Отговори
# 735
  • софия
Привет, банда Hug

Шизофренично - опитвам се да гледам едновременно и двата формата Joy

Не мога да се откъсна от ИВ и са ми приоритет засега.
Всичките им тъпотии са си там, но отборните битки са ми несравнимо любими, особено в любимата ми първа фаза с три племена.Heart

Но и Гривните много ми харесват. Имам пропуски в епизодите, де, превключвам постоянно Нова-БТВ -Нова.....Joy
Много е различно това предаване - по-сложен регламент, много и различни  възможности в играта, социална игра, интересни игри.
Да ме извиняват феновете на Сървайвър, ама Гривните като концепция с едно ниво отгоре ми идват Grinning
Харесва ми и кастът - има вече и неприятници, за два епизода само.Joy Харесвам и водещите.
Правилата сякаш лесно ги разбрах, хем с едно око и ухо съм във формАта, значи много добре сглобен продукт е това.
Браво, удоволствие е да се гледа.

Ще наваксам тепърва с визитките, благодаря Дизи, Мери Ан за линковете.

Темата е удоволствие за четене Hug

# 736
Същата история, но слава богу добре, че Тв е с опция въртене, та първо гледам едното, после другото. Днес откровено ИВ малко превъртях набързо, беше си скучно. Всички пъти съм пробвала да гледам Сървайвър и все нещо не ме грабваше, обаче сега гривните ме хванаха с интерес. А същевременно по нещо си приличат

# 737
На мен ми е много интересно предаването, но за момента няма много какво да коментирам. Отново да кажа - 6+ за визуално представяне, сторителинг и обяснения на зрителите.
Много ми допада това, че тук искат, не искат - ще трябва да проявяват стратегическа мисъл.
Още не мога да си откроя фаворити. Много ми се иска да симпатизирам на жена, но засега са или пасивни, или неприятни.

Виктор Митов ми е много симпатичен, като типаж ми прилича на Доктора от Сървайвър 6, дано няма неговата съдба.

За мен Сървайвър и Островът са като две версии на една и съща игра. Сървайвър е open play - може да се случи всичко, но може и да не се случи нищо и да е предсказуемо. Тук е малко като куестове - има си предначертани стъпки, които няма как да не се изпълнят, но развоят е неизвестен.

# 738
Аз и вчера и днес изпуснах малко от началото (вчера имахме гости, днес бях на рожден ден), но от това което виждам  (около 2 трети от епизода) се очертава да е много интересно.
плюсовете
-Супер много възможности за стратегии.
-отборите не бяха ясно очертани, продуцента и водещите дадоха възможност на играчите да си изберат партньори.
-има силен елемент на случайност в това кой ще поеме контрола
-играчите освен един с друг трябва да се съобразяват с природата
-равен старт. Не един да тръгва от луксозно имение, друг от реката. Всички стартираха от нищото и трябва да направят нещо
-комплексни игри
-хората не са само силоваци (въпреки че има и такива), доста са разностранни. Както казах Мимо е голям дразнител, много се откроява, ще се изненадам ако не му ударят едно рамо.

минусите
- и тук има хора, които се познават. Супер тъпо е.
- и тук има няколко напомпани "батки" със супер самочувствие. Ами дразнещо е.

# 739
Хареса ми, че дадоха подсказка за предстоящата игра, странно защо не го направиха и за предната. Така всеки ще може да прецени дали би могъл да се справи с компонентите, без да знае със сигурност какво ще бъде все пак. А Ванеса и аз я оправдавам с това, че беше първа игра и то в първи сезон, но определено можеше да го изиграе много по-добре в своя полза. Особено пък в българския вариант като има 2 шанса да се спаси от номинация. Добре, че не е като в оригинала, защото там от една битка само можеш да си тръгнеш, тук се дават много повече шансове за печелене на гривни.

# 740
Аз като минуси мога да отбележа:
1. Няма отборни игри. Щеше да е интересно да виждаме лагерите в екипна дейност.
2. Няма визуално разграничаване на играчите. Харесва ми как го правят в Сървайвър - с някакви бандани в определен цвят, които играчите могат да носят където поискат. Това не ограничава продукцията при смяна на лагера, защото просто играчът може да получи нова бандана.
3. Липса на представяне на играчите в текстов вид в сайта (като отделни странички) и във Фейсбук. Във времето, в което живеем, трябва информацията да е на един клик разстояние и трябва социалните мрежи да се обсебват, за да може да се стига до повече зрители. Не е много скъпо като инвестиция, а се отразява много дори само в имиджов план.

Други забележки към момента нямам, а държа да отбележа, че нито една от тези не ми е важна.

# 741
sam001, ако имаш предвид подсказката за компонентите преди играта на богатите, имаше я и преди първата такава игра.

# 742
Реално Ванеса имаше няколко добри възможности
оптималната беше да влезе в играта със слаби противници и да натрупа лесни гривни.
Не приемам че е само първа игра, защото е имала цяла нощ да мисли без никой да ѝ влияе. Видя се че няколко човека в отбора я притиснаха да вземе това решение и тя се нави.  За мен това издава неувереност.

Другият вариант е да излезеш на битка със силни играчи, да ги надвишеш и да им вземеш гривните, но трябва да си голям атлет  - не само като физика, а и като коплексни умения. Трябва и увереност.

За мен е странно колко много се радваше Ванеса, че тя избира, щом като не е могла да си създаде стратегия.
Но пък има нещо важно - в това предаване, което е нов формат  и все още малко се знае за правилата другите се учат от грешките ти.

# 743
Аз като минуси мога да отбележа:
1. Няма отборни игри. Щеше да е интересно да виждаме лагерите в екипна дейност.
2. Няма визуално разграничаване на играчите. Харесва ми как го правят в Сървайвър - с някакви бандани в определен цвят, които играчите могат да носят където поискат. Това не ограничава продукцията при смяна на лагера, защото просто играчът може да получи нова бандана.

И аз за минуси мога да отбележа само неща, които просто ми липсва от Survivor като първа и втора точка + съветите. Особено липсата на съвети преди старта на предаването много ме притесняваше. Но сега почвам да виждам достатъчно варианти за социална и стратегическа игра, а и все пак трябва да се разграничи предаването по някакъв начин от Survivor.

Втората игра за печелене на гривни пък е много добре измислена, че да добави допълнителен елемент на групова стратегия да се изпращат 2-ма участника от една коалиция/лагер срещу двама слаби. Въобще за момента ъпгрейда на предаването от оригинала е в много добра насока (ако мога да сравня с 1 изгледан епизод от австралийците).

sam001, ако имаш предвид подсказката за компонентите преди играта на богатите, имаше я и преди първата такава игра.

О супер, значи съм го изпуснал това

# 744
За мен това, че няма отборни игри е супер голям плюс.
В ИВ видяхме какво се получава - пет души трябва да минат по висилка, задължително всеки да мине по веднъж. Третият не може да премине, пада, пада, пада...и изведнъж правилата се променят и правилото че всеки трябва да мине по веднъж отпада и има смяна. или се избират двама души да решават ребус те запецнат и изведнъж -  смяна.
Реално там 3-4 силоваци, повечето от които добри плувци и  1 човек по пъзелите могат да носят  1-2 сътезатели на раменете си.

Тук трябва да се проявят индивидуални качества, което за мен е безценно. Всеки може да се прояви като отборен играч в елемента на социалната игра и в елемента на изграждането на някакъв подслон. Но в игрите ще оценяваме всекико според индивидуално представяне.

# 745
Но и Гривните много ми харесват. Имам пропуски в епизодите, де, превключвам постоянно Нова-БТВ -Нова.....Joy
Е това е мъчение. Гледай само едното, а после другото.

# 746
Реално Ванеса имаше няколко добри възможности
оптималната беше да влезе в играта със слаби противници и да натрупа лесни гривни.
Не приемам че е само първа игра, защото е имала цяла нощ да мисли без никой да ѝ влияе. Видя се че няколко човека в отбора я притиснаха да вземе това решение и тя се нави.  За мен това издава неувереност.

Другият вариант е да излезеш на битка със силни играчи, да ги надвишеш и да им вземеш гривните, но трябва да си голям атлет  - не само като физика, а и като коплексни умения. Трябва и увереност.

За мен е странно колко много се радваше Ванеса, че тя избира, щом като не е могла да си създаде стратегия.
Но пък има нещо важно - в това предаване, което е нов формат  и все още малко се знае за правилата другите се учат от грешките ти.

Ванеса е много млада и затова може би се повлия от мнението на другите.
Иначе тя обмисляше и такъв вариант - да избере себе си и да играе срещу по-слаби жени.

# 747
Затова цялостно игрите с Survivor ми харесват най-много, дори и отборните, защото основно са с разнообразни компоненти, които могат да се преминат и от по-"обикновени" хора. Разбира се и там има някои по-тежки, в които се налага понякога по-силни играчи да носят хора на гърба си, но доста по-рядко се случва.

На мен ми допада да гледам хора с обикновени физически данни как се справят в такива игри и не ми липсва 95% да са само спортисти. Голямата продължителност на игрите също не е по мой вкус, аз пък губя концентрация, ако трябва да гледам 30 мин само игра.

# 748
В следващия епизод очаквам да стане наистина екстремно. Реално отбор „Глория“ са много зле откъм храната. Поправете ме ако греша, но май нямат и огън? Мимо може да прави пози, че му е много гот и че нищо не му трябва, но скоро храната ще свърши. Без храна може да изкараш 2-3 дни, после ще колабираш. В отбора, в който е Гогов той се опита да разпредели храната равномерно, но в отбор „Глория“ не виждам такова нещо? Имат малко храна, ако почнат да я пилеят ще озвереят. Там има много жени, те са физически по-слаби някои бързо ще се откажат.
Да, имат възможност за бартер, но в бартерите обикновено едната страна има възможност да притиска другата, ако вижда че много се нуждае от някоя стока. Никой от отбор „Глория“ не ми изглежда голям дипломат/търговец.
Реално там виждам няколко вариант
-   Мимо внезапно се осъзнава и става лидер (малко вероятно)
-   Някой от другите се осъзнава и става лидер. Това налага конфротация с Мимо, който иска да се цепи от колектива
-   Отбора преминава в пълен разпад и някой от по-слабите физически играчи (някоя от жените) се отказва, което на практика улеснява задачата на номинираните.

Фортуна
, не е до младост, а до увереност. Ако от самото начало им бе казала "взела съм решението си, не ме разубеждавайте" нямаше да ѝ окажат такъв натиск. Тя дойде да се съветва с отбора, а това издава неувереност. На 20 години аз съм имал такова его, че не ми е пукало за мнението на повече от 1-2 души, които са ми били много близки. Ама много важно, че някой няма да одобри решението ми, ще ми накриви шапката.

# 749
Кога се е посочил Гогов не гледах (утре ще гледам началото), гледах когато се изложи. Нужно ли е да уточнявам, че неговия избор не е бил вече най-първия?

ПП Гогов ако не беше спечелил първата игра с преписване, не знам колко щеше да трябва да копае във втората, за да му мине коремчето.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 01:07 от Блу

Общи условия

Активация на акаунт