Юнски бебета 2024 - Тема 3

• 48 697
  • 793
  •   1
Отговори
# 705
Моето беше 2200 в 36г.с. Също има съмнение че не се храни добре защото едната артерия към матката е взела да дава фира и може би не снабдявала добре плацентата. Кръвотоците към пъпа и към мозъка поне бяха добре. Иначе плацентата още е 2ра степен, дори имам добавъчна плацента, водите са добре. Днес пак съм на преглед, ще го видим. Страшни неща изчетох за тази интраутеринна ретардация, чак ме е страх да го мисля.
Аз не знам как са кръвотоцитр. Всеки път ми мери на пъпната артерия и на мозъка, но не знам дали са в референтните стойности. Вие знаете ли за 35 седмица какви трябва да са стойностите за да са добре?

Ето ги моите в точно 35г.с.

Това са нормални стойности, нали? Моите в 36 предполагам че е трябвало да са подобни?

# 706
С първото дете заради него сложих в спалнята климатик - много горещо става лятото. Спал си е на климатик, не е имало проблеми. Според прочетеното от мен и от лични наблюдения, хора, свикнали на твърде горещо (навлечените с дрехи също), боледуват повече.

Баткото няма да го спирам от градина засега. Като всичко, няма универсално правилно решение, приложимо за всяко семейство.
Нито знам кога точно ще родя, нито в какво състояние ще съм след това. Аз и в момента не мога да го гледам пълноценно, защото трябва да лежа много. Ако се базирам от предишния си опит, то като родя абсурд да мога да го гледам Grinning Пу-пу, тази бременност се развива по-добре от предишната и затова се надявам сега да е много по-добре във всяко отношение.

Ако баткото боледуваше прекалено често и тежко, вероятно щях да го спра от градина обаче. За последния месец-два три пъти боледува де, но не тежко и не става киселяк. Ако не ме болеше физически, щях да си го гледам някои от дните, а не да ходи на градина - приятно ми е да прекарваме времето заедно. За съжаление, твърде много неща с него така и не можах да правя, заради физически болки от бременността ми с него.

# 707
Аз пък днеска си бих ваксината за дифтерия, коклюш и тетанус... Да видим как ще е. От два дни пак съм с хемороид, то нямаше край...ако не е едното ще е другото, ама още три седмици ще е така.

# 708
Моето беше 2200 в 36г.с. Също има съмнение че не се храни добре защото едната артерия към матката е взела да дава фира и може би не снабдявала добре плацентата. Кръвотоците към пъпа и към мозъка поне бяха добре. Иначе плацентата още е 2ра степен, дори имам добавъчна плацента, водите са добре. Днес пак съм на преглед, ще го видим. Страшни неща изчетох за тази интраутеринна ретардация, чак ме е страх да го мисля.
Аз не знам как са кръвотоцитр. Всеки път ми мери на пъпната артерия и на мозъка, но не знам дали са в референтните стойности. Вие знаете ли за 35 седмица какви трябва да са стойностите за да са добре?

Ето ги моите в точно 35г.с.

Това са нормални стойности, нали? Моите в 36 предполагам че е трябвало да са подобни?

Ами доктора каза, че са отлични кръвотоците и плацентата е 1 степен все още даже, със съвсем дребни калцификати. За двете артерии ми показа нещо много интересно. Като пусна доплера, каза че връхчетата на тези като хълмчета дето са трябва да са по-обли на пъпната артерия и по-остри на мозъчната. Аз после ще погледна какво са ми закачили като снимки, че не обърнах внимание.

# 709
От коя седмица е нормално плацентата да е 2-ра степен? В 34-та съм и вчера ми каза, че вече е 2-ра, но не го отбеляза като проблем.
И като кг е 2118 г. Май като чета сякаш трябва в тази седмица да е 2300-400. Или аз си внушавам. Не ми каза за никакво изоставане и проблем, но мен нещо ме чопли, че е малко кг за 34-та седмица.

# 710
А какво точно означават тези степени на плацентата?
Благодаря предварително 🌞 тотален новак съм във всичко това...

# 711
Степени на зрялост. Колко е годна плацентата 😃 В края става вече 3-4 степен, което е нормално. Не е хубаво от рано да зрее преждевременно. До сега ми беше първа степен на мен, но от вчера е втора. Та Вашите плаценти как са в тези седмици?

# 712
Степени на зрялост. Колко е годна плацентата 😃 В края става вече 3-4 степен, което е нормално. Не е хубаво от рано да зрее преждевременно. До сега ми беше първа степен на мен, но от вчера е втора. Та Вашите плаценти как са в тези седмици?
Моята е 2 степен 34 седмица и 5 дни с

# 713
И моята в 34+ 1 беше 2ра.
А как сте с енергията ? Аз само спя, нямамм абсолютно никаква енергия. Днес спах до 14 часа, като само станах към 11 да хапна и продължавам да съм в леглото. Пускахме кръвни - нямам дефицити.
Моята е 2 степен 34 седмица и 5 дни с

# 714
А как сте с енергията ? Аз само спя, нямамм абсолютно никаква енергия. Днес спах до 14 часа, като само станах към 11 да хапна и продължавам да съм в леглото. Пускахме кръвни - нямам дефицити.

Да, аз също усещам рязък спад в енергията от поне две седмици и се опитвам да спя повече. Правя много повече почивки, много се задъхвам. Според мен е нормално за трети триместър Heart

# 715
И аз се задъхвам лесно. Спя повече, защото вече съм болничен и мога да си го позволя. Когато извършвам някаква елементарна домакинска дейност като да прибера миялната, после трябва да си почина 😃 Общо взето, ще продъня дивана. Но сега ми е паднало. Евентуална следваща бременност ще съм +1 дете и няма да имам това спокойствие.

# 716
И моята плацента в 33 + 4 е втора степен на зрялост.
Днес бях на тонове: нито аз, нито бебето ги толерираме. На много чувствителна матка, на която й е забравено да я пипаш дори, да сложиш 2 колана за 20 мин, е ужас. Само заради тях бебето се разбунтува, контракции, че даже и в момента коремът ми е стегнат. Поне излязоха добри тонове.

# 717
Значи 2-ра степен си е нормално около 33-35 седмица.
Аз до сега май контракции не съм имала. Не знам какво точно са. Стягане? Ама като при цикъл? Не знам дали ще ги позная. И на тоновете не са ми казвали да са засичали. Не знам как се маркират на тая хартийка, която ми дават.

# 718
С енергията съм на приливи и отливи. В неделя изчистих цялата къща, пазарувах в мола и какво ли още не.
Днес едва пуснах една прахосмукачка и след това в парка направих сиг 15мин и седнах на пейка, защото енергия просто нямах.
А това да си усещаш корема като камък от умора контракции ли се водят?

# 719
Стягане на корема се усеща, но със сигурностпри всеки е различно усещането. Иначе на хартийката попринцип отгоре е пулса на бебето а доло са контракциите. Тяхната скала по височина е до 100 поне при мен. За жалост нещо не мога да прикача снимка на запис с контракции.
Значи 2-ра степен си е нормално около 33-35 седмица.
Аз до сега май контракции не съм имала. Не знам какво точно са. Стягане? Ама като при цикъл? Не знам дали ще ги позная. И на тоновете не са ми казвали да са засичали. Не знам как се маркират на тая хартийка, която ми дават.

Общи условия

Активация на акаунт