Отговори
# 750
Те батките не само биха се самономинирали, но и биха се изправили срещу силни противници, че най-често предпочитат да се правят на герои и да изглеждат добре после пред зрителите. Което нямам търпение в някакъв момент да се промени, че техният образ почти винаги е ясен. Искам да видя някого от четворката във втори лагер да избира скоро, за да им разберем начина на мислене преди да е напреднала играта много

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 01:13 от sam001

# 751
В началото на епизода посочи най-първо себе си.
Да, не е бил първи епизод, втори епизод е.  Достатъчно в началото е, за да няма сигурност. Вече трябва да е наясно, че при риск може да спечели много, но и да загуби  много. Това не го е спряло да се посочи.
Ако ще гледаме само първия епизод не е коректно да казваме какво биха направили другите в същата ситуация, защото те не са били в такава ситуация. да мога да избират.

инак ако си говорим за лично убеждение - извън доказателствения материал - аз мисля, че силоваците по-скоро биха посочили себе си. На тях самочувствието им е в повече, самооценката им куца. Достатъчно ясно бе обяснено че може да спечелиш много или много да загубиш. Възможността да номинираш себе си, също бе представена в първия епизод. Ако това е непременно нещо лошо нямаше да я дават. Обясниха, че победителя взима всички заложени гривни.
Нещо повече - на племенния съвет един от мъжете се опитаха да вразумят Ванеса, че по този начин един от  противниците ѝ ще стане много богаг, но тя се полъга по мнението на мнозинството...Въобще не трябваше да ги пита, това не е демокрация. щом носиш отговорността трябва сам да взимаш решенията.

ПС. В крайна сметка преписването не е забранено. И това е част от уменията - да бъдеш безскрупулен и хитряга. На Гогов друг му бе фала, че не се изпъчи и да каже "да преписах, това е екстремно риалити и това е позволено", ами се вкара в обяснителен режим

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 01:14 от Лорд Сняг

# 752
Някой намира ли прилика между Мая Пауновска и Ния Селиктар от Фермата?
Възможно ли е да са сестри?
Няма никакво инфо в нета. Успях само да открия, че презимето на едната е Николаева, а на другата Николай.
Някой има ли информация, че много ме човърка?

# 753
Какво мислите, че ще се случи утре в лагера на Мимо?
Моето очакване е Мая (евентуално и Бистра) да поеме иницативата и да влезе в конфликт с анархиста Мимо.
Показателно е, че точно те двете подеха инициативата за сдобиване с огън. Пак Мая се бе нагърбила да носи някои от най-тежките товари. Според мен на нея няма да ѝ допадне дълго тази бетегловност.

# 754
Лорд Сняг, лагер Глория имат огън. Лагер Мимо-Гарсия, в който всъщност е Мимо, нямат огън и храна.

# 755
Ванеса не е отишла специално да пита съотборниците си кого да номинира. Когато тя се прибра от другия остров, те я попитаха дали е решила и така започна разговора. Вярно, че повлияха до голяма степен на избора и', но сякаш и тя беше решила да е такъв.

Дзами е скандалджия. Но пък и друг път се е случвало да видим кадри от следващ епизод и да си мислим, че е станало нещо скандално, а то обикновен, малко по-разгорещен спор. Да видим дали ще е така и този път.

Мимо е странен. Понякога има точни разсъждения, в следващия момент са някакви отнесени.
Крайно време е Мая и Бистра да поемат инициативата и да променят нещо в лагера си. Симпатизирам им.

# 756
  • София
И аз съм от отцепващите се от ИВ, на мен също ми е трудно още съвсем да се откъсна и да реша и щракам по каналите Simple Smile Казах на домашните да ме изтърпят една седмица Simple Smile
Но клоня към Гривните, определено то ми върви по-приятно, като приказка. Димо ми харесва повече от Сано, а Диляна - повече от Ралица Simple Smile
Харесва ми, че (поне засега) в Гривните няма намеса и манипулация на продукцията, но има време и това да стане. Но засега им дават много свобода- да решат за племе, да контактуват племената; много зависи от случайността на колелото и много зависи от стратегиите на всеки играч. Тук изглежда няма да издават всички планове и стратегии като в Игрите.
И действително изглеждат по-балансирани самите игри, не силови/мъжки, или балансови/женски.

# 757
Игледах 2-та епизода на един дъх.
Това шоу въплъщава почти всички идеи и предложения които съм писала през годините!
Браво, браво!

1. Обезопасяването!
2. Ясен и прост алгоритъм който всички знаят предварително.
3. Водещите не се подиграват с участниците и не ги унижават. Държат се приятелски така както е в Сървайвър и в Максимал.
4. Тегли се жребий кой по кое трасе да мине.
5. Което не е забранено е разрешено.
6. Не се променят правилата в движение.
7. Няма зверски глад.
8. Няма идиотски забрани да не си говорели племената помежду си, да не си дават разни неща и т.н.

Има и един елемент за който никога не съм писала но намирам за много сполучлив - лимит на битката по време.

Поклон пред авторите.

# 758
И аз харесах повече това предаване. Засега гледам и двете, но другото вероятно ще отпадне натам.

# 759
  • Разпиляна във въображението
Гого хубаво се посочи, но накрая преписа от съотборника си. Знаел знамената, защото гледал футбол. Още по-тъпо беше като започна да лъже. И защо? Нямаше никакъв смисъл, защото вече беше признал на съотборника си. Беше ми тъпо за Митов и бях за него по време на втората игра, за да не бъде съвсем прецакан заради действието на Гогов. Който пък лицемерно го прегръщаше на връщане от играта. Супер готина втора игра, която даваше равен шанс и на мъжете и на жените.

Последните кадри на Митов на плажа и след това само на океана... спряха ми дъха. Каква пищна красота!

# 760
7. Няма зверски глад.
Има, има. Просто във втория епизод още няма. Ако си гледала Надкаст с Ники Николов, той обяснява, че има и моменти с нечовешки глад по някое време. Разказваше за някаква участничка, която буквално е припадала и е плачела. Той й казвал "издръж още 2 часа, до битката има още 2 часа, може да спечелите".
В първия епизод дадоха кадри от сезона напред,  Дзами и Шериф доста отслабнали Wink

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 10:29 от diziler

# 761
Зверския глад тепърва ще се усеща.
Мириел, за мен това - да бъдеш безскрупулен и практичен - също са качества. Ама преписвал...ако беше забранено разбирам, но не е. Да е преписвал и Виктор. Тук на изпитание е подложен и моралът на един участник. Безкрупулността може да помогне на Гогов в една игра и да му навреди нататък.

За мен големия му фал е, че се омаза с обясненията.

# 762
  • Другата България
Изгледах по нощите и аз, и за пореден път се убеждавам, че в много редки случаи първото впечатление за човек ме е подвело. Този Гогов ми стана антипатичен още от т.нар. модерен ден едно, снощи се убедих, че е имало защо. Дори не знам кой от двамата - той или Дзами, ми е по-нелицеприятен - не външно, с поведение, манталитет, отношение. Другият си остава Кирил, може би защото поне за момента е неоправдан и той, ако забогатее може да си сменя предпочитанията.
Игледах 2-та епизода на един дъх.
Това шоу въплъщава почти всички идеи и предложения които съм писала през годините!
Браво, браво!

1. Обезопасяването!
2. Ясен и прост алгоритъм който всички знаят предварително.
3. Водещите не се подиграват с участниците и не ги унижават. Държат се приятелски така както е в Сървайвър и в Максимал.
4. Тегли се жребий кой по кое трасе да мине.
5. Което не е забранено е разрешено.
6. Не се променят правилата в движение.
7. Няма зверски глад.
8. Няма идиотски забрани да не си говорели племената помежду си, да не си дават разни неща и т.н.

Има и един елемент за който никога не съм писала но намирам за много сполучлив - лимит на битката по време.

Поклон пред авторите.
Към поста ти ще добавя и това, че игрите са балансирани и стават и за мъже, и за жени, при това НЕ задължително да са всякакви видове спортисти и атлети. И не са дълги, повече се набляга на социалната игра, което за виден Сървайвърски фен като мен е един огромен плюс.
А глад ще има, това Ники Николов го каза в подкаста.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 13:06 от Не се сърди, човече

# 763
За баланса, да да!  Има го този въпрос в моята анкета от години.
За това че предстои зверски глад - жалко!

# 764
За глада може да се каже все пак, че зависи от играчите до голяма степен. До това колко провизии успеят да вземат и най-вече как ги разпределят. Също Ники Николов каза, че в даден момент са им позволявали да влизат по-навътре в джунглата и са откривали някакви специфични картофи. За риболов обаче май не са им осигурили нищо, не видях да има риболовни принадлежности, каквито дават в Survivor

Общи условия

Активация на акаунт