Някои хора никога не се променят

• 17 141
  • 459
  •   1
Отговори
# 180
Морска звезда в едно е права (макар и без да иска) - няма връзка между това, че тя не работи и кръшкането на мъжа й по *урви срещу заплащане.
Жените с такива мъже са с най-различно положение и доходи, от домакини до жени с високи доходи и статус в обществото. Няма връзка между едното и другото.
Добре е обаче, ако тя чуе това, което й се каза - че най-хубавото нещо за една жена е да работи! Да е независима финансово, а оттам и във всяко друго отношение.

Жените на мъже със сексуална зависимост срещу заплащане не са рошави, дебели или запуснали се жени.
Причините са комплексни при такива мъже, не са в доходите или външния вид на половинките им.

На Морска звезда не й е основният проблем "урвите, а друго.. Не знам дали го усеща.
Жените с подобен проблем не чакат 3 години, 15 години.. Цунамито ги помита веднага, със светкавична бързина. Мислите и действията им са други. Особено ако има деца. Не чух нито веднъж да ги спомене тези деца от гледна точка на проблема ..

Предполагам, че е от някакво малко село/град, по някакви причини  не е имала шанса да се образова, квалифицира, развива.. (показва го и начина на писане). Вероятно и семейната среда не е била стимулираща, с отворен манталитет.
Може би мъжът й е бил и първият мъж в живота й, с който тя се отъждествява и до днес (израза "като дупе и гащи")..

Животът е преминал покрай нея, а тя е останала някъде там.. Въпреки че е отишла в чужбина,  не е видяла нищо в чужбина, още е там, където винаги е била.
Представете си вие през последните 15 години колко сте учили, работили, пътували.. Колко хора сте срещнали. С колко приятели и роднини сте преживели какво ли не. Колко пъти представите ви за живота и нещата са се променяли, развивали, преобръщали наопак.
А тя? Няма кафе, няма приятел/ка, няма роднина..

Морска звезда, извини ме, последното просто разсъждавам..

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 20:53 от Valerie R

# 181
  • София
Виждам колко е трудно, основната ми групичка е с по- големи жени от мен, някои доста по- големи, никак не е лесно, но!
Жени с бизнес, хъс, големи деца, някои и внуци - ми, преоткриха живота, кат натириха съпрузите при любовниците и теглиха чертата.
Пътуваме, танцуваме, забавляваме се, повечето намериха нови господа и изградиха хубави връзки, имат избор.

Валери казва същото, каквото и аз. Никоя не е застрахована, но всяка трябва да има опция. 2024 сме, гад дем!

# 182
Авторке, ще ти помогне ако осъзнаеш едно ключово нещо, което дотук не успяваш. Проблемът ти не идва от наличието на леки жени, ку*ви и всякакви други. Светът е шарен, около нас има всякакви хора и неща, не можем да го променим нито е нужно. Та, проблемът не е в другите жени, а в мъжа ти! Те нямаше да са фактор ако той не им обръщаше внимание! Грешно насочваш яда си към тях, за да го оправдаеш вътрешно него.

Разбирам ситуацията ти, но ако разчиташ нещо да се промени ей така, няма. Мъжът е такъв, свикнал е и му е удобна ситуацията. Можеш да влияеш единствено на себе си, да помислиш ти какво искаш, от какво не си доволна и какво ти можеш да направиш да подобриш живота си. Другото го пише в другите мнения.

# 183

Животът е преминал покрай нея, а тя е останала някъде там.. Въпреки че е отишла в чужбина,  не е видяла нищо в чужбина, още е там, където винаги е била.
Представете си вие през последните 15 години колко сте учили, работили, пътували.. Колко хора сте срещнали. С колко приятели и роднини сте преживели какво ли не. Колко пъти представите ви за живота и нещата са се променяли, развивали, преобръщали наопак.

Не е така. Живота е такъв какъвто си го направиш. Аз също живея сама в чужбина от много години, но преди да живеех с някой мъж се оправях сама.
Ако утре сегашният ми мъж реши да ме разкара ще съм в сходна на авторката ситуация с една съществена разлика, че ще имам пари за наем и храна, защото работя.

# 184

Не е така. Живота е такъв какъвто си го направиш. Аз също живея сама в чужбина от много години, но преди да живеех с някой мъж се оправях сама.
Ако утре сегашният ми мъж реши да ме разкара ще съм в сходна на авторката ситуация с една съществена разлика, че ще имам пари за наем и храна, защото работя.

Същото казах и аз Arielle - че най-хубавото за една жена е да работи!
И други неща..

# 185
  • София
Аз не съм “работила” някакви години, гледала съм си децата, но съм имала цялото спокойствие на света. Защото така съм го искала, не ми е налагано.
Говоря за всякаква независимост, иначе обичам да съм модерна Пепеляшка, най- добре въртя парцал и тави. Ако искам.
Да се обезлича така първо не ми е в натюрела, второ ще предам баба ми, което е непростимо!
И никой не ще да си ходи, баси Joy

# 186
Е то по тая логика и като работиш пак си зависим, но от шеф и заплата, не от мъж - с малката разлика, че ако мъжа ти не ти даде пари, за да се изнесеш се превръщаш доброволно в робинята Изаура.

# 187
  • София
Твоята логика не е моята, да?
Да обяснявам - няма да разбереш.

# 188
E, 'ся, говорим за зависимости и зависимости. Шефа не може да ми каже мога ли или не да излизам, с кого да се виждам и как да се обличам, когато реша да се фръцкам по улицата. Той и мъжа е зависим от шефа си. По-рано се направиха на остроумни, че нямало напълно независими хора. Все едно не е съвсем ясно какво имаме предвид под "независима" в случая. Приемам, че поддържащите тази теза потребителки също водят приятен и спокоен живот на доволни домакини, които са много уважавани от половинките си. Като авторката на темата. Еми стойте си така и се наслаждавайте на уважение. Ние предпочитаме да сме НЕнапълно независими.

Има ли какво друго повече да се коментира по изложения казус? Unamused

# 189
Пък тия със собствен бизнес са зависими от клиентите, работниците и конкурентите си... Абе не е лесно. Дай да не работим и да си стоим вкъщи.

# 190
  • Швейцария
Вие хубаво я съветвате да си намери работа, но в чужбина може да е касиерка, чистачка или максимум продавачка, след като не е работила толкова години. Не знаем и колко знае езика. Без език никакъв шанс. Във всеки случай с тези пари няма да може да се изнесе и да гледа 2 деца без помощ от държавата. Първо трябва да отиде при социалните и да се информира точно какво може да се направи в тази ситуация. Дали осигуряват жилище, някакви курсове по език, помощ за търсене на работа, каква издръжка може да очаква от бащата и т.н.

# 191
  • София
Ам, тя никъде няма да ходи.

# 192
  • София
Е, аз съм пример. Разведох се, работя на две места, боря се с пременото /в момента се потя/, но всички казват, че просто грея!
Промених се много, за някои неща и аз се учудвам от себе си.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 08:18 от Rockstar

# 193
E, 'ся, говорим за зависимости и зависимости. Шефа не може да ми каже мога ли или не да излизам, с кого да се виждам и как да се обличам, когато реша да се фръцкам по улицата.

Шефът може изобщо да не ти остави време да излизаш.
А смяната на работа също изисква време и предварителна подготовка.

И никъде не е лесно, на сама жена с две деца. Особено, ако бащата не се включва.

# 194
  • Швейцария
Те бащата ще го принудят да плаща издръжка. Но никой работодател в чужбина не се е затичал да назначава самотна майка чужденка без език, освен чистачка за мизерни пари. Даже продавачка не може да стане без да говори езика достатъчно добре за да работи с клиенти. То и без деца е трудно с търсенето на работа. Тя ще трябва да плаща и наем, а наемодателите изискват фишове от заплатата, за да са сигурни, че можеш да плащаш наема. Вероятно малкото дете трябва някой да го гледа, докато тя работи, което също е скъпо. Не казвам да не прави нищо, но пътят към социалните няма да й се размине. Те помагат в такива случаи, търсят пари от бащата, ако се заинати да не плаща издръжка, намират жилище, плащат курсове, детегледачка и т.н.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 09:20 от JennyBG

Общи условия

Активация на акаунт