не е домислено.

# 232
  • София
Ако Виола забременее, ще го водят на Катина. Не е сложно.

# 233
А корема как ще скрият?

# 234
  • София
Това се е правело редовно, заминават за друг град, когато започне да личи, ражда  и двете сестри се връщат уж едната е родила. Налагало се е, когато детето е извънбрачно или в други ситуации.

# 235
  • София
Правило се е редовно.
Майката или някоя от женените сестри си слага една възглавница и се разхожда из града да я видят повече хора, а бременната заминава "на гости" на някоя "далечна леля" и после "бременната" отива да роди и тя при "лелята". Връщат се двете с бебето и всичко е точно.

# 236
Леле, какви схеми. По това време май е имало вече презервативи, но са били дефицитна стока и понеже са били от овча кожа, не са били много приятни за ползване.

# 237
  • София
Имало е презервативи, но рядко са се намирали, а и хората са изпитвали срам да си ги купят. Обикновено са ги ползвали "леките" жени и мъжете, които ходят при тях. За семейни двойки е било срамно.

# 238
Замислих се за кармата, която Дария споменаваше и евентуалната развръзка на сезона

Скрит текст:
Какво е провокирало тази повтаряемост в поколенията не знам, но е ясно, че трите фамилии - на Марко, на Дария и Бончеви са свързани.
Марко обича 2 жени, "сърцето и умът му се събират в една" - жена му Катина и бяга с нея. Предвид неизлъчените все още кадри от промотата, очаквам и Филип да избере жена си.

Емил се е самоубил, тъй като помощта от Марко така и не я е получил (или не навреме или изобщо). Почти съм сигурна, че съпругът на Дария се е самоубил като преди това е искал някаква помощ от Тодор (вуйчото на Филип, брата на Зоя, дано не му бъркам името) и за това Дария е по-дръпната към Филип и въобще обръща внимание на кармата. Има някаква драма около мъжа ѝ, със сигурност и предполагам е такава. Не изключвам на онази нова година (или каквото там парти е било) на което Харизанов се е опитал да насили Дария, да е бил и Тодор. Въобще тримата да са били приятели. Нали уж Харизанов е бил пръв приятел на мъжа на Дария. След тази случка няма как той да се обърне към Харизанов и съответно търси Тодор.

Христо Бончев работи при Марко. Елина работи при вуйчото на Филип. (Поне) Двама Бончеви са свързани с убийство на някого от марковата фамилия - самият Марко и бъдещият мъж на Зоя (връзката не е директна, но е достатъчно близка). Ако Филип избере Елина, то това би донесло поредна кончина на някой от марковата фамилия - нероденото дете на Филип. Това според мен загатват със счупения бебешки креват - колкото повече Филип се доближава до Елина, толкова повече жена му го усеща и не е изключено финално да загуби бебето ако Филип се събере с Елина.
Андрей ще изкупи греховете на фамилията му като влезе в затвора и поне дъщеря му да е свободна от тази карма. Със сигурност ще има и още някакво събитие, което да помири Филип с Дария, та и там да настъпи мир.

# 239
  • Варна
Хубава теория, харесва ми Тодор да е замесен.
Едно уточнение, Андрей Бончев не е виновен за смъртта на проектомъжа на Зоя.

Общи условия

Активация на акаунт