“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 540
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
А на мен не ми пречи, обичам да гадая по кадър.

# 301
И аз зуумвах, частите изглеждат здрави- т.е. изглежда като разглобено/несглобено.

# 302
Firebird, благодаря ти за Пища Хуфнагел, смях се до сълзи🤣🤣🤣

# 303
Обясни ми логично - защо Марта плаче точно до това което би трябвало да е бебешко креватче?
Вече обясних двете ми предположения: или Филип е обещал да участва в сглобяването, а пак го няма както винаги за всичко свързано с детето, или по-малко вероятното тя се опитва но не може да се справи.
Хайде ти ми обясни логично по каква причина Филип или Марта ще чупят сглобено детско легло и то толкова зловещо да се разпадне на всичките си съставни части, до една? Това е дори извратено, да чупиш леглото на нероденото си още дете.

Причината е много проста - аборт. Връзва се с кървенето и плаченето.
Аз самият съм се опитвал да сглобявам разни "пъзели" не винаги съм успявал, но определено не съм плакал за такова нещо. Просто ги оставям настрана, докато не се появи някой да помогне. Ако детето не е починало Марта има месеци да сглоби легълцето. Доста хора биха ѝ помогнали, не е нужно непременно да е Филип.

Подреждал съм маси, етажерки....Нещата са наредени така, че да заемат минимално място. Вкъщищ като извадим нещата или ги слагаме на етажерка или ги подпираме на стена, нареждайки ги едно върху друго и едно до друго, преди да бъдат сглобени, като в това състояние могат да изкарат дни.
Да чупиш леглото на дете, което няма да се роди,  при положение, че вече едно дете ти е умряло е най-естественото нещо на света. Това значи че тя ще се прости с идеята да бъде майка.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 22:23 от Лорд Сняг

# 304
  • Варна
Ако имаше аборт Филип щеше да е плътно до нея.
Кървенето в ранна бременност е често срещано и определено не винаги води до аборт.

# 305
Ние не знаем дали Филип е научил за аборта. Имаме една сцена
Филип може в този момент да е съвсем на друго място. Кървенето не винаги води до аборт, но ситуацията на Марта не е нормална. Приснения, ревност, чувство за безпомощност, пропуснат преглед. пък и нали някак трябва да бъдем разсечен гордиевият възел -Елина- Филип-Марта.

# 306
Филип може в този момент да е съвсем на друго място.
Ай сиктир! Ми как знаем тогава, че е аборт?!?!
Прокървяване не значи аборт, това се обясни доста пъти вече. Очевидно не си жена и нямаш представа какво е да те тресат хормоните и да ревеш без повод.
По-вероятно е Филип пак да се е издънил и вече да й е в повече.

П.п много са ви бързи пръстите в редакцията Grinning

# 307
  • Варна
Със сигурност ако имаше аборт Марта щеше да е минала през болница и Филип да знае.

# 308
Обясни ми логично - защо Марта плаче точно до това което би трябвало да е бебешко креватче?
Вече обясних двете ми предположения: или Филип е обещал да участва в сглобяването, а пак го няма както винаги за всичко свързано с детето, или по-малко вероятното тя се опитва но не може да се справи.
Хайде ти ми обясни логично по каква причина Филип или Марта ще чупят сглобено детско легло и то толкова зловещо да се разпадне на всичките си съставни части, до една? Това е дори извратено, да чупиш леглото на нероденото си още дете.

Аз самият съм се опитвал да сглобявам разни "пъзели" не винаги съм успявал, но определено не съм плакал за такова нещо. Просто ги оставям настрана, докато не се появи някой да помогне. Ако детето не е починало Марта има месеци да сглоби легълцето. Доста хора биха ѝ помогнали, не е нужно непременно да е Филип.

Подреждал съм маси, етажерки....Нещата са наредени така, че да заемат минимално място. Вкъщищ като извадим нещата или ги слагаме на етажерка или ги подпираме на стена, нареждайки ги едно върху друго и едно до друго, преди да бъдат сглобени, като в това състояние могат да изкарат дни.
Да чупиш леглото на дете, което няма да се роди,  при положение, че вече едно дете ти е умряло е най-естественото нещо на света. Това значи че тя ще се прости с идеята да бъде майка.

Мъжете винаги са били по-рационални и не си представям, който и да е мъж да плаче, защото не е успял да сглоби нещо 😃 Но жена, при това бременна, на която всичките й хормони бушуват, е способна да заплаче и от петънце на ръкава си 😁
За мен това може да се тълкува и като отчаяние, безизходица, че въпреки бременността Филип е отдалечен, отдаден на други неща, но не на нея и детето. А може и сценаристите да ни запратят в напълно неочаквано посока, както беше в последния епизод 😃

# 309
Може да е минал през болница и той пак да е някъде с Бончев или дори - в ареста (виждаме че Бончев ще го арестуват заради протеста) - и да не си вдига телефона. Филип често отсъства продължително време и не е до Марта.

# 310
Аборт дори не се и опитвам да си помисля. Въпреки, че жанра е драма, това ще е прекалено жестоко за Марта, да загуби второ дете. Не очаквам сценаристите да са издали такава тежка присъда. Големите драми ги прехвърлиха в миналото и нека само там да си останат.

# 311
  • Анкх-Морпорк
Прогноза:
Филип ревнува Елина от загадъчен ухажор.
Загадъчният ухажор се оказва Марко, който е намерил портал във времето. Когато Марко идва в наше време, Харизанов-младши се връща един век назад и се вайка за липсата на удобства, а също и пропуска уговорена среща с Радост. Радост му се сърди и флиртува с Филип, но той си мисли за Елина.
Марта се залюбва с Кристоф Вале и иска да избягат във Франция, където се оказва, че това не е Кристоф, а злият му брат-близнак Тартюф Вале. Вместо да живеят във замък, спят под един мост и той я кара да краде вафли от Лидл. Марта се вайка защо е оставила Филип. Сеща се, че има 30% от винарната, и решава да се върне в България. По пътя се запознава с изпечен измамник, който иска да й задигне акциите, но тя не се усеща.
Марко се връща обратно в своето време и Елина е объркана, опитва се да го открие във фейсбук и инстаграм, но… не успява!
Пламен Харизанов се връща също, усвоил е тънкости в ухажването и Радост почва да си пада по него, но все още се преструва, че не я интересува.
Бончев го арестуват, но това му докарва популярност и го избират за кмет. После заминава на училище за кметове, защото ще снима друг филм. Преди да замине обаче, боядисва любимата кобила на Харизанов в зелено, а три от зъбите й боядисва черни, за да изглеждат счупени. Харизанов изпада в дълбока депресия и наема лечител, който обещава да намести чакрите на кобилата, посредством медитация. За медитацията са му нужни и по две свински пържоли с картофки на ден, но за това после.
По-страшното е, че някой изпраща на Харизанов конска глава и писмо, че Анабел ще стане конски салам, и останките й ще са първото, което ще изгори в екарисажа.
Уплашен, той се отказва от проекта за горене на отпадъци.
Опитва се да измие зелената боя, но от много препарати кобилата се проскубва и получава алергия.
Харизанов се депресира още повече и става пръв еколог.
Жената на Бончев получава романтични картички от италианеца, с който се запозна. Понякога му праща празни картички в отговор, но го сънува редовно.
Наско се залюбва с инспекторката по труда.
Дария почва да пише роман за вината, защото е наследила таланта на баба си. Редакторите й го връщат, заради липса на запетайки и тя е кисела, от което й прокисва и виното. Елина прави чудеса и спасява ферментацията. Открива нов вид дрожди и ги кръщава на Филип.
Филип разбира, че това е истинската му любов, тръгва към нейното жилище, но спуква гума. Елина е разочарована… цял щам дрожди да кръсти на него, а той никакъв го няма…
И какво ще стане после… ще разберем в трети сезон.

# 312
Firebird, това е най- якия сценарий, за който съм чувала някога. Благодаря ти, че искрено ме разсмя! 👍🏻👍🏻👍🏻

# 313
  • Анкх-Морпорк
Firebird, това е най- якия сценарий, за който съм чувала някога. Благодаря ти, че искрено ме разсмя! 👍🏻👍🏻👍🏻
Благодаря, малко спойлер:

Лечителят с чакрите, който иска пържоли, се оказва младият Харизанов, дегизиран като продавач на лук.
Измамникът, който иска делът на Марта, е новият злодей в сезона. Той сваля и Дария, защото иска и нейната винарна.
Опааааа… забравих креватчето!
Когато Марта бяга със злия брат-близнак на Кристоф, Филип също седи сред частите, но хем го мързи да го сглоби, хем го мързи да го изхвърли, пет минути екранно време как седи и мисли и накрая - само седи. И така и не разбираме защо са сцените с креватчето.

# 314
Аборт дори не се и опитвам да си помисля. Въпреки, че жанра е драма, това ще е прекалено жестоко за Марта, да загуби второ дете. Не очаквам сценаристите да са издали такава тежка присъда. Големите драми ги прехвърлиха в миналото и нека само там да си останат.
В Божинов не каза ли, че Марта няма да изгуби бебето?

Общи условия

Активация на акаунт