“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
След многото обяснения на по-запознати с живота преди сто години разбрах, че в отношенията на тройката под един покрив става дума само за секс ,пари и имоти. Целта оправдава средствата , които били обичайни за времето си 🙄 Ами...пак ми е гнусно . И не се обиждам на моралистка, морал не е лоша дума за мен.
  В тоя смисъл никак не мога да симпатизирам на никой от тройката, може би само Виола съжалявам, защото е прецакана (да не кажа друго 😜)по всеки параграф 😏

# 211
  • Ню Йорк
Точно, че всички се възмущават на Катина как тика сестра си в ръцете на мъжа си, но никой не се възмущава на това минало "романтично" време, когато жената е била предмет. Аз пък се дразня на тези порядки. И бащата на Катина ме дразнеше с коментарите си за жените. Ясно, че е било така едно време, но не значи, че е било хубаво. И се изненадвам на жени, които жалеят за миналите времена, защото си имат някаква глупава романтична представа (не говоря за жените тук в темата,  а като цяло). Реално жената е била една чистачка, готвачка и инкубатор, дето няма право на глас и да се разпорежда с пари и имущество. Никола орева света, че няма син. Ще предпочете някой непознат, ако ще и некадърен да е, ама мъж да е. Абсурдно ми е на мен това и се благодаря до безкрай, че не живея в онези времена. Та когато си жена и си изправена пред опастността да ти вземат всичко, само щото си жена и нямаш права, логично е да намериш най-добрия вариант да се спасиш, дори да тикнеш мъжа си в ръцете на сестра си.

Напълно споделям това мение. Жалкото е, че и в момента има страшно много жени, които се отъждествяват единствено и само с ролята си на инкубатор и там за тях започва и свършва животът им. Предполагам, че така е по-лесно.

# 212
  • Галифрей
След многото обяснения на по-запознати с живота преди сто години разбрах, че в отношенията на тройката под един покрив става дума само за секс ,пари и имоти. Целта оправдава средствата , които били обичайни за времето си 🙄 Ами...пак ми е гнусно . И не се обиждам на моралистка, морал не е лоша дума за мен.
  В тоя смисъл никак не мога да симпатизирам на никой от тройката, може би само Виола съжалявам, защото е прецакана (да не кажа друго 😜)по всеки параграф 😏

Технически погледнато той не е спал с Катина когато започна това с Виола.  На него също му стана гадно като разбра.

# 213
Там е работата, че всичко стана много "техническо" в този сериал 😂 Тъй де, има си таргет който си гонят хората , приемам че не съм в него 🙃

# 214
  • Варна
Виола има имоти и едва ли са и липсвали кандидати. Може би заради стреса при смъртта на Сава и баща й подсъзнателно е отбягвала  отново да планира сватба и да се жени..

# 215
Виола каза на Марко, че не иска да погледне друг мъж и да се омъжва. И сестра и също беше наясно, че тя ще продължи да живее с тях. Не знам реално колко е прецакана, защото тя обичаше Марко и искаше да е с него. Въпросът е, че престижът си остава в Катина като съпругата. Виола щеше да е опозорена ако се разбере за отношенията им.

# 216
Ама тя Катина не вкара на сила сестра си в леглото на Марко. Тя дори беше на километри от къщата, когато това се случи. Да, за Катина така най-добре се подреждат нещата, което всъщност е само привидно, защото едва ли ще ѝ е лесно да гледа развитието на романса им пред очите си, колкото и да си мисли, че така по има контрол над нещата.
Нито пък Марко издебна Виолка насаме и ѝ налетя. Но пък ако връзката им беше започнала така, по-малко зрители щяха да се чувстват скандализирани.

# 217
ЕdelV Ако се разбереше за отношенията - да, определено. Виола щеше да е опозорената. Но съм почти сигурен как биха скрили една бременност на Виола. Тя щеше да си бъде в къщата докато започне да ѝ  личи, после да отиде за няколко месеца при някоя далечна леля "на гости" да се върне отслабнала и след време Катина да си осинови дете (племенника), а Виола да бъде дойка.

Блу, именно Катина сводничеше на Виола и Марко и я убеди да преспи с Марко, за да остават похожденията му в семейството и обясняваше че това няма да е грях. Това че впоследствие между Виола и Марко пламна любов стана впоследствие.

# 218
Блу, именно Катина сводничеше на Виола и Марко и я убеди да преспи с Марко, за да остават похожденията му в семейството и обясняваше че това няма да е грях. Това че впоследствие между Виола и Марко пламна любов стана впоследствие.
Идеята за тройката е на Катина, но все пак Виола легна по своя воля при Марко, а не насила и заставена от Катина.

# 219
Виола със сигурност изглеждаше като жена, която повече мъж не би погледнала, след като Сава почина. Изненадах се, когато махна булчинската рокля след появата на Ванко. Личеше си, че има искри между Марко и Виола, макар тя да потушаваше всичко, защото това е "бате Марко" и е мъж на кака й. Освен това от сезон 1 знаем, че е имало нещо между Виола и Марко, така че нямаше изненадани. Виктор Божинов беше отговорил на коментар, в който се възмущаваха за това, че Катина натика сестра си на Марко, че всъщност това е истинска история, която се е случила в Ловеч.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 00:20 от Не се сърди, човече

# 220
Да и аз малко се изненадах. Знам за случай в Странджа, жена е грабната насила и отвлечена, бащата изгаря чеиза, а тя самата докато е жива носи само черна забрадка. В онова време е имало строг морален кодекс по отношение на сеемйството. Нямаше да се изненадам, ако Виола бе останала цял живот в дрехите си. Но като че ли  при раждането на детето нещо се пречупи в нея, разбра че част от грижите за детето ще легнат върху нея (тогава нямаше надежда Катина да оцелее) и явно реши, че ще е странно да се прави на мома и дете да гледа. Признавам - тук не беше обяснено добре.

# 221
Не мисля, че има нещо за обясняване относно роклята на Виола. От една страна роклята, оцапана в кръв, не знам колко ставаше за носене вече. От друга и по-символична Виола разбра, че животът продължава в лицето на бебето и затова я изгори.

# 222
Нали Марко ѝ каза нещо в смисъл, че ще се появи друг мъж, заради когото пак ще обича.
Е, появи се. Даже двама 😃

# 223
В някакъв момент след раждането, май когато Катина или Марко констатираха, че Виола е махнала булчинската рокля, Виола каза "Ванко ми взе сърцето". Много ми харесва в изпипаните сценарии за едно време колко простичко се изразяват героите и колко много има в думите им.
Виола видя как идва живота, видя сестра си между живота и смъртта и разбра, че трябва да живее.

# 224
Да и на мен ми харесва колко много неща са можели да кажат в малко думи едно време.

Общи условия

Активация на акаунт