Юнски бебета 2024 - Тема 3

• 49 151
  • 793
  •   1
Отговори
# 255
Идвам си от консултация и пак съм в притеснения Angry в 29 +6 бебка е 1700гр, върви почти 2 седмици напред. Тя отначало си върви 7-10 дни напред, ама този път се втрещих. Терминът ми от 12.06 по цикъл го изчисли на 31.05. Бях на консултация преди няма месец тогава беше 920гр., вижда ми се много голяма разлика. Преди 12дни бях на преглед при другия ми лекар я измераха 1220гр. , но май използват друга формула. Единият лекар измерва главата най-голяма, а другият коремчето. Grin Сестра ми ще се окаже права, че многото прегледи само те побъркват. Със сина ми само ме мериха и теглиха, имам 2 ехографски прегреда и една фетална за цяла бременност.
Радостното е, че кръвотокът и водите са ок. Коремът ми доста порастна последните 2-3 седмици.

Нещата звучат пропорционални. Ако приемем, че преди месец е била 900гр и на теория казват, че качват около 200гр се получава точно 1700. И щом всички останали показатели са в норма, не се притеснявай. В тази седмица моето беше 1515, което не е чак толкова гигантска разлика. И аз съм за 12.06 по цикъл.

# 256
А тя лекарката не ми е казвала, че почваме да гледаме новата дата, а по-скоро да се подготвя, че е възможно и по-рано да реши да излиза малката. За себе си пък аз си знам, че и термина по ПРМ не ми е актуален, защото също следях овулация активно, тъй като правихме опити дълго време и знам точно в кой ден сме заченали, така чее не всеки метод е на 100% коректен, както и по-големия процент бебета не се появяват на термин. Важното е да сме живи и здрави всички, пък когато тогава! Simple Smile

# 257
Незнам дали чухте, в 3 софийски училища има случаи на коклюш😢😓. Прочетох че и към края на бременността може ние да се ваксинираме и предаваме и на бебето някакви антитела. Другаде прочетох че даже за бременни е безплатна тази ваксинация, но не разбрах къде трябва да отидеш… дали има някоя по запозната да сподели?

# 258
Незнам дали чухте, в 3 софийски училища има случаи на коклюш😢😓. Прочетох че и към края на бременността може ние да се ваксинираме и предаваме и на бебето някакви антитела. Другаде прочетох че даже за бременни е безплатна тази ваксинация, но не разбрах къде трябва да отидеш… дали има някоя по запозната да сподели?

От Вас научавам за тези случаи. Но ето ти го резултатът от антиваксърството. Rage Предполагам, че ваксината може да се потърси при личния лекар.

# 259
И аз се интересувам. Разбрах че има увеличение на случаите тази година и ако се ваксинираме сега бебето ще получи имунитет който да го пази докато стане време да се ваксинира.
Чудя се и аз какво да правя. С кърменето няма ли да му предам също антитела ако имам и да е достатъчно?

# 260
  • София
Слушах и аз за колюша и честно казано щях да говоря с АГ по тази тема.Синът ми има реваксинация преди година и се чудя в такъв случай колко трае имунитета му и може ли да бъде преносител?
 Ето го резултата от антиваксърството .... не искам темата да се обръща на "за" и "против" ,просто изтъквам реален факт.

# 261
  • София
И при мен в 29+4 г.с я измериха 1700 гр., но аз въобще не им обръщам внимание на тези неща. И с миналата бременност си вървеше по-голямо бебе, но реално се роди 1 седмица преди термина 3700 гр. Щом лекаря няма притесбения, не виждам ние защо да се притесняваме.

# 262
Прочетох че ако я направиш по време на бременност му предаваш повече отколкото с кърмене и затова това съветват. В чужбина я предлагат безплатно на бременните.
Правело се до 36 седмица, аз мисля към 33 да отида. В другата група една от бременните я е направила и закупила от аптека Медея.
Иначе за жалост не е вечен имунитет и се прави реимунизация на 12 години… но явно там доста родители не са го направили и затова има случаи сред ученици 😢😓…
И аз се интересувам. Разбрах че има увеличение на случаите тази година и ако се ваксинираме сега бебето ще получи имунитет който да го пази докато стане време да се ваксинира.
Чудя се и аз какво да правя. С кърменето няма ли да му предам също антитела ако имам и да е достатъчно?

# 263
Как сте момичета, нещо няма активни, значи добре Simple Smile
Аз влязох вече в осмия месец. На прегледи скоро не съм ходила, но си я усещам всеки ден и гледам да съм спокойна. Започнах много да мисля за раждането вече. Повтарям си като мантра, че още не ми тежи корема и имам два месеца. 😂 Гледам да не чета другата тема, че момичетата от май ще започват да раждат, мен ме хваща шубето. Нека си изкараме една спокойна и хубава пролет пък ще ни дойде времето 😝

# 264
Аз влязох вече в осмия месец. На прегледи скоро не съм ходила, но си я усещам всеки ден и гледам да съм спокойна. Започнах много да мисля за раждането вече. Повтарям си като мантра, че още не ми тежи корема и имам два месеца. 😂 Гледам да не чета другата тема, че момичетата от май ще започват да раждат, мен ме хваща шубето. Нека си изкараме една спокойна и хубава пролет пък ще ни дойде времето 😝

Аз всеки ден си гледам дните до секциото. По термин съм за 18.06, но нали секцио се прави до 14 дни преди термин, та се чудя за коя дата да е. Иначе на 22.04 съм на трета фетална и се надявам всичко с плацентата и водите да е ок. Моя мъж все ме дразни, че ми оставали два месеца спокойствие и живот 🤣🤣🤣

# 265

Влизам в 8-ми на 12.04. Корема ми щръкна много, с момичетата беше по-разлят и по-леко го усещах. Но ще устискам, трябва да си стои до термин. Чета ги майските, има някои, които са за края на месеца и сме с разлика 1-2 седмици, подсещат ме за разни неща.

@Елена, можеш и 10, и 7 дни преди термин да пожелаеш. Лично мое мнение е, че колкото по-късно, толкова по-добре.

# 266

Добре сме. Аз страдам от киселини, основно вечер (от две седмици мъчно спя). В 7-ми месец съм.
Моята девойка прави от време на време големи премествания, не рита. Основно реагира на гласа на баща си и музика Heart
Другата седмица съм на трета фетална морфология. Втората ми беше много некомфортна, но лекарката направи дълъг и подробен преглед. Надявам се да мине по-добре този път... и да не е 300лв хаха

# 267

Добре сме. Аз страдам от киселини, основно вечер (от две седмици мъчно спя). В 7-ми месец съм.
Моята девойка прави от време на време големи премествания, не рита. Основно реагира на гласа на баща си и музика Heart
Другата седмица съм на трета фетална морфология. Втората ми беше много некомфортна, но лекарката направи дълъг и подробен преглед. Надявам се да мине по-добре този път... и да не е 300лв хаха

Мен гавискон ме спаси от киселини, бяха адски и стигаха до спазми на стомаха, които ме режеха в гърба. Напълно подходящ е за бременни. Аз взех течен на отделни дозички и до 2 минути минава.
Къде ходиш на ФМ, не съм чувала за такава сума. Моята е 190 в центъра на Калчев при Чучумишев, който ме държи 40+ минути та и аз трудно издържам в тази поза, на втората даже ми стана лошо.

# 268

Мен гавискон ме спаси от киселини, бяха адски и стигаха до спазми на стомаха, които ме режеха в гърба. Напълно подходящ е за бременни. Аз взех течен на отделни дозички и до 2 минути минава.
Къде ходиш на ФМ, не съм чувала за такава сума. Моята е 190 в центъра на Калчев при Чучумишев, който ме държи 40+ минути та и аз трудно издържам в тази поза, на втората даже ми стана лошо.

Засега съм доволна от Waya Reflustop за киселините. Проблемът е, че са много и основно се появяват, като съм в легнало положение. Неудобно и мъчно ми е, дори да изпия 2-3 дозички наведнъж... Като цяло нямам търпение да мога да спя по гръб отново!

Иначе в НеоКлиник се проследявам. Имаше увеличение в сумата от първата на втората ФМ, което е разбираемо. Просто не знам колко да очаквам за третата, ще видим.
Да, аз на втората имах натиск в стомаха и после с часове го усещах, бях много раздразнителна от това..

# 269

Влизам в 8-ми на 12.04. Корема ми щръкна много, с момичетата беше по-разлят и по-леко го усещах. Но ще устискам, трябва да си стои до термин. Чета ги майските, има някои, които са за края на месеца и сме с разлика 1-2 седмици, подсещат ме за разни неща.

@Елена, можеш и 10, и 7 дни преди термин да пожелаеш. Лично мое мнение е, че колкото по-късно, толкова по-добре.
Май предпочитам да е по-с време, че да не вземе да тръгне рано. Двоумя се между 4.06 и 6.06, но ще видим и доктора какво ще посъветва.

Общи условия

Активация на акаунт