Бързи здравословни въпроси и отговори – 45

• 36 430
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, детенце на 5г. Вчера се оплаква от болки в корема около пъпа, дадох еспумизан. След известно време беше добре, вечерта обаче се оплака, че я реже коремчето. Пак дадох капки, но не я облекчи. Не изпада в пристъпи и не плаче от болка, но се оплаква постоянно и че като се изправи, оригне или пръдне я боли повече. Дадох и пробиотик също, но днес продължава да я боли. Личната не вдига, ще я водя на частно следобед, че тогава приемат. Вчера сутринта се изака без проблем. Не е да е имала запек. Като сложа ухо на коремчето, чувам че къркори. Според мен са газове, но не знам как да помогна. Давам еспумизан комфорт и омнибиотик, но не споделя да е спряла болката. Някакви идеи как да облекча поне до прегледа?

# 361
Ако почне да повръща, или не се подобри до довечера, на спешен кабинет. Може да е апандисит. Не отлагайте.

# 362
Не давай нищо повече, нека я види лекар, а за облекчение - направи и лек масаж както на бебетата за колики, въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка. Помага много при газове, на мен майка ми ми правеше като бях малка, аз си правя на себе си, на детето също.
Обаче, ако е апендисит… не мисля, че е ОК.
Май засега изчакай и не прави нищо.

# 363
Благодаря ви,  ще я следя до прегледа. Направих и леко масажче, облекчи я.

# 364
Имате ли наблюдения от Dermatix гел за белези? Виждам, че съдържа само три съставки. Препоръчаха ми го в аптеката.

# 365
Добър е дерматикс, аз го ползвах за белег на лицето, нямам и следа вече.
В Турция е много по-евтин.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 08:13 от Чи лу

# 366
Здравейте! Срам, не срам, ще разкажа какво ми се случи. Не съм сигурна дали има повод за притеснение, но все пак да питам. Сънувах, че ще ходя на някакъв много важен изпит и закъснявам и изпитвам много стрес. Сънувах как се опитвам да отида до тоалетната и в следващия момент усетих, че наистина се напишквам и се събудих. За първи път ми се случва такова нещо. Много пъти съм сънувала как ми се ходи до тоалетна, как ходя в съня си, събуждала съм се с препълнен пикучен мехур и съм тичала към тоалетната като се събудя, но такова нещо никога... доста странно се почувствах Sad Дали имам някакъв здравословен проблем или е просто заради силно реалистичния сън?

# 367
Дали имам някакъв здравословен проблем или е просто заради силно реалистичния сън?

Не, не мисля, че имаш проблем. И на мен на няколко пъти ми се е случвало за малко да се напишкам в съня си. Simple Smile Не се притеснявай, според мен.

# 368
Здравейте, бременна съм в 12 г седмица и преди два дни напипах нещо като топче на дясната подмишница, във вторник съм на преглед и ще питам и гинеколога си, но много се притеснявам, януари месец имах на едната гърда киста която я махнаха с пункция (инжекция), и сега се чудя може ли да е от бременността или от друго😑 случвало ли ви се е и как сте процедирали

# 369
InaB95 , никой, освен специалист, който да ви прегледа, няма как да отговори на въпроса ви. Няма нужда и да се притеснявате предварително. И на мен миналата година ми правиха пункция на киста 2 пъти в рамките на 2 седмици, защото кистата се беше напълнила отново. От тогава периодично се следя. Гинекологът, при когото ще ходите във вторник, ще ви отговори или насочи към друг специалист.
Лека бременност ви желая!

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 18:34 от mimoza@b

# 370
От вчера имам силно подути крака в областта на глезените. Работя на крак, но такова чудо не съм виждала😐 колежката не натисна с пръст по крака буквално остана вдлъбнатина. Мисля,че беше признак за албумин, но висок или нисък ...утре на къде да поемам? ЛЛ и ....

# 371
Висок албумин. Проблем с бъбреците.

# 372
Бъбреци, сърце.

# 373
И не яж солено.

# 374
Благодаря, практически имам здравословни проблеми от края на годината и явно ще продължавам в същият дух

Общи условия

Активация на акаунт