Отговори
# 930
За мен първият златногривен трябваше да избира веднъж кои "бедни " да се борят за оцеляване, и след това да има игра за златна гривна. Сега освен храната какви други облаги имаше...

# 931
Ходът на Дзами да се договори с Мимо ми се стори малко рисков. (нека някой каже ако не съм прав, няма да споря. Говорим за лични впечатления).
Няма как да му осигурят защита от лагер 3 защото. Ако беше отишъл на номинации нямаше гаранция че златната гривна ще е в лагер 3. (Още утре може Георги да я вземе). Твърде много случайни фактори има, мисля че Мимо ще си потърси повод да се изметне и останалите сътезатели бързо ще осъзнаят, че не може да му се вярва, а такива хора са глупави.
Категорично не ми харесва поведението на Мимо „Ама то аз ви предлагам това“, „ама аз не знам дали всички в моя лагер ще се съгласят…“. Брат, ти идваш от своя лагер. Ако не си говорил предварително с хората си, да те упълномощят за такъв разговор и не сте се разбрали какво е приемливо и какво не - за какво биеш път дотук и говориш от тяхно име?
И ходът на Гогов не го одобрявам „Ама вие искате ли да отидем на битка?“  „Ама аз не мога да взема сам такова решение“. Абе приятелю, имаш право да номинираш - какво обикаляш из лагерите. Номинирай когото искаш, никой няма да се разсърди!

# 932
За Мимо,  мисля че:
А) не му е цел да стигне до финал, а просто да се задържи по-дълго. Или поне на този етап не му е станал цел финала.
Б) Има потенциал да ме изнерви, но засега по-скоро ме кефи.

Тренера  и Маринка са единствените които познавам (благодарение на Максимал)

Тренера и според мен се оля със скриването на гривните с "възпитателна цел".  Едно е да си в среда където сами са дошли да се учат от теб (студенти при професор) и съвсем друго където куцо и сакато се мисли за върха на сладоледа. В такава среда, възпитание не върви. А както писахте и няма смисъл.
Въобще много участници още не са схванали колко индивидуална е играта. Печелиш битки - добиваш гривни. Губиш битки  - губиш гривни. Ако съотборник има 10 или 20 гривни - никаква файда за тебе, може за два дни да си аут.
Дипломацията е колкото да не те мразят, за да не те сритат когато си слаб, а да сритат някой друг.

# 933
Ходът на Дзами не беше оправдан толкова рано в играта и си сдаде “положението” за нищо.
Също не разбрах защо даде да се разбере, че има явни симпатии към Мая отново прекалено рано.
Ами той много умен ли ти изглежда?

# 934
Именно. Играта е силно индивидуална, явно можеш да сменяш и отбори.
Да, принципно има някакъв елемент на отборна игра, но той е малък.Доколкото  единият отбор разпределя ресурси и организира логистика има отбор оттам нататък си сам.  Някои хора си "пазят" отборите което е тъпо.Съвсем спокойно може да номинираш трима души от своя отбор плюс себе си и да им вземеш гривните. При това понеже единият от тримата ще стане с 5 гривни, а от другите двама реално може и да не отпадне никой може дори да спечелиш популярност. Играта е супер социална и супер индивидуална.

Идеята да се съюзяваш с некадърни хора няма да сработи, защото това кой кого номинира зависи от напълно случаен принцип, защото има две битки, защото номинираният може да стане много богат

# 935
Ходът на Дзами не беше оправдан толкова рано в играта и си сдаде “положението” за нищо.
Също не разбрах защо даде да се разбере, че има явни симпатии към Мая отново прекалено рано.
Ами той много умен ли ти изглежда?

В играта да си умен не е достатъчно.
Дава заявка за мъжкарско поведение пък ще видим.

# 936
Това разделяне на отбори ги обърка и взеха да си мислят, че е отборна игра, което е очевидно че не е, ама да видим кой пръв ще се усети.
Мимо ми е напълно безразличен. С него или без него, все тая. Това неговото, дето го изкараха гениалност, висша дипломация... нищо не е. Някакво такова човече, дето предпочита да философства, щото го е страх иначе да не го набият, а понеже другите нито са толкова умни, нито имат такова дар-слово, са особено впечатлени от риториката му.
За мен не е мъжкарско поведение това на Дзами, а бабатско, но да - ще видим.
За Киро се сетих да допълня - културист бил! Ми той няма крака какъв културист е?! Като рахитичен е в крачетата.

# 937
Къде са качени визитките?

# 938
Като че ли Шериф започна да се усеща. Имаше вариант Бистра и Мая да отидат в другия отбор, опита се да ги "прикотка" с тези мекици. Ако се бе получило бързо и другите щяха да се осъзнаят

В същото време в лагер 1 тренера Тренера (Емил) реши че сега ще превъзпитава хора на по 20 години. За какво? Първо няма лошо да те номинират, второ ако изпадне сътезател от "отбора" не е непременно лошо, трето винаги воже да придърпаш сътезател от друг отбор. "Пазел я" - как точно и от какво? Стрелката утре може да определи някой който да я номинира. Пази я от това да забогатее? В лагер 3 няколко души взеха да разубеждават Георги да не играе за златната гривна, щото можели да го загубят и да останат с човек по-малко?!
И какво ще стане като останат с човек по-малко?
Специално в Лагер 2 се чудят как да спестят храна, ако останат с човек по-малко само ще е в полза. Няма да делят храната на 12, а на 11

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 11:21 от Лорд Сняг

# 939
Така няма ли порциите в отбора да станат по-малки? Не разбирам защо са му... И без това започнаха дразгите за храната.

quote author=Лорд Сняг link=topic=1637772.msg48570271#msg48570271 date=1726733699]
Като че ли Шериф започна да се усеща. Имаше вариант Бистра и Мая да отидат в другия отбор, опита се да ги "прикотка" с тези мекици. Ако се бе получило бързо и другите щяха да се осъзнаят
[/quote]

# 940
Порциите ще станат по-малки, права си.
Шариф се усеща че играта е социална, но явно и той не е осъзнал че не е отборна. Да, има елемент на отборност, ако привлечеш хора в твоя лагер, организирате група и вътрешно се разберете как да управлявате лагера.*  Но дотам.
При номинациите много трудно можеш да имаш контрол, тук няма гласуване, а всеки си решава сам. Освен това ако останете малко хора това може да е от полза, доколкото храната ще се дели на по-малко хора. Не може да разчиташ че златната гривна все ще е при теб, тя постоянно ще мени притежателя си.

*примерно ако бе привлякъл Бистра и Мая можеше да се увеличи броят на хората, които поддържат той да е готвача. А оттук той щеше да разпределя порциите. Това обаче щеше да стане за сметка на порциите, които още щяха да намалеят.

# 941
Защото не разбират още играта. 3 пъти снощи различни хора казаха, че това е отборна игра.
Докато зацепят индивидуалистите ще ги изпапкат.
Тук е важно да имаш малък близък кръг, но и от съседните лагери.
 Очаквам гимнастичките да се обединят и трите много скоро. Те и сега Бистра и Мая се сближават с другите много умело.

# 942
Може и от твоя лагер да е близкият ги кръг.
Четири -пет човека могат да редят играта. От съседните лагери ти трябва по един човек, който да е манипулатор и да убеждава другите кога да те номинират и кога - не.
А от твоя трябва да имаш 3-4 души които да те подкрепят ти да командваш, да разпределят порциите и пр. За всичко останало играта е индивидуална. В този смисъл е играта повече социална, отколкото отборна.

Аз се сещам няколко лесни начина да напреднеш.
- сам се номинираш, молиш другите да те номинират, заявяваш претенции, биеш наред
- разпределяш храната и вкарваш част от конкуренцията във филм защото не издържат на глад. "Културистчетата" бързо отпадат, те не могат без много протеини.
-самономинираш се срещу слабаци взимаш им гривните
-самономинираш се срещу комплексни играчи, взимаш им гривните

Георги засега ми прави добро впечатление - тиха вода, индивидуалист, комплексен сътезател. Ще го видим довечера. Не се огъна под чуждото мнение да не изявява претенции за златната гривна.

# 943
  • Разпиляна във въображението
Тренерът не е ли в Лагер 2 ?

# 944
  • София
Моята рекапитулация на обобщенията ви.
Най-важното обобщение (по Сони), до което някои кухи тикви там не са достигнали. Ще го разберат пряко като ги ритне отзад.
"Въобще много участници още не са схванали колко индивидуална е играта. Печелиш битки - добиваш гривни. Губиш битки  - губиш гривни. Ако съотборник има 10 или 20 гривни - никаква файда за тебе, може за два дни да си аут.
Дипломацията е колкото да не те мразят, за да не те сритат когато си слаб, а да сритат някой друг."

"Подточка" като допълнение (по Лорда) - само че ние сме сеирджиите и вероятно отстрани е по-лесно да схванем видимите пътища към ключа от бараката - отколкото играчите "под ярките звезди на Филипините".
"Идеята да се съюзяваш с некадърни хора няма да сработи, защото това кой кого номинира зависи от напълно случаен принцип, защото има две битки, защото номинираният може да стане много богат."
Бих допълнил лично, че изобщо номинирането ще играе и роля на 2-те остриета на ножа. Печели първият от 1-та основна игра. Сетне - обаче - печели и онзи, бил другите двама в играта на падналите. Разликата (когато не е златногривна игра) е само 3 хил.лв. Ала двамата двойно загубили - губят страшно много.
И (както отбелязва ДиаМиа) - в момента се обвързват емоционално малко нахалост: "Това разделяне на отбори ги обърка и взеха да си мислят, че е отборна игра, което е очевидно че не е, ама да видим кой пръв ще се усети."
Та, аз пък чакам кога ще им засвирят яко щурци в коремите и ще се усетят, че с по-малко хора ще се оцелява по-лесно. Което също ще е до време, но ще промени "психозата" (погрешна) за отборите. Нататък, естествено, продукцията няма да дава храна за 10 на 5 човека, но за сега това би било част от поумняването.

Всъщност, нека изгледаме и една "златна" игра - ще е по-лесно и за нас да си наместим представите (практически) кое как се случва.
Във всеки случай, засега особено ме усмихва фактът, че колелото избира - а (отново в началото на приключението им) там може да посочи умен/глупав, хитър/наивен, осъзнат/заблуден чорбаджия за един ден. И си е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт