Каква бяла козметика да изберете? На въпросите ви отговаря Аргир Коватлиев

• 34 765
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, имам следния проблем, ако може да помогнете. Цяло лято ползвам слънцезащита 50+ фактор и въпреки това ми се образуваха няколко бледи петънца по лицето. Реших да ги изсветля и да изравня тена на лицето, който като цяло изглежда по-тъмен и неравен. Взех си серум с вит.С на Theramid и един избелващ крем с киселини в състава. В същото време продължавам с високата слънцезащита през деня. И въпреки това петната вместо да избледняват, се подчертават някак си и станаха по-видими. И кожата ми стана по-зле от преди (тъмна, повяхнала и дехидратирана). Значи ли това, че не трябва да използвам активни съставки като АHA/BHA, ретинол и вит.С? В момента, в който започна да ги ползвам и кожата ми се променя и всички останали кремове и серуми не попиват, стоят отгоре като филм, правят кир ефект, лепнат, лъщят (с нормална към комбинирана кожа съм). Защо реално се получава при мен този дЕфект? Толкова жени са доволни от подобни активни съставки. Какъв крем и серум бихте ми препоръчали, за да възстановя дехидратацията и повяхналия тен? Благодаря!

Здравейте!

Заблудата на много дами е, че използват много продукти, без да имат добра базова рутина и без да ги въвеждат един по един.

Какво използвате в рутината си в момента? Мисля, че прочитам доста продукти и активи...
Как знаете кое действа и кое – не, когато всичко е накуп?
Каква е рутината Ви?

Светлите петна не виждам и няма как да отговоря.
Смятате ли, че са се появили от слънцето? Хиперпигментацията е стандартно  по-тъмна.
Може би попитайте дерматолог!

Активните съставки трябва да се въвеждат една по една и то през седмици, за да видите дали действат и да видите как действат самостоятелно.
По този начин ще знаете кое действа, кое се наслагва добре и кое въобще не Ви е нужно!

Желая красив и спокоен ден!

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 12:59 от Рaдост

# 166
Здравейте,  а какво мислите за шипковото масло против бръчки, ако се нанася вместо серум преди крема за лице?

# 167
Здравейте,  а какво мислите за шипковото масло против бръчки, ако се нанася вместо серум преди крема за лице?

Здравейте!

Мисля, че е чудесно масло! Едно от моите любими.
С това казано, не мисля, че премахва бръчки Simple Smile не мисля, че което и да е масло го прави.
Всяко масло ще направи кожата Ви по-гладка, мека и сочна, защото е масло. Ще заличи фините линии от дехидратация (това правят маслата, дори и тези в кремовете).
Но не смятам, че масло би махнало бръчки.
Ако предположим, че, използвайки го, ние задържаме водата в кожата си за по-дълго, подхранваме я с маслото и я правим мека, съм съгласен, че може да има ползи и видимо кожата да изглежда добре, дори и след месеци.
Маслото обаче не хидратира, то "запечатва водата", може би преди него слагайте хидратиращ серум и с маслото запазвайте влагата в кожата.

Заключение!
Ако не използвате хидратиращи съставки, добра слънцезащита и витамини за кожата в добри дози, само масло (от каквото и да е) не би било достатъчна грижа!

Аз лично обожавам масла, дори моята собствена фирма има само един продукт и той е маслен серум. Simple Smile
Но е серум с активни съставки и ясно обозначени концентрации!
Може да разгледате тук > https://aprusbotanicals.bg/magazin/nourishing-lipids/

Маслата от шипка, жожоба, арган, карите, коноп и тн. са чудесни, но са масла! Не са магия.

Отличен комплимент към всяка вече действаща рутина!

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 13:02 от Рaдост

# 168
Здравейте,
Моля препоръчайте ми ултра хидратиращ дневен/нощен крем/серум, който в състава си на няма алкохол Simple Smile
На 33години, с дехидратирана кожа. Забелязала съм, има ли алкохол продуктите, които мажа, получавам неприятно усещане за опънатост на кожата.
Друг проблем зимата -  2часа след намазване със серум и крем, усещам отново сухота. В същото време имам и много черни точки (според мед. козметик - свръхпродукция на себум).
Последно ползвам нощния крем на Юсерин с уреа, но е доста тежък.
Поръчах дневния крем и серум на Beauty of Joseon, дано ми паснат.
Ще се радвам на препоръки! Моля без Cerave.
Благодаря

# 169
Здравейте,
След бременност ми останаха пигментни петна по бузите, челото и над горната устна. Като добавим, че кожата ми е смесена, ще кърмя още поне година и съм на 34 години, бихте ли могъл да ме насочите към подходяща козметика?
Също така може ли препоръки коя бюджетна слънцезащита е подходяща?

# 170
Здравейте,
Поръчах си този корейски серум с арбутин. https://kzone.bg/bg-product-details-1176.html . Ще го ползвам вечер с този крем https://barecare.bg/beauty-of-joseon-red-bean-water-gel-100ml#comments .
Принципно избягвам изсветляващи продукти, защото кожата ми е доста чувствителна. Все пак ще го пробвам вечер.
Не се бях замислила, ще трябва ли строга слънцезащита през деня? В момента ползвам този на същата марка https://barecare.bg/beauty-of-joseon-relief-sun-rice-probiotics и макар с 50 фактор ми се струва по-слаб от други, които съм ползвала. Но пък е много лек и приятен за кожата ми.
Та въпросът ми е много фоточувствителна ли прави кожата алфа арбутин 2% е в серума?

# 171
Здравейте,
Аз използвам комбинирам крем за през деня и нощта от скоро дневен и нощем и отделно слънцезащита с хидратиращ ефект, тъй като кожата ми е суха използвам медицинска козметика. Въпросът ми е при бременност да променя ли козметиката си?

# 172
Здравейте,
Моля препоръчайте ми ултра хидратиращ дневен/нощен крем/серум, който в състава си на няма алкохол Simple Smile
На 33години, с дехидратирана кожа. Забелязала съм, има ли алкохол продуктите, които мажа, получавам неприятно усещане за опънатост на кожата.
Друг проблем зимата -  2часа след намазване със серум и крем, усещам отново сухота. В същото време имам и много черни точки (според мед. козметик - свръхпродукция на себум).
Последно ползвам нощния крем на Юсерин с уреа, но е доста тежък.
Поръчах дневния крем и серум на Beauty of Joseon, дано ми паснат.
Ще се радвам на препоръки! Моля без Cerave.
Благодаря

Здравейте!

Чувам много противоречия в тези обяснения. Може би аз не разбирам!
С какво почиствате лицето си и как?
Какъв е серумът и за какво?
Какъв е кремът?
В 98% от кремовете и серумите в днешно време няма алкохол.
Кожата е суха, но с много себум... Много себум има мазната кожа.

Нека открием недоразумението.

Лек ден!

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 11:05 от Рaдост

# 173
Здравейте,
След бременност ми останаха пигментни петна по бузите, челото и над горната устна. Като добавим, че кожата ми е смесена, ще кърмя още поне година и съм на 34 години, бихте ли могъл да ме насочите към подходяща козметика?
Също така може ли препоръки коя бюджетна слънцезащита е подходяща?

Здравейте!

Да започнем с това, какво използвате в момента?
От почистване до слънцезащита.
След това ще помислим и напаснем рутината Ви!

Лек ден!

# 174
Здравейте,
Поръчах си този корейски серум с арбутин. https://kzone.bg/bg-product-details-1176.html . Ще го ползвам вечер с този крем https://barecare.bg/beauty-of-joseon-red-bean-water-gel-100ml#comments .
Принципно избягвам изсветляващи продукти, защото кожата ми е доста чувствителна. Все пак ще го пробвам вечер.
Не се бях замислила, ще трябва ли строга слънцезащита през деня? В момента ползвам този на същата марка https://barecare.bg/beauty-of-joseon-relief-sun-rice-probiotics и макар с 50 фактор ми се струва по-слаб от други, които съм ползвала. Но пък е много лек и приятен за кожата ми.
Та въпросът ми е много фоточувствителна ли прави кожата алфа арбутин 2% е в серума?

Здравейте!

Чудесен избор на продукти.

Не, алфа-арбутинът не е познат да предизвиква допълнителна кожна чувствителност към слънцето.
А защо мислите, че този крем не е достатъчно "силен" в защитата си, кое Ви кара да се чувствате така?
Носенето на слънцезащита е препоръчително, дори и да не използвате активни съставки.

Лек ден!

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 11:06 от Рaдост

# 175
Здравейте,
Аз използвам комбинирам крем за през деня и нощта от скоро дневен и нощем и отделно слънцезащита с хидратиращ ефект, тъй като кожата ми е суха използвам медицинска козметика. Въпросът ми е при бременност да променя ли козметиката си?

Здравейте!

Винаги питайте личния си доктор или доктора, който се грижи за Вас по време на бременност.
Но, като цяло: ако на продукта Ви не пише, че не бива да се използва от бременни, не би следвало да има проблем.
Производителите трябва да споделят опасения, ако има такива.

Желая Ви много късмет!

# 176
  • сф
Здравейте,

На 40 съм и от поне 10г ползвам ежедневна козметика с анти стареещ ефект според възрастта - дневен и околоочен крем.
От 2 години кожата на десния ми клепач реагира зле на околоочни кремове на Estée Lauder, Lancome, Filorga итн. това което се случва в началото е лек сърбеж в края на клепача, а след 1-2 дни кожата наоколо става видимо удебелена, суха и груба.
Спрях всякакви антистареещи кремове около очите, използвам само La Roche-Posay Toleriane Dermallergo, с който нямам проблеми.
Очевидно се касае за някаква алергия според кожния лекар. Но ой ме съветва просто да ползвам крема, който не ми прави реакция и да не се задълбочавам в проблема.

Имам ли шанс да се върна към кремове с антистареещи съставки или да се примиря, че оттук нататък ще съм с Toleriane?

# 177
Здравейте а за суха кожа и леко чувствителна какво препоръчвате? Кожата ми за 2години много се промени,имам чувство че започна да се сбръчква даже а съм на 26г

# 178
Здравейте.
Може ли да ми препоръчате хидратиращ гел или крем за мазна проблемна акнеична кожа. Чела съм, че не трябва да има масла в състава си. Благодаря

# 179
Здравейте,
Когато бях на 6 годинки получих витилиго  ,което беше разпостранено най-много в предела на корема, под мишките, шията, около очите и бузките. В началото родителите ме водеха навясякъде и съм ползвала общо взето всичко, от мехлеми, алтернативна медицина, вит. Д итн. След десетина год.витилигото "изчезна" незнам как и сега като ме погледне човек няма нищо по мен, обаче с насочена флуоресцентна светлина към лицето ми  ясно се виждат белите петна от витилигото, които изглеждат като "коремчето на мишле" или "разкъсани облачета". Сега съм на 44 год и ми се иска да ползвам съответна козметика(крем,серум) за лице, която няма да надразни тези участъци със загубен пигмент меланин. Иначе съм с нормален тип кожа, не се гримирам (не ползвам фон дьотен, използвала съм серум с вит.ц, салицилна к-на и ниацинамид и кремчета на гарниер). Ще Ви бъда благодарна ако ме коригирате и  ми дадете правилна насока.

П.с  за медицината е ясно,че лекарство за витилиго все още няма, но предвид че се "получава и изтегля" незнайно кога и как, не е лошо една козметична подлога Simple Smile

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт